ΑΘΗΝΑ: Σισίνη 18 & Ηριδανού Τ.Κ. 115 28 | Τ.: 210 7264700 F.: 210 7293631 (κεντρικό κτήριο), Ορμινίου 38 Τ.Κ. 115 28

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Τσιμισκή 43 Τ.Κ. 546 23 | Τ.: 2310 278271 (κεντρικό κτήριο), Βασ. Ηρακλείου 40 Τ.Κ. 546 23 (φυσικοθεραπευτήριο) Τ: 2310 278249

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΗ ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ ΛΕΤΣΑ

Προς
Την κα Σταματίνα Λέτσα
Μέλος ΕΔΟΕΑΠ
Α.Μ. 1806

 

Συνάδελφε,

Το Γυμναστήριο του ΕΔΟΕΑΠ δεν ήταν αυτοσκοπός. Αποτελεί μια ολοκληρωμένη λειτουργία στο πλαίσιο ανακατασκευής του κτιρίου της Οδού Ορμινίου, που όπως καλά γνωρίζετε ρήμαζε όλα αυτά τα χρόνια.

Το Δ.Σ είχε την βούληση, την υπομονή και την επιμονή να ολοκληρώσει και να παραδώσει στα μέλη του ΕΔΟΕΑΠ ένα σημαντικό έργο υψηλής προστιθέμενης αξίας. Το ότι δεν το εκτιμάτε αφορά εσάς…

Το νέο σύγχρονο Φυσικοθεραπευτήριο του ΕΔΟΕΑΠ διατίθεται για τις ανάγκες αποκατάστασης ασθενών συναδέλφων και προσφέρει ένα ευρύ φάσμα θεραπευτικών επιλογών, που καλύπτει το σύνολο των ορθοπεδικών παθήσεων.

Στο Φυσικοθεραπευτήριο του ΕΔΟΕΑΠ υπάρχει η δυνατότητα πραγματοποίησης 40 συνεδριών το χρόνο και όχι 20 όπως αναφέρετε στην επιστολή σας!

Το Θεραπευτικό Γυμναστήριο και ως φορέας πρόληψης της Υγείας απευθύνεται σε όλες τις γενιές των ασφαλισμένων και είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι θα το αξιοποιήσουν στο έπακρο. Άλλωστε, σε αντίθεση με τα δικά σας, τα πρώτα σχόλια είναι θετικά  και ενθαρρυντικά για τη συνέχεια.

Η δύσκολη καθημερινότητα και η κρίση που πλήττει όλους μας μπορεί να αποτελέσουν επιβαρυντικούς παράγοντες που δεν μπορούσαν να προβλεφθούν το 2009, αλλά η θετική σκέψη, η αισιοδοξία και η καλή προαίρεση είναι τα μοναδικά συστατικά που θα μας οδηγήσουν στη διέξοδο, στη φωτεινή πλευρά της ζωής.

Ως μέλη της Διοίκησης, χαιρόμαστε ειλικρινά γιατί σας διαψεύδουμε και λυπόμαστε που αβασάνιστα διατυπώνετε ισχυρισμούς οι οποίοι καμία σχέση δεν έχουν με την Αλήθεια.

Σας ενημερώνουμε λοιπόν, αν δεν το γνωρίζετε, ότι :

  1. Ο ΕΔΟΕΑΠ δεν έχει προχωρήσει σε μείωση των επικουρικών συντάξεων, όπως αναφέρετε καίτοι είστε συνταξιούχος
  2. Η συμμετοχή όλων των ασφαλισμένων σε δαπάνες φαρμάκων, είναι μειωμένη σύμφωνα με ότι ορίζεται ρητά από το Νόμο.
  3. Η συμμετοχή των συνταξιούχων μας σε δαπάνες παρακλινικών εξετάσεων είναι κατά πολύ μειωμένη σε σχέση με τα ενεργά μέλη μας και για την ακρίβεια είναι μόνο 5%.

Λυπούμαστε που υποστηρίζετε ψευδώς τα αντίθετα.

Η κριτική είναι πάντα ευπρόσδεκτη. Δυστυχώς δε μπορούμε να πούμε το ίδιο για τα ειρωνικά σχόλια και τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς σας προς τους θεσμούς και τους εκπροσώπους αυτών.

Ελπίζουμε η επιστολή αυτή να σας καλύπτει σε όλο το φάσμα των παρατηρήσεων σας και να αποτελέσει εφαλτήριο για στροφή σε μια προσέγγιση διαφορετικού ύφους και ποιότητας.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι, όχι από λάθος αλλά, συνειδητά αποφεύγουμε να σας προσφωνήσουμε ως κυρία, επιλέγοντας το «συνάδελφε», που μας εκφράζει καλύτερα.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς.

 

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΡΓΥΡΗΣ ΔΕΜΕΡTΖΗΣ ΕΛΕΝΗ ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ