ΑΘΗΝΑ: Σισίνη 18 & Ηριδανού Τ.Κ. 115 28 | Τ.: 210 7264700 F.: 210 7293631 (κεντρικό κτήριο), Ορμινίου 38 Τ.Κ. 115 28

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Τσιμισκή 43 Τ.Κ. 546 23 | Τ.: 2310 278271 (κεντρικό κτήριο), Βασ. Ηρακλείου 40 Τ.Κ. 546 23 (φυσικοθεραπευτήριο) Τ: 2310 278249

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΩΝ

 

Δεκαεπτά βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος εισηγήθηκαν την κατάργηση της υποχρέωσης δημοσίευσης των ετήσιων ισολογισμών των Α.Ε. και ΕΠΕ στον Τύπο με το αιτιολογικό ότι πρόκειται για πάγιο αίτημα της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας! Στην ουσία προτείνουν:

  • Αδιαφάνεια σιο χώρο της Ελληνικής Αγοράς και Οικονομίας

  • Ένα χτύπημα «κάτω από τη μέση» στον δοκιμαζόμενο χώρο του Ελληνικού Τύπου

  • Την οικονομική εξόντωση του Ασφαλιστικού μας Ταμείου, του Ταμείου Περίθαλψης και Επικούρησης των σκληρά εργαζόμενων ανθρώπων του Τύπου. Η Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ καταδικάζει το περιεχόμενο της τροπολογίας και ζητά να μη ληφθεί υπ’όψιν.

Για ένα ετήσιο έξοδο των επιχειρηματιών , που κυμαίνεται από € 1000,00-€ 4000,00 ετησίως, οι δεκαεπτά προτείνοντες βουλευτές κρίνουν ως «αναχρονιστικό» (!) όλο τον Ημερήσιο Ελληνικό Τύπο, προσβάλλοντας όλους όσους εργάζονται σ’αυτόν.

Την ώρα που περικόπτονται συντάξεις και μισθοί, την ώρα που απολύονται δεκάδες δημοσιογράφοι και πλήττονται θανάσιμα τα Ταμεία μας από τη δίνη στην οποία έχει περιέλθει η Ελληνική Οικονομία, είναι αδιανόητο να επιλέγεται η στήριξη του Κεφαλαίου και όχι των εργαζομένων. Στόχος της οργανωμένης αυτής επίθεσης είναι:

  • Η απαλλαγή από τους μικρούς παίκτες της αγοράς των ΜΜΕ καθώς επιχειρείται η εξόντωση των εφημερίδων χαμηλής κυκλοφορίας
  • Η μείωση του αριθμού των εργαζομένων με συνακόλουθη μείωση του μισθολογίου

  • Η αποδυνάμωση ενός Ασφαλιστικού Αυτοδιοικούμενου και Αυτοδιαχειριζόμενου Ταμείου, που μέχρι σήμερα είναι πρότυπο και υγιές και δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό
  • Η απαλλαγή από τη νόμιμη υποχρέωση καταβολής Αγγελιοσήμου, με σαθρά «νομικά επιχειρήματα»
  • Τέλος, αλλά όχι τελευταίο, στόχος είναι το μοίρασμα της κρατικής διαφήμισης και της διαφήμισης σε λιγότερους επιχειρηματίες ΜΜΕ.

Ο κλάδος των εργαζόμενων στα ΜΜΕ δεν εξαιρείται από τα δεινά τα οποία ζει ολόκληρος ο Ελληνικός λαός. Συμμετέχουμε, συμπάσχουμε, αγωνιζόμαστε και δεν θα διστάσουμε να έρθουμε αντιμέτωποι με όλα εκείνα τα συμφέροντα που επιχειρούν να γκρεμίσουν δικαιώματα του επαγγελματικού μας χώρου και κατακτήσεις χρόνων .

Στο δήθεν Κίνημα «δεν πληρώνω, δεν πληρώνω» που υποδαυλίζουν ορισμένοι εκδότες, βιομήχανοι και έμποροι, οι Έλληνες δημοσιογράφοι μπορούν να υπερασπιστούν την Περίθαλψη και την Σύνταξη τους αντιτάσσοντας το Κίνημα του «δεν γράφω, δεν γράφω»!

Ζητάμε την άμεση απόσυρση της τροπολογίας και σας καλούμε σε διάλογο, σε συνεργασία με τις Ενώσεις και τις Ομοσπονδίες του κλάδου γι’αυτό και για όλα τα θέματα που αφορούν τον εργασιακό και ασφαλιστικό χώρο των ΜΜΕ .

 

ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ,

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΣΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΟΥΤΣΙΑΣΕΛΕΝΗ ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ