Κλάδος Υγείας

Ιατρικές Επισκέψεις

Υπενθυμίζουμε σε όλους τους ασφαλισμένους και ιδιαίτερα στα νέα μέλη, ότι η Ιατρική Υπηρεσία λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή 8 π.μ. έως 7 μ.μ. (τηλεφωνικό κέντρο 210-72.64.700). Τις ημέρες και ώρες που δεν λειτουργεί ο Ασφαλιστικός μας Οργανισμός (Σαββατοκύριακα, αργίες, νυχτερινές ώρες) οι ασφαλισμένοι μπορούν να συμβουλεύονται τον εφημερεύοντα ιατρό, από τον οποίο και θα παίρνουν σχετικές οδηγίες για όποιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν (τηλέφωνο εφημερίας 210-72.50.050). Έτσι οι ασφαλισμένοι έχουν ιατρική κάλυψη για όλο το 24ωρο. Για ραντεβού οι ασφαλισμένοι μπορούν να τηλεφωνούν στο 15315 και ώρες 08:00 με 15:00.

Οι ασφαλισμένοι ( από 1/3/2014 ),θα αποζημιώνονται για τις ιατρικές επισκέψεις με το ποσό των €20,00 ευρώ / επίσκεψη .Υπενθυμίζουμε ότι το όριο για επισκέψεις σε παθολόγους και παιδιάτρους διατηρείται σε 4 κατ’ ανώτατο όριο ανά μήνα  με αμοιβή €20,00 / επίσκεψη για τις 2 πρώτες και €15,00 για τις δυο επόμενες. Για όλες τις άλλες ειδικότητες ισχύει το όριο των 2 επισκέψεων ανά μήνα με € 20,00.

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις που απαιτούνται επαναλαμβανόμενες μηνιαίες επισκέψεις ειδικών θεραπειών, αυτές θα πρέπει να εγκρίνονται από τους ιατρούς ειδικότητας του Οργανισμού, μετά από αιτιολόγηση με την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών.

Για Καθηγητές και Αναπληρωτές Καθηγητές με έδρα σε Ελληνικά Πανεπιστήμια, καλύπτεται δαπάνη € 50,00 / επίσκεψη με το ισχύον όριο των 2 επισκέψεων ανά μήνα.

Διευκρίνιση:Στους Καθηγητές ή Αναπληρωτές Καθηγητές με ειδικότητα στην Παθολογία ή Παιδιατρική δικαιολογούνται μέχρι  4 επισκέψεις το μήνα με € 50,00 / επίσκεψη για τις 2 πρώτες και €15,00 / επίσκεψη για την 3η και την 4η.

                                                                             

Ο ΕΔΟΕΑΠ έχει σύμβαση συνεργασίας με το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ) για τη διενέργεια μιας ολοκληρωμένης σειράς καρδιολογικών εξετάσεων, στην οποία περιλαμβάνεται και ο Τομέας Καρδιάς Αγγείων.

Στο ΄Ιδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, όπου προεδρεύει ο Ακαδημαϊκός καθηγητής κ.Γρηγόριος Σκαλκέας, πραγματοποιούνται από τους πεπειραμένους και έγκριτους καρδιολόγους Δρ. Κωνσταντίνο Δάβο Ερευνητή του ΙΙΒΕΑΑ και Δρ. Σταύρο Χρυσανθόπουλο Επιστημονικό Ερευνητή του Ιδρύματος υπό την εποπτεία του καθηγητή Διονυσίου Κόκκινου, μεταξύ άλλων, οι ακόλουθες εξετάσεις:

  • Υπερηχοκαρδιογράφημα
  • 24ωρη καταγραφή ηλεκτροκαρδιογραφήματος ρυθμού κατά Holter
  • 24ωρος συνεχής καταγραφή αρτηριακής πίεσης
  • Εργοσπιρομετρική μελέτη απόδοσης του καρδιαγγειακού συστήματος

ΠΡΟΣΟΧΗ: Για τον καθορισμό της ημερομηνίας επίσκεψης σας στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών μπορείτε να επικοινωνείτε με την κα Ελένη Γαϊτάνη, στο τηλέφωνο 210-6597534 και e-mail:egaitani@ibet.bioacademy.gr

Απαραίτητη προϋπόθεση, όπως σε κάθε συμβεβλημένο κέντρο, είναι η προσκόμιση παραπεμπτικού ΕΔΟΕΑΠ.

Υπενθυμίζουμε ότι για όλες τις παρακλινικές εξετάσεις που πραγματοποιούνται εκτός Οργανισμού, ισχύει ποσοστό συμμετοχής των ασφαλισμένων 20% για τους εν ενεργεία και 5% για τους συνταξιούχους μας, μηδενική συμμετεοχή για τους καρκινοπαθείς ασφαλισμένους και μόνο για την ασθένειά τους αυτή και τις επιπτώσεις από αυτήν.