ΑΘΗΝΑ: Σισίνη 18 & Ηριδανού Τ.Κ. 115 28 | Τ.: 210 7264700 F.: 210 7293631 (κεντρικό κτήριο), Ορμινίου 38 Τ.Κ. 115 28

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Τσιμισκή 43 Τ.Κ. 546 23 | Τ.: 2310 278271 (κεντρικό κτήριο), Βασ. Ηρακλείου 40 Τ.Κ. 546 23 (φυσικοθεραπευτήριο) Τ: 2310 278249

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΑΝΤΙΓΡΙΠΙΚΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΑΝΤΙΓΡΙΠΙΚΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ

ΣΤΟΝ ΕΔΟΕΑΠ

Συνάδελφοι,

Ο ΕΔΟΕΑΠ, ξεκινά από σήμερα 7 Οκτωβρίου 2013 τον αντιγριπικό  εμβολιασμό των ομάδων υψηλού κινδύνου για την εποχική γρίπη  έχοντας στο επίκεντρο την προστασία της υγείας των ασφαλισμένων και την παροχή πρόληψης και ιατρικής περίθαλψης.

Υπενθυμίζουμε ότι η περίοδος της εποχικής γρίπης διαρκεί από τον Οκτώβριο μέχρι τον Απρίλιο, με πιθανή έξαρση μεταξύ Δεκεμβρίου και Φεβρουαρίου. Όπως επισημαίνεται ,ο αποτελεσματικότερος τρόπος πρόληψης, είναι ο εμβολιασμός με το αντιγριπικό εμβόλιο, το οποίο καλύπτει σε ποσοστό 80% περίπου και προφυλάσσει από τη μετάδοση του ιού της γρίπης, ιδιαίτερα τα άτομα (ενήλικες και παιδιά) που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

Η Ιατρική μας Υπηρεσία βρίσκεται σε ετοιμότητα για να δεχθεί τους ασφαλισμένους μας από τις 09.00 το πρωί έως τις 19.00 απόγευμα στον 3ο όροφο του κτιρίου της οδού Σισίνη 18 και  Ηριδανού  με  την  προσκόμιση  παραπεμπτικού του  θεράποντος ιατρού    (Παθολόγου ΕΔΟΕΑΠ ή ιδιώτη).

                Τα παιδιά θα εμβολιάζονται από τις 14.00-19.00 στο Παιδιατρικό Ιατρείο στον 1o όροφο. Το παιδιατρικό αντιγριπικό εμβόλιο χορηγείται μέχρι την ηλικία των 3 ετών.  Μετά την ηλικία αυτή συνιστάται χορήγηση αντιγριπικών εμβολίων ενηλίκου.
Στις ομάδες υψηλού κινδύνου που πρέπει να εμβολιαστούν με το αντιγριπικό εμβόλιο ανήκουν: Άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω, παιδιά και ενήλικες που παρουσιάζουν έναν ή περισσότερους από τους παρακάτω επιβαρυντικούς παράγοντες ή χρόνια νοσήματα όπως: Καρδιακά νοσήματα, άσθμα ή άλλες χρόνιες πνευμονοπάθειες ,σακχαρώδη διαβήτη ή άλλο χρόνιο μεταβολικό νόσημα, δρεπανοκυτταρική νόσο, χρόνια νεφροπάθεια,  νευρομυϊκές παθήσεις κ.ά.

Εκτός από το εμβόλιο, σημαντικό μέσο πρόληψης είναι η σχολαστική τήρηση των κανόνων υγιεινής, το καλό πλύσιμο των χεριών και η χρήση απολυμαντικών καθώς και η αποφυγή συνωστισμού και στενής επαφής µε ανθρώπους που έχουν ήδη ασθενήσει, η κάλυψη του στόματος και της μύτης    με μαντήλι όταν βήχουμε ,η απομόνωση των πασχόντων, κ.λπ.
Οι Ιατρικές και Νοσηλευτικές Υπηρεσίες του ΕΔΟΕΑΠ βρίσκονται πάντα στη διάθεση σας για κάθε διευκρίνιση ή συμπληρωματική πληροφορία.

 

Ο Πρόεδρος                                                       Ο Γενικός Γραμματέας

ΠΑΝΟΣ ΣΟΜΠΟΛΟΣ                                                            ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΟΥΤΖΟΣ

Η Πρόεδρος ΤΥΠ

ΠΟΠΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΟΥ