Ανακοίνωση

Ανακοίνωση για τις πολύτεκνες οικογένειες

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΕΤΟΧΟΥΣ – ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ

Αγαπητοί συνάδελφοι

Όπως γνωρίζετε, μέχρι σήμερα δεν έχουν ληφθεί μέτρα για τους ασφαλισμένους εκείνους που έχουν την ευθύνη πολυμελών οικογενειών και ταλαιπωρούνται από το γεγονός ότι επέλεξαν να φέρουν στον κόσμο περισσότερα από δύο παιδιά, από την αλματώδη αύξηση των αναγκών της ανατροφής, διατροφής, εκπαίδευσης και διαπαιδαγώγησης.

Η κοινωνική αλληλεγγύη και αλληλοβοήθεια αποτελούν το βασικό άξονα της ύπαρξης και λειτουργίας του Οργανισμού μας και το Διοικητικό Συμβούλιο  αποφάσισε να αποδείξει εμπράκτως το ενδιαφέρον και την έγνοια του για τις πολύτεκνες οικογένειες.

Σε πρόσφατη συνεδρίασή του αποφάσισε τη θέσπιση ειδικού μηνιαίου επιδόματος για τις οικογένειες αυτές.
Συγκεκριμένα, αποφάσισε την ενίσχυση σε μηνιαία βάση όλων των οικογενειών μετά την απόκτηση του τρίτου παιδιού  ως εξής:

  1. Για το τρίτο παιδί €100,00
  2. Για το τέταρτο παιδί €150,00
  3. Για κάθε επόμενο παιδί €50,00 μηνιαίως

Αυτό σημαίνει ότι η οικογένεια με 4 παιδιά θα ενισχύεται με €250,00 το μήνα, η οικογένεια με 5 παιδιά με €300,00 το μήνα και με €50,00 επιπλέον για κάθε παιδί η οικογένεια που έχει πάνω από 5 παιδιά.

Το επίδομα θα καταβάλλεται για όσα παιδιά είναι ενεργά ασφαλισμένα στον ΕΔΟΕΑΠ. Απαραίτητη προσκόμιση πρόσφατου πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης.

Για περισσότερες πληροφορίες για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και υποβολή αιτήσεων μπορείτε να απευθύνεστε στο Γραφείο Εξυπηρέτησης Ασφαλισμένων τηλ. 210-72.64.742, 210-72.64.777 και 210-72.64.883.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ