ΑΘΗΝΑ: Σισίνη 18 & Ηριδανού Τ.Κ. 115 28 | Τ.: 210 7264700 F.: 210 7293631 (κεντρικό κτήριο), Ορμινίου 38 Τ.Κ. 115 28

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Τσιμισκή 43 Τ.Κ. 546 23 | Τ.: 2310 278271 (κεντρικό κτήριο), Βασ. Ηρακλείου 40 Τ.Κ. 546 23 (φυσικοθεραπευτήριο) Τ: 2310 278249

Επιστολή 1 – (01/02/2011)

Αριθμ. Πρωτ. :1722/1-2-2011

Π ρ ο ς
Τον Πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ
κ.Πάνο Σόμπολο

Ε ν τ α ύ θ α

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ 
Mέλη ΔΣ ΕΣΗΕΑ
Πρόεδρο και μέλη ΔΣ ΕΣΗΕΜ-Θ
Πρόεδρο και μέλη ΔΣ ΕΠΗΕΑ
Πρόεδρο και μέλη ΔΣ ΕΠΗΕΘ

Κύριε Πρόεδρε,

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε τις δημόσιες δηλώσεις σας για τα φλέγοντα ζητήματα του κλάδου ανάμεσα στα οποία το θέμα της  καταβολής της εισφοράς περίθαλψης των ανέργων συναδέλφων μας.

Γνωρίζετε βέβαια ότι η «πρότασή» σας είναι αδύνατον να υλοποιηθεί, καθώς ζητάτε από τη Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ να παραβεί το νόμο και να παραβιάσει το Καταστατικό του Οργανισμού.

Αντίθετα αποσιωπάτε το γεγονός των συνεχών διαβημάτων μας, προφορικών και γραπτών,  ώστε να καταβάλλονται οι εισφορές περίθαλψης των ανέργων από τις αδελφές Ενώσεις.

Σήμερα δεκάδες συνάδελφοι χρωστούν χιλιάδες ευρώ στο Ταμείο που όμως συνεχίζει να παρέχει περίθαλψη (φάρμακο, εξετάσεις παρακλινικές, παροχές, επιδόματα) χωρίς να εισπράττει εισφορά!


Η Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ με εξαιρετική ευαισθησία φρόντισε μέχρι τώρα να μην στερηθούν τίποτε από τα παραπάνω οι άνεργοι συνάδελφοί μας.Αυτό και αντικαταστατικό είναι και σε βάρος όλων των ασφαλισμένων μας.

Επιπλέον με ομόφωνη απόφασή της σας πρότεινε να επιλύσετε το θέμα αναλαμβάνοντας τις ευθύνες σας και στηρίζοντας τον άνεργο συνάδελφο και την οικογένεια του τουλάχιστον στην ώρα  της ασθένειας.

Παρά το γεγονός ότι οι Διοικήσεις των 3 άλλων Ενώσεων αποδέχθηκαν την πρόταση μας , η ΕΣΗΕΑ δεν μας απάντησε και σεις  επιχειρείτε , να μεταθέσετε το θέμα στον ΕΔΟΕΑΠ !

Σας ενημερώνουμε  ότι καμία περαιτέρω ενέργεια της Διοίκησης του ΕΔΟΕΑΠ δεν θα γίνει για το θέμα αν αυτό δεν τεθεί  στην επόμενη Γ.Σ. της ΕΣΗΕΑ και του ΕΔΟΕΑΠ φυσικά. Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζετε ότι σύντομα θα είμαστε  υποχρεωμένοι να διακόψουμε την περίθαλψη, καθώς, ήδη, (όπως σαφώς σας έχει γίνει γνωστό ) τα οικονομικά του Ταμείου δεν επιτρέπουν την συνέχιση αυτής της κατάστασης.

Η λαίλαπα του Ασφαλιστικού και ο αγώνας με τους εργοδότες για τα εργασιακά δικαιώματα δεν μπορούν να είναι πλέον δικαιολογία για τη μη λήψη σχετικής απόφασης από τη Διοίκηση της ΕΣΗΕΑ.

Κύριε Πρόεδρε,

Θεωρούμε ότι η δήλωσή σας  όχι μόνο δεν επιλύει αλλά, αντιθέτως δημιουργεί προβλήματα.

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΟΥΤΣΙΑΣ ΕΛΕΝΗ ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Επιστροφή