Π. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΟΥ: Συνάδελφοι να κάνουμε αυτό για το οποίο ήρθαμε, να ψηφίσουν επί των θεμάτων, ένα-ένα τα θέματα.. Να ακολουθηθούν οι διαδικασίες, γιατί αλλιώς το μπάχαλο αυτό δε θα οδηγήσει πουθενά. Ήρθαμε εδώ, φάγαμε τόσες ώρες για να ψηφίσουμε τα θέματα, μπορούμε να το κάνουμε αυτό που ζήτησε η συνάδελφος πριν, δεν ξέρω το όνομά της;

ΜΕΛΟΣ: Συνάδελφοι μην καταργούμε το δικαίωμα το κυρίαρχο της Γενικής Συνέλευσης, κανείς δεν μπορεί, ούτε η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, ούτε οποιοσδήποτε άλλος, να μπει πάνω από τη Γενική Συνέλευση.

                        Πρόκειται για κατάχρηση, επομένως μπορούμε να ορίσουμε τον κ. Σαββίδη που είχε προταθεί και να συνεχιστούν οι διαδικασίες, διαφορετικά η Γενική Συνέλευση σαν όργανο γίνεται υποτελής στο Διοικητικό Συμβούλιο και στην κα Σπανοπούλου. Ο κ. Σαββίδης πρέπει να αναλάβει τη Γενική Συνέλευση, αν δε θέλει, επίσης ένα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, όποιος να είναι.

ΜΕΛΟΣ: Να τεθούν υποψηφιότητες.

ΜΕΛΟΣ: Με τη στάση τους οι αποχωρούντες ουσιαστικά δηλώνουν παραίτηση.

ΜΕΛΟΣ: Τον Νομικό φωνάξτε, να έρθει ο Νομικός.

ΜΕΛΟΣ: Κι εγώ δικηγόρος είμαι κύριε.

N. NTAOYNTAKH: Παρακαλούμε τον κ. Κιάο, τον προηγούμενο Πρόεδρο του ΕΔΟΕΑΠ να έρθει εδώ να αναλάβει τη Συνέλευση.

(Ακούγονται χειροκροτήματα)

ΜΕΛΟΣ: Ας σεβαστούμε τα δύο μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που έχουν μείνει εδώ.

(Διαπληκτισμοί, φωνές μεταξύ των παραβρισκομένων)

Π. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΟΥ: Παιδιά ήμαρτον. Συνάδελφοι, δεν είναι αυτά για μας.. Συνάδελφοι σας παρακαλώ… Δεν θέλει κανείς να πειράξει την Σπανοπούλου.

ΜΕΛΟΣ: Συνάδελφοι μην αποπροσανατολιζόμαστε, ο στόχος είναι να τη διαλύσουνε.

ΜΕΛΟΣ: Να γυρίσει πίσω η κα Σπανοπούλου.

ΜΕΛΟΣ: Έλα πίσω.

Π. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΟΥ: Να γυρίσει η κα Σπανοπούλου και τα μέλη όλα του Δ.Σ., όλοι πίσω.

ΜΕΛΟΣ: Δε θα φύγουμε αν δεν ψηφίσουμε.

Π. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΟΥ: Γυρίστε παιδιά να ψηφίσουμε, ο σκοπός της Σπανοπούλου αυτός είναι, να διαλύσει τη Συνέλευση έστω τρώγοντας και καμιά σφαλιάρα είναι γνωστή.. Μην την πειράζει κανένας, γυρίστε όλοι πίσω, μην καταδέχεστε βρε παιδιά, δεν έχει νόημα.

ΜΕΛΟΣ: Αφήστε τη να φύγει, ούτε να..

Π. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΟΥ: Παιδιά γυρίστε πίσω να ψηφίσουμε, μην ασχολείστε με τη Σπανοπούλου.

ΜΕΛΟΣ: Συνάδελφοι η Συνέλευση συνεχίζεται, γυρίζουμε πίσω. Η Συνέλευση συνεχίζεται, δε θα διαλύσουμε το κυρίαρχο όργανο.

N. NTAOYNTAKH: Συνάδελφοι σας παρακαλώ, συνάδελφοι ακούστε με, θα καλέσω τα μέλη του Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ που είναι εδώ, όποιος θέλει να γυρίσει στη θέση του, οι Συνελεύσεις δεν τελειώνουν έτσι. Και παρακαλώ όχι τραμπουκισμούς, δεν παλεύουμε εμείς έτσι. Όποιος φύγει θεωρείται παραιτημένος και θα κάνουμε ότι μπορούμε και νομικά. Παρακαλώ κ. Βλαβιανέ, κα Δελβινιώτη, κ. Νεστορίδη, όσα μέλη του Δ.Σ…

Π. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΟΥ: Μιλάμε για τους παρόντες μέλη του Δ.Σ.

N. NTAOYNTAKH: Κύριε Νεστορίδη, κ. Βλαβιανέ, κα Δελβινιώτη, σας παρακαλούμε να γυρίσετε στις θέσεις σας. Όποιος θέλει να φύγει, ας φύγει.

Γ. ΒΛΑΒΙΑΝΟΣ : Εγώ είμαι εδώ, δεν έχω πρόβλημα.

N. NTAOYNTAKH: Παναγιώτη Νεστορίδη είσαι Αντιπρόεδρος, σε παρακαλώ πολύ πριν γίνει εδώ πέρα μέσα χειρότερα πρέπει να τα σταματήσουμε αυτά που συμβαίνουν. Λοιπόν είσαι Αντιπρόεδρος, κάτσε στη θέση σου και ανέλαβε την Προεδρία της Συνέλευσης.

Π. ΝΕΣΤΟΡΙΔΗΣ: Δεν μπορώ να αναλάβω έτσι.

N. NTAOYNTAKH: Μπορείς, είσαι Αντιπρόεδρος. Ελένη Δελβινιώτη, σε παρακαλώ να καθίσεις εκεί. Ποιος άλλος είναι από το Διοικητικό Συμβούλιο; Παναγιώτη μάζεψε τη Συνέλευση, δε βλέπεις τι γίνεται; Δε βλέπεις;

(Ένταση, αναστάτωση, φωνές)

N. NTAOYNTAKH: Λοιπόν αγαπητοί συνάδελφοι σας παρακαλώ να γυρίσετε στις θέσεις σας, δε θέλουμε εμείς να διαλυθεί η Συνέλευση, με ακούτε; Συνάδελφοι κάνω έκκληση, εμείς δε θέλουμε να διαλυθεί η Συνέλευση, θέλουμε να ψηφίσουμε. Λοιπόν παρακαλώ τον κ. Νεστορίδη, Αντιπρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΔΟΕΑΠ, να αναλάβει με όσα μέλη θέλουν να σεβαστούν τη Συνέλευση να συνεχίσουν. Αυτό σας παρακαλώ.

Γ. ΑΓΓΕΛΗΣ: Συνάδελφοι, έχουμε την ευκαιρία να συνεχίσουμε τη Συνέλευση. Αν λοιπόν φερθούμε λιγάκι ήρεμα αυτή τη στιγμή μπορούμε να συνεχίσουμε τις διαδικασίες με τα παρόντα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Είναι ίσως ευκαιρία να καλέσουμε και τον Πρόεδρο της ΠΟΕΣΥ..

N. NTAOYNTAKH: Όχι, δε θα συμφωνήσω καθόλου.

Γ. ΑΓΓΕΛΗΣ: Ωραία δε συμφωνεί η συνάδελφος. Ωραία, έχουμε λοιπόν τους συναδέλφους της Διοίκησης του Διοικητικού Συμβουλίου.

N. NTAOYNTAKH: Έχουμε τον Αντιπρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΔΟΕΑΠ.

Δ. ΜΠΑΣΑΝΤΗΣ: Βάλε τον Σαββίδη.

N. NTAOYNTAKH: Κύριε Μπασαντή, κάντε μας τη χάρη, συνάδελφοι κάνω έκκληση σε όλους να καθίσετε κάτω και παρακαλώ τον κ. Παναγιώτη Νεστορίδη Αντιπρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου να συνεχίσει η συνεδρίαση. Έχεις το λόγο Παναγιώτη Νεστορίδη.

Π. ΝΕΣΤΟΡΙΔΗΣ: Συνάδελφοι λίγη ησυχία σας παρακαλώ. Θα παρακαλούσα να ειδοποιηθεί ο Νομικός Σύμβουλος του Οργανισμού να έρθει εδώ, δεν μπορώ να αναλάβω καμία ευθύνη χωρίς την παρουσία του Νομικού Συμβούλου για τη συνέχιση ή όχι της διαδικασίας. Ο Νομικός Σύμβουλος ο κ. Δημήτρης Μέλισσας παρακαλώ να έρθει μαζί με τον κ. Αντώνη Καινούριο.

ΜΕΛΟΣ: Φωνάξτε να ειδοποιήσουν να έρθει ένας γιατρός.

Π. ΝΕΣΤΟΡΙΔΗΣ: Παρακαλώ κάποιος από την υπηρεσία του ΕΔΟΕΑΠ να ειδοποιήσει έναν γιατρό, χτυπήθηκε ο συνάδελφος Μανώλης Κυπραίος, ο οποίος είναι γνωστό το πρόβλημα που αντιμετωπίζει. Σας παρακαλώ κάποιος από τον ΕΔΟΕΑΠ υπηρεσιακός παράγοντας να ειδοποιήσει κάποιον γιατρό επειγόντως.

(Αποσύνδεση του καλωδίου του συστήματος καταγραφής από τον συνωστισμό που προκλήθηκε στην έδρα, για διάστημα 35΄΄)

N. NTAOYNTAKH: Συνάδελφοι να καλέσουμε το πρώτων βοηθειών να τον πάρει τον άνθρωπο γιατί έχει βεβαρημένο πρόβλημα και δεν μπορούμε εμείς, πρέπει να πάει στο πρώτων βοηθειών.

(Αποσύνδεση του καλωδίου του συστήματος καταγραφής από τον συνωστισμό που προκλήθηκε στην έδρα, για διάστημα 6΄΄)

Π. ΝΕΣΤΟΡΙΔΗΣ: Συνάδελφοι σας παρακαλώ λίγη ησυχία και την κατανόησή σας. Δεδομένης της εξέλιξης..

(Αποσύνδεση του καλωδίου του συστήματος καταγραφής από τον συνωστισμό που προκλήθηκε στην έδρα, για διάστημα 2΄ και 14΄΄)

ΜΕΛΟΣ: Συνάδελφοι δεν πρόκειται να ξαναμαζευτούμε. Ακούω μία πρόταση που λέει "να έρθουμε άλλη μέρα και ώρα".

ΜΕΛΟΣ: Συνάδελφε μη βάζεις φωτιές γιατί δεν μπορούμε! Αυτό λένε! Πρέπει σήμερα όλα να γίνουν.

Π. ΝΕΣΤΟΡΙΔΗΣ: Συνάδελφοι σας παρακαλώ δώστε μου τη δυνατότητα να συντονίσουμε λίγο τη διαδικασία.

N. NTAOYNTAKH: Σας παρακαλώ αφήστε την κουβέντα και καθίστε όλοι κάτω συνάδελφοι.

Π. ΝΕΣΤΟΡΙΔΗΣ: Σας παρακαλώ καθίστε στις θέσεις σας. Θα παρακαλούσα και τον κ. Μέλισσα και τον κ. Καινούριο, να μας δώσουν μια εικόνα για τις δυνατότητες που έχουμε εδώ που φτάσαμε. Θα παρακαλούσα τον κ. Μέλισσα κατ΄ αρχήν και τον κ. Καινούριο να εξηγήσουν στο Σώμα, με βάση το Καταστατικό, τι μπορεί να γίνει, έτσι ώστε να είναι νομικά ισχυρή η όποια απόφαση ληφθεί από τη Γενική Συνέλευση και να έχει ισχύ. Λίγη ησυχία σας παρακαλώ πολύ. Καθίστε στις θέσεις σας.  Ο λόγος στον κ. Δημήτρη Μέλισσα.

Δ. ΜΕΛΙΣΣΑΣ: Καλησπέρα, θέλω να σας παρακαλέσω κάτι, θα σας παρακαλέσω πολύ….

ΜΕΛΟΣ: Έλα. Κάτσε κάτω…

Π. ΝΕΣΤΟΡΙΔΗΣ: Σας παρακαλώ…υπάρχει ζήτημα ανθρωπιστικό. Χτυπήθηκε ο Μανώλης. Μέχρι να έρθει ασθενοφόρο… Σας παρακαλώ…ηρεμήστε λίγο. Ηρεμήστε…Ας ηρεμήσουμε λίγο… Συντονίζεται το μικρόφωνο με το ακουστικό του Μανώλη…

 Δ. ΜΕΛΙΣΣΑΣ: Κατ΄ αρχάς νόμιμα συνεχίζεται η συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης στο βαθμό που είναι δίπλα μου ο κ. Αντιπρόεδρος, το πρώτο είναι αυτό. Το δεύτερο, διότι αναπληρώνεις για όλα τα θέματα αυτή τη στιγμή, εφόσον επιθυμείτε..

ΜΕΛΟΣ: Πιο δυνατά.

Δ. ΜΕΛΙΣΣΑΣ: Δεν θέλω να φωνάζω εφόσον υπάρχει πρόβλημα. Αν θέλετε να μιλήσω χωρίς μικρόφωνο. Δεν με πειράζει.

(Σ΄ αυτό το σημείο, κλείνουν τα μικρόφωνα λόγω συντονισμού με το κοχλιακό εμφύτευμα του κ. Κυπραίου, για διάστημα 2΄ και 33΄΄)

Π. ΝΕΣΤΟΡΙΔΗΣ: Για ένα λεπτό η συνάδελφος Τζώρτζια Κοντράρου έχει το λόγο επί του θέματος.

Τ. ΚΟΝΤΡΑΡΟΥ: Κύριοι συνάδελφοι, δε θα σας απασχολήσω πολύ και δε θα πω ότι βεβαίως όλα αυτά που είχαν καταγγείλει οι προλαλήσαντες ότι σκοπίμως καθυστέρησε αυτή τη Γενική Συνέλευση, για να μην πάρουμε αποφάσεις.

Θα πω το εξής: Σύμφωνα με το καταστατικό, μου το δίνετε λίγο κύριοι; Σύμφωνα με το καταστατικό οι αποφάσεις, με εξαίρεση τα θέματα λέει που αναφέρονται στην παράγραφο 6, που είναι κάτι ιδιαίτερα, θέματα του παρόντος άρθρου, οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης παίρνονται με την απόλυτη πλειοψηφία των ψήφων των παρόντων μελών.

Όταν το έθεσα στο θέμα στους Νομικούς Συμβούλους, οι οποίοι μου έφεραν εδώ και τη νομολογία, μου είπαν ότι όταν λέμε παρόντα μέλη εννοούμε αυτά που είχαν υπογράψει. Οι κατάλογοι των συναδέλφων έχουν κατατεθεί, προκειμένου να γίνει η έναρξη της Γενικής Συνέλευσης, στο Προεδρείο. Συνεπώς ισχύουν και είναι διαρκείς. Εάν δηλαδή υποθετικά λέω έπρεπε να είμαστε δέκα και οι τρεις ήταν στην τουαλέτα, δε θα μπορούσε να πει κανείς ότι δεν υπάρχει απαρτία, σύμφωνοι; Αυτό πρακτικά.

Αλλά θέλω να σας βάλω ένα άλλο ζήτημα, πέστε μου όσοι είμαστε εδώ σε πόσες Γενικές Συνελεύσεις του ΕΔΟΕΑΠ ή της Ενώσεως Συντακτών, δεν ξέρω βέβαια το καταστατικό, αλλά του ΕΔΟΕΑΠ έχουμε λάβει μέρος και πόσοι έχουμε καθίσει μέχρι το τέλος της λήψης αποφάσεων; Πολύ σοβαρών αποφάσεων, με οικονομικές συνέπειες για το μέλλον του ΕΔΟΕΑΠ, για πάρα πολλά ζητήματα κρίσιμα, για παροχές, για υγεία, πόσα χρόνια, εγώ τουλάχιστον τα 12 τελευταία χρόνια που μετείχα και στο Διοικητικό Συμβούλιο ήξερα ότι τις αποφάσεις τις παίρναμε με 30.

Είχε σκεφτεί κανείς από μας να προσβάλλει αυτές τις αποφάσεις; Σας παρακαλώ πάρα πολύ, βεβαίως εάν θέλετε μπορείτε να κρατήσετε την κατά γράμμα ερμηνεία της νομολογίας σας, αλλά ουσιαστικά αυτό ουδέποτε στην πράξη έχει εφαρμοστεί. Και ξέρετε κύριοι συνάδελφοι; Το εθιμικό δίκαιο έχει τη σημασία του και τις συνέπειές του.

Ευχαριστώ.

Π. ΝΕΣΤΟΡΙΔΗΣ: Κι εγώ ευχαριστώ τη συνάδελφο Κοντράρου για το θέμα που θέτει.

Δ. ΜΕΛΙΣΣΑΣ: Πολιτικά μπορεί να έχει δίκιο η κα Κοντράρου..

ΜΕΛΟΣ: Το ότι είμαστε 30 άτομα τώρα εδώ πέρα..

Π. ΝΕΣΤΟΡΙΔΗΣ: Ναι είναι πιθανόν να έχει συμβεί στο παρελθόν. Το ερώτημα είναι αν νομικά είναι ισχυρή η οποιαδήποτε απόφαση, έτσι ώστε να μην προσβληθεί η απόφαση.

ΜΕΛΟΣ: Από τις προηγούμενες το είπαμε να προσβάλλουμε..

Π. ΝΕΣΤΟΡΙΔΗΣ: Ναι αυτό θα μπορούσε να συμβεί συνάδελφε, τώρα μιλάμε για τη σημερινή.

ΜΕΛΟΣ: Να προχωρήσουμε στην ψηφοφορία Πρόεδρε..

Π. ΝΕΣΤΟΡΙΔΗΣ: Για ένα λεπτό έχει το λόγο ο κ. Μπογιόπουλος.

ΜΕΛΟΣ: Γιατί δε μετράτε τους ανθρώπους να δούμε πρώτα;

Ν. ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ: Ακούστε λίγο.

                        Στη βάση ακριβώς της τοποθέτησης που έκανε η Τζώρτζια Κοντράρου πιστεύω πρέπει να φύγουμε από δω με ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης. Το αν το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης θα είναι και απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, θα προκύψει από τον αριθμό των ανθρώπων οι οποίοι συμμετέχουμε σήμερα εδώ. Θα προκύψει αυτός ο αριθμός κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας.

                        Σε κάθε περίπτωση όμως αυτή η Γενική Συνέλευση πρέπει να φύγει με ένα ψήφισμα. Οι συμμετέχοντες είτε είναι 300, είτε είναι 400, είτε είναι 800, πρέπει να φύγουν με μία απόφαση. Αυτή η απόφαση νομικά θα έχει το χαρακτήρα της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης με βάση το αν ικανοποιείται το 50 συν 1. Στην αντίθετη περίπτωση θα είναι ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης επί των ανθρώπων που συμμετείχαν και με βάση αυτό το ψήφισμα να συνεχιστούν οι διαδικασίες.

Και για να κλείσω, εάν υπάρχουν προτάσεις λοιπόν επί ψηφίσματος, να τεθούν στο ψήφισμα που θα υπερψηφίσουμε ή θα καταψηφίσουμε, στα ψηφίσματα που θα κατατεθούν, όσα περιέχουν στην ημερήσια διάταξη και να φύγουμε από δω με απόφαση ή ψήφισμα, αλλά να φύγουμε με απόφαση Γενικής Συνέλευσης.

Άρα λοιπόν όποιος έχει να καταθέσει ψήφισμα, να έρθει τώρα και να το καταθέσει και αμέσως μετά να περάσουμε στις ψηφοφορίες.

Π. ΝΕΣΤΟΡΙΔΗΣ: Ευχαριστώ το συνάδελφο Μπογιόπουλο. Ο συνάδελφος Αγγέλης έχει το λόγο.

Γ. ΑΓΓΕΛΗΣ: Συνάδελφοι συγνώμη σας παρακαλώ ένα λεπτό. Έχουμε μία ατζέντα, αυτή η ατζέντα έχει μία σειρά θεμάτων, μπορούμε να προχωρήσουμε σε αποφάσεις σε σχέση με τα θέματα της ατζέντας και να μπει και στο τέλος το ψήφισμα, το οποίο είναι ψήφισμα επαναλαμβάνω.

                        Εάν οποιοσδήποτε θέλει στο τέλος και εκ των υστέρων να προσβάλλει αυτές τις αποφάσεις, ας το κάνει, έχει να κάνει με τη Συνέλευση η οποία τις πήρε. Είναι δική του υπόθεση και δημιουργεί κι ένα δεδομένο για όλες τις υπόλοιπες αποφάσεις που έχουν παρθεί μέχρι τώρα με αντίστοιχο τρόπο.

Π. ΝΕΣΤΟΡΙΔΗΣ: Ο συνάδελφος Χαλαβαζής έχει το λόγο.

Γ. ΧΑΛΑΒΑΖΗΣ: Συνάδελφοι καλησπέρα, είχα παραιτηθεί από τη θέση μου ως ομιλητής, είμαι εκπρόσωπος της REAL NEWS. Θα ήθελα το εξής..

(Μικροφωνισμός του συστήματος)

ΜΕΛΟΣ: Κλείστο, κλείστο…

(Κλείνει το μικρόφωνο του ομιλητή για διάστημα 1΄ και 25΄΄)

Π. ΝΕΣΤΟΡΙΔΗΣ: Συνάδελφε να προσθέσω κάτι; Συγνώμη, δε φτάσαμε στη διαδικασία των ψηφισμάτων, έχουμε άλλα πιο σοβαρά θέματα να λύσουμε.

Συνάδελφοί μου, σας παρακαλώ μη συζητάτε μεταξύ σας κι ακούστε με για λίγο. Θέλω να καταλάβετε τη δική μου τη θέση ως Αντιπροέδρου, που βρέθηκα να προεδρεύω σε μια τόσο δύσκολη Συνέλευση μετά από την εξέλιξη κι από την τροπή που πήραν τα πράγματα.

Μου είναι δύσκολο να αναλάβω εγώ την ευθύνη να προχωρήσω αυτή τη διαδικασία. Θεωρώ ότι μπορούμε να βρούμε μια διέξοδο, αν συμφωνούν και οι Νομικοί Σύμβουλοι, σε μια πρόταση που ακούστηκε και προηγουμένως στη διάρκεια της Συνέλευσης από δυο-τρεις συναδέλφους, να συνεχίσουμε τη Συνέλευση κάποια άλλη μέρα.

ΜΕΛΟΣ: Όχι, όχι.

Π. ΝΕΣΤΟΡΙΔΗΣ: Μισό λεπτό, στη διάρκεια της οποίας..

ΜΕΛΟΣ: Όταν λέμε όχι, όχι.

Π. ΝΕΣΤΟΡΙΔΗΣ: Μισό λεπτό συνάδελφοι. Να ρωτήσουμε…Μισό λεπτό βρε συνάδελφοι…

Π. ΝΕΣΤΟΡΙΔΗΣ: Με ενημερώνουν τώρα ότι η αίθουσα ήταν κλεισμένη για μέχρι τις οχτώ, οχτώ και μισή και είναι δέκα και μισή και τη ζητάνε. Να ψηφίσουμε επί των θεμάτων ημερήσιας διάταξης, μισό λεπτό έχει να συνεισφέρει στην κουβέντα η Νανά Νταουντάκη, η οποία βλέπω ότι θέλει το λόγο. Πάρε το λόγο για ένα λεπτό σε παρακαλώ Νανά.

N. NTAOYNTAKH: Παναγιώτη, εγώ θεωρώ ότι αυτή η Συνέλευση δεν μπορεί να τελειώσει και να αναβληθεί για μια άλλη μέρα, αυτό δεν μπορεί να το κάνει, είναι η απαίτηση της Συνέλευσης και είναι κυρίαρχο Σώμα. Άρα ξεκινάμε από το σήμερα ότι πρέπει να ληφθεί μια απόφαση.

Δεύτερον, προσωπική μου άποψη, θεωρώ ότι παρόλο ότι υπάρχουν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης κι επειδή πολύ φοβάμαι μερικές αντιδράσεις και κάποιων από το Συμβούλιο το δικό σας, εγώ θεωρώ ότι πρέπει πρώτα να προηγηθεί το ψήφισμα και μετά η ψηφοφορία επί των θεμάτων. Αυτή είναι η άποψή μου, η Συνέλευση θα κρίνει και θα αποφασίσει και σας λέω και το σκεπτικό μου.

ΜΕΛΟΣ: Το ψήφισμα πρώτα.

Π. ΝΕΣΤΟΡΙΔΗΣ: Συνάδελφε για ένα λεπτό έχεις το λόγο και είναι η τελευταία παρέμβαση επί της διαδικασίας, για να προχωρήσουμε.

ΜΕΛΟΣ: Συνάδελφοι μόνο δυο κουβέντες, πρέπει να σκεφθούμε πάρα πολύ σοβαρά ότι η διαδικασία δεν είναι αυτή που προέχει, αλλά το ψήφισμα. Σας λέω με δυο κουβέντες γιατί: Είχαμε κάποιες εξελίξεις απόψε εδώ, υπάρχει μια απομάκρυνση του Προέδρου του ΕΔΟΕΑΠ.

                        Αυτή τη στιγμή το Σώμα πρέπει να πει γιατί το έκανε και έχουμε αυτή την εξέλιξη και ταυτόχρονα να πει, για να μάθει ο κόσμος προς τα έξω, όχι μόνο το Δημοσιογραφικό Σώμα, ότι εδώ δεν είναι ένας όχλος που μαζεύτηκε και ξωπέταξε κάποιον, αλλά ότι συνεχίζει.

ΜΕΛΟΣ: Κλείσε το μικρόφωνο. Έχουμε τον Μανώλη εδώ…

(Κλείνει το μικρόφωνο του ομιλητή για διάστημα 1΄ και 38΄΄)

Π. ΝΕΣΤΟΡΙΔΗΣ: Ο συνάδελφος Στεφανής έχει το λόγο για λίγο.

(Κλείνει το μικρόφωνο του ομιλητή για διάστημα 30΄΄)

Π. ΝΕΣΤΟΡΙΔΗΣ: Συνάδελφοι, για να προχωρήσουμε στην ψηφοφορία επί των θεμάτων ημερήσιας διάταξης, τα οποία εγώ ως Προεδρεύων αυτή τη στιγμή της Συνέλευσης είναι τα μόνα τα οποία θα θέσω σε ψηφοφορία εγώ, εννοώ τα θέματα ημερήσιας διάταξης, θα πρέπει να εκλεγούν ψηφολέκτες.

ΜΕΛΟΣ: Και το ψήφισμα θα θέσεις.

Π. ΝΕΣΤΟΡΙΔΗΣ: Καλά, θέσε το εσύ, θα μου επιτρέψεις; Εγώ λέω αναλαμβάνω την ευθύνη να θέσω τα θέματα ημερήσιας διάταξης σε ψηφοφορία, με βάση το καταστατικό δεν μπορώ να κάνω την υπέρβαση Γιάννη.

(Ένταση, διαπληκτισμοί)

Π. ΝΕΣΤΟΡΙΔΗΣ: Λοιπόν το καταστατικό προβλέπει την ανάδειξη ψηφολεκτών, ποιοι θέλουν να μπουν ψηφολέκτες;

ΜΕΛΟΣ: Δι΄ ανατάσεως της χειρός.

Π. ΝΕΣΤΟΡΙΔΗΣ: Ναι αλλά κάποιος πρέπει να μετρήσει τα χέρια στις αράδες. Το καταστατικό προβλέπει την ανάδειξη ψηφολεκτών. Ποιοι θέλουν; Σας παρακαλώ καθίστε όλοι κάτω στις θέσεις σας και μην μετακινήστε για να κάνουμε την ψηφοφορία. Συνάδελφοι σας παρακαλώ πάρα πολύ καθίστε στις θέσεις σας, σας παρακαλώ πάρα πολύ. Ψηφολέκτες. Δεν κάνει να φωνάζω, μικροφωνίζει…

ΜΕΛΟΣ: Κλείστο, κλείστο…

(Κλείνει το μικρόφωνο του ομιλητή για διάστημα 2΄ και 30΄΄)

 

Π. ΝΕΣΤΟΡΙΔΗΣ: Λοιπόν συνάδελφοι, ένας ψηφολέκτης ο συνάδελφος Καλαβάζης. Ψηφολέκτης ο συνάδελφος Νικολόπουλος και Ψηφολέκτης η συνάδελφος ή ο συνάδελφος. Να γραφούν τα ονόματα των ψηφολεκτών.

                        Συνάδελφοι παρακαλώ όσοι βρίσκονται στο διάδρομο να μπουν στην αίθουσα, γιατί μας πιέζει το ξενοδοχείο να παραδώσουμε την αίθουσα πρέπει να τελειώνουμε.

ΜΕΛΟΣ: Να πω τρεις λέξεις; Τρεις λέξεις μόνο. Συνάδελφοι την αυτορρύθμιση για την οποία παλέψατε δεν την υποστηρίζετε. Παίξατε ξύλο για την αυτορρύθμιση. Ευχαριστώ.

(Συζητήσεις μεταξύ των παραβρισκομένων)

Π. ΝΕΣΤΟΡΙΔΗΣ: Το Σώμα είναι ενιαίο όπως λέει και ο κ. Νικόλτσιος. Οι ψηφολέκτες είναι στις θέσεις τους; Επί του θέματος 2 της ημερήσιας διάταξης…

ΜΕΛΟΣ: Ποιο είναι το θέμα 2ο;

Π. ΝΕΣΤΟΡΙΔΗΣ: Υπό τον τίτλο: «Διοικητικός και Οικονομικός Απολογισμός του Διοικητικού Συμβουλίου». πόσοι συνάδελφοι είναι υπέρ του Διοικητικού και Οικονομικού Απολογισμού; Υπέρ 13. Κατά; Κατά 304 ψήφοι. Πόσοι συνάδελφοι ψηφίζουν λευκό; 4

Π. ΝΕΣΤΟΡΙΔΗΣ: Επί του θέματος 2 του Διοικητικού και Οικονομικού Απολογισμού του Διοικητικού Συμβουλίου μετά από ψηφοφορία στο Πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού: Υπέρ του Διοικητικού και Οικονομικού Απολογισμού καταμετρήθηκαν 13 ψήφοι.  Κατά 304 ψήφοι και λευκά 4 ψήφοι.

                        Συνδεδεμένο με το 2ο θέμα είναι το 7ο θέμα που είναι: «Η Έγκριση των πεπραγμένων του Δ.Σ. για το πρώτο έτος της θητείας του». Επί του θέματος 7 της ημερήσιας διάταξης, παρακαλώ το σώμα να τοποθετηθεί στο θέμα Έγκριση των πεπραγμένων του Διοικητικού Συμβουλίου για το πρώτο έτος της θητείας του. Υπέρ; 10. Κατά; 251. Λευκά; 1.

 

Π. ΝΕΣΤΟΡΙΔΗΣ: Επί του 7ου θέματος υπό τον τίτλο: «Έγκριση των πεπραγμένων του Δ.Σ. για το πρώτο έτος της θητείας του» υπέρ ψήφισαν 10 συνάδελφοι, κατά ψήφισαν 251 συνάδελφοι και καταμετρήθηκε και 1 λευκό.

                        Συνάδελφοι συνεχίζουμε την ψηφοφορία στο 8ο θέμα της Ημερήσιας Διάταξης που αφορά «Την Έγκριση του Ισολογισμού και των αποτελεσμάτων χρήσεως του 2011». Δεν ξέρω αν στη διάρκεια της Συνέλευσης που προηγήθηκε στη διαδικασία είχε ανακοινωθεί από τον Ταμία σχετικά, γιατί κάποιες στιγμές βγήκα έξω.

(Φωνές, διαπληκτισμοί)

Π. ΝΕΣΤΟΡΙΔΗΣ: Επί του θέματος 8 που αφορά την Έγκριση Ισολογισμού και αποτελεσμάτων χρήσης του 2011. Υπέρ;

Κ. ΝΙΚΟΛΤΣΙΟΣ: Αν καταψηφιστεί θα επιστρέψουμε τις συντάξεις μας πίσω;

Π. ΝΕΣΤΟΡΙΔΗΣ: Υπάρχει ένα ζήτημα το οποίο, συνάδελφοι υπάρχει ένα θέμα εδώ το θέτω υπόψη σας, αναφέρθηκε από τον παλιότερο Ταμία του Οργανισμού τον κ. Νικόλτσιο, ότι σε περίπτωση που καταψηφιστεί ο Ισολογισμός θέτει ένα ερώτημα, γυρίζουμε τις συντάξεις πίσω;

                        Εγώ δεν είμαι σε θέση να απαντήσω, έτσι;

ΜΕΛΟΣ: Δεν τίθεται τέτοιο θέμα συνάδελφοι. Συνάδελφε να τελειώσουμε, δεν τίθεται τέτοιο θέμα βέβαια επί της ουσίας.

Π. ΝΕΣΤΟΡΙΔΗΣ: Υπέρ του ισολογισμού και των αποτελεσμάτων χρήσεως για το έτος 2011;

ΜΕΛΟΣ: Μισό λεπτό να διευκρινίσουμε κάτι που είναι απαραίτητο νομίζω. Επειδή το ξέρουν οι περισσότεροι συνάδελφοι που ψηφίζουμε, ότι οι πάγιες δαπάνες, παρά την καταδίκη των όποιων αποφασίσουμε, οι πάγιες δαπάνες που αφορούν σε επικούρηση των συνταξιούχων του κλάδου μας, σε φάρμακα και ασφάλεια τώρα που τρέχουν, ώσπου, δεν εννοώ γι’ αυτά που έχουμε πάρει, νομίζω ότι καταλαβαινόμαστε δεν είμαστε παιδιά. Και όσον αφορά τη μισθοδοσία των υπαλλήλων αυτό εννοείται νομίζω, πιστεύω, ότι ισχύει.

Π. ΝΕΣΤΟΡΙΔΗΣ: Υπέρ 10. Κατά του Ισολογισμού και των αποτελεσμάτων χρήσεως του 2011; Ποιοι συνάδελφοι ψηφίζουν λευκό;

Π. ΝΕΣΤΟΡΙΔΗΣ: Όσον αφορά το 8ο θέμα ημερήσιας διάταξης της Συνέλευσης για την έγκριση Ισολογισμού και Αποτελεσμάτων Χρήσεως του 2011: υπέρ 10 συνάδελφοι, κατά 250 και λευκά 7.

                        Στο 9ο θέμα της ημερήσιας διάταξης που αφορά την Έγκριση του προϋπολογισμού χρήσεως του 2012. Τον έχετε υπόψη σας, έγινε ολόκληρη συζήτηση επί του θέματος. Παρακαλώ ποιοι συνάδελφοι είναι υπέρ;

ΜΕΛΟΣ: Συνάδελφοι υπάρχει ένα μεγάλο ζήτημα με το θέμα του προϋπολογισμού και θα παρακαλούσα πάρα πολύ πριν ψηφίσουμε, πρότασή μου είναι αν την δεχτεί και ο κ. Πρόεδρος, για τον Προϋπολογισμό μόνο να ρωτήσουμε τη γνώμη του κ. Μέρμηγκα και του Καινούργιου, διότι υπάρχει ένα ενδεχόμενο, εάν τον καταψηφίσουμε να μην μπορούν να εκταμιευτούν χρήματα.

                        Πριν όμως αποφασίσουμε εγώ προτείνω κ. Νεστορίδη να παίρναμε τη γνώμη για τη συνέπεια μόνο αυτουνού.

Π. ΝΕΣΤΟΡΙΔΗΣ: Ναι βεβαίως εννοείται, αφού τίθεται, εννοείτε. Να ρωτήσουμε τη γνώμη του κ. Μέλισσα   επί του Θέματος. Δημήτρη σε παρακαλώ, σε περίπτωση καταψήφισης του προϋπολογισμού που προτείνεται από το Διοικητικό Συμβούλιο για το 2012, ποιες είναι οι πιθανές συνέπειες που προκύπτουν, αν προκύπτουν;

Δ. ΜΕΛΙΣΣΑΣ: Πάντως ευχαριστώ πολύ με αντιμετωπίζετε ως κομπιούτερ ξέρετε που πατάς control, alt και μετά βγαίνει και η απάντηση, πρώτον. Αλλά θέλω να σας πω κάτι, η καταψήφιση όπως γνωρίζετε μιας σειράς θεμάτων έχουν και μια πολιτική ιδιαίτερη χροιά, έτσι δεν είναι, πέρα από τις νομικές συνέπειες.

                        Και εδώ μπαίνει και το θέμα της μομφής που είναι σε ένα δεύτερο στάδιο από εκεί και πέρα, διότι δεν νομίζω αν τυχόν καταψηφιστούν τα πάντα, πώς μπορεί να συνεχίζει. Εδώ είναι το θέμα.

                        Τώρα τεχνικά από εκεί και πέρα μπορώ να σας πω, ότι μπαίνουν τεράστια ζητήματα. Αύριο τι θα γίνει, μεθαύριο, τι να σας πω.

Π. ΝΕΣΤΟΡΙΔΗΣ: Ο Κώστας Νικόλτσιος, ο Αριστείδης Μανωλάκος, για ένα λεπτό σας παρακαλώ και μετά ο Γιώργος Σαββίδης.

Κ. ΝΙΚΟΛΤΣΙΟΣ: Λοιπόν, μπορούμε να ψηφίσουμε τον προϋπολογισμό, παίρνουμε σαν δεδομένο τις σταθερές δαπάνες, δηλαδή συντάξεις, όλα ό,τι προβλέπει ο Προϋπολογισμός. Περικοπές ή αυξήσεις αυτό δεν το ψηφίζουμε. Μόνο μ’ αυτούς τους όρους.

(Φωνές)

Π. ΝΕΣΤΟΡΙΔΗΣ: Συνάδελφοι ηρεμήστε σας παρακαλώ.

Κ. ΝΙΚΟΛΤΣΙΟΣ: Συνάδελφοι το θέμα επειδή είναι σοβαρό, μπορεί από αύριο μέχρι να φύγει το Διοικητικό Συμβούλιο από τη μέση να μην κάνει τίποτα, γι’ αυτό πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι τι ψηφίζουμε. Δηλαδή εγώ θεωρώ από παλιότερες εμπειρίες ότι οι προϋπολογισμοί ψηφίζονται μονάχα κατά το σκέλος των σταθερών δαπανών. Δηλαδή να μην δώσεις τους μισθούς των εργαζομένων, δεν μπορεί να μην δώσεις τις συντάξεις.

Π. ΝΕΣΤΟΡΙΔΗΣ: Κατανοητό Κώστα. Ο συνάδελφος ο Αριστείδης ο Μανωλάκος.

Α. ΜΑΝΩΛΑΚΟΣ: Συνάδελφοι δεν είναι τεχνικό το θέμα. Η Γενική Συνέλευση κατά την γνώμη  μου μπορεί να εξουσιοδοτήσει τις υπηρεσίες του ΕΔΟΕΑΠ να λειτουργήσουν με βάση τα δεδομένα τα ως τώρα. Άρα λύνεται το τεχνικό θέμα. Εξουσιοδοτεί και καταψηφίζεται αυτό στο σύνολό του και ας αναλάβει την ευθύνη το Διοικητικό Συμβούλιο να μην δώσει συντάξεις, να μην δώσει, διότι καταψήφιση σημαίνει αποδοκιμασία.

Π. ΝΕΣΤΟΡΙΔΗΣ: Ευχαριστούμε το συνάδελφο Μανωλάκο. Ο συνάδελφος Αγγέλης είχε ζητήσει πριν.

Γ. ΑΓΓΕΛΗΣ: Συνάδελφοι ήθελα να σας υπενθυμίσω για να μην τρομοκρατούμαστε έτσι με μεγάλα λόγια, ότι ο προϋπολογισμός που είχε απορριφθεί στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ, συνεχίστηκε να εκτελείται τουλάχιστον όσον αφορά τις βασικές λειτουργικές ανάγκες, δηλαδή πληρωμές μισθών, λειτουργίας του οργάνου και όλα τα σχετικά. Έτσι και εδώ θα συνεχίσει με ευθύνη του Διοικητικού Συμβουλίου να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις απέναντι στους υπαλλήλους και στους ασφαλισμένους.

Π. ΝΕΣΤΟΡΙΔΗΣ: Ο συνάδελφος Σαββίδης που έχει θητεύσει και στο Διοικητικό Συμβούλιο, γιατί ο Οργανισμός δεν είναι Σωματείο, έχει άλλα χαρακτηριστικά, μήπως έχει ο Γιώργος να μας κομίσει κάτι από την εμπειρία του.

Γ. ΣΑΒΒΙΔΗΣ: Η μεν καταψήφιση του προϋπολογισμού είναι καθαρά πολιτικό θέμα και θα εκφράσουμε την πολιτική βούλησή μας με την υπερψήφιση ή όχι.

                        Ως προς την ευχέρεια της εκταμίευσης, δηλαδή το να πάρουμε λεφτά από την Τράπεζα ή όχι να συνεχίσουμε να τα παίρνουμε τα λεφτά αυτό είναι λυμένο, προβλέπεται αντίγραφο του πρακτικού του Διοικητικού Συμβουλίου που εξέλεξε τον Πρόεδρο και τον Ταμία.

                        Αυτή η δουλειά έχει γίνει και θα εξακολουθήσει να ισχύει και να έχουν δικαίωμα, όπως και ο Ταμίας του Οργανισμού, είναι νομιμοποιημένοι αυτοί οι τρεις άνθρωποι να εκταμιεύουν και τίποτα δεν εμποδίζει να συνεχίσουν να εκταμιεύουν.

(Φωνές – φασαρία)

ΜΕΛΟΣ: Συνάδελφοι θα ήθελα μία κουβέντα μόνο. Είναι ανεπίτρεπτο να επιχειρείτε να τρομοκρατηθεί το εκλογικό σώμα, η Γενική Συνέλευση, διότι μισθοί και συντάξεις να μην δίδονται είναι ποινικό αδίκημα. Δεν μπορούν να μην δίνουν. Παρακαλώ να μην ξανά τρομοκρατήσει κανείς το σώμα.

ΜΕΛΟΣ: Ο Νομικός μας Σύμβουλος ο οποίος πολύ ωραία μας τα είπε λίγο πριν δεν απάντησε επ’ αυτού. Μπορούμε να έχουμε τη γνώμη του;

Π. ΝΕΣΤΟΡΙΔΗΣ: Δεν έχει την ευχέρεια αυτή τη στιγμή το είπε. Αυτό το δεδομένο έχουμε αυτή τη στιγμή, δεν έχει ξανά συμβεί τι να σου πω Ντίνο μου.

                        Το θέμα έχει εξαντληθεί. Σας παρακαλώ συνάδελφοι.  Επί του 9ου θέματος της ημερήσιας διάταξης με τον τίτλο: «Έγκριση Προϋπολογισμού Χρήσεως 2012. Ποιοι συνάδελφοι ψηφίζουν υπέρ; Κατά; Λευκό;

Π. ΝΕΣΤΟΡΙΔΗΣ: Στο 9ο θέμα της Ημερήσιας Διάταξης της Γενικής Συνέλευσης με τον τίτλο: «Έγκριση Προϋπολογισμού χρήσεως 2012», υπέρ τοποθετήθηκαν 10 συνάδελφοι, κατά 246 και καταμετρήθηκαν τρία λευκά.

                        Στο σημείο αυτό κηρύσσεται  περαιωθείσα η συζήτηση επί των θεμάτων ….

ΜΕΛΟΣ: Το 5ο θέμα που πήγε;

Π. ΝΕΣΤΟΡΙΔΗΣ: Να σας πω επ’ αυτού;

ΜΕΛΟΣ: Δεν λέω για το ψήφισμα. Υπάρχει αυτό που λέει από 3% σε 6% αύξηση της εισφοράς.

Π. ΝΕΣΤΟΡΙΔΗΣ: Μα δεν υπάρχει ρε παιδιά, δεν συζητήθηκε. Δεν έγινε εισήγηση, δεν συζητήθηκε.

ΜΕΛΟΣ: Δεν πειράζει εμείς θα πούμε όχι.

Π. ΝΕΣΤΟΡΙΔΗΣ: Μισό λεπτό, δεν έγινε εισήγηση επί του θέματος. Βάλαμε σε ψηφοφορία, ούτε η αναλογιστική μελέτη συζητήθηκε, ούτε η συνεργασία αυτή, ούτε αυτό.

                        Βάλαμε σε ψηφοφορία όσα θέματα της ημερήσιας διάταξης συζητήθηκαν. Δεν τέθηκαν σε συζήτηση και δεν λαμβάνεται καμία απόφαση επί των θεμάτων: 3ο υπό τον τίτλο «Παρουσίαση Αναλογιστικής Μελέτης Βιωσιμότητας ΕΔΟΕΑΠ», 4ο –δεν τέθηκαν σε συζήτηση και δεν λαμβάνεται απόφαση αυτό λέω, για να είμαστε απολύτως εντάξει- «Συνεργασία ΕΔΟΕΑΠ με ΕΤΑΠ-ΜΜΕ», και 5ο «Λήψη απόφασης για αύξηση εισφοράς από 3% σε 6% των εν ενεργεία μελών του Οργανισμού». Δεν έγινε εισήγηση, δεν πρόλαβε προταθεί.

(Φωνές, διαπληκτισμοί)

Π. ΝΕΣΤΟΡΙΔΗΣ: Δεν λαμβάνεται καμία απόφαση επί του θέματος, διότι δεν συζητήθηκε, μην τρελαθούμε τώρα. Σας παρακαλώ! Συνεννοηθήκαμε νομίζω, δεν υπάρχει κανένα θέμα παιδιά, σας παρακαλώ. Να μην γυρίσουμε πίσω σας παρακαλώ.

ΜΕΛΟΣ: Μόνο για το 5ο θέμα θέλω να πω, λέει Λήψη απόφασης είναι από 3% σε 6%.  Ναι αλλά εδώ είμαστε όλοι.

Π. ΝΕΣΤΟΡΙΔΗΣ: Το κλείσαμε αυτό. Κατά τη γνώμη μου ως προεδρεύοντος εγώ μπορούσα να φέρω τη διαδικασία και σας παρακαλώ να γίνει σεβαστό αυτό, έχει μια ένσταση ο συνάδελφος Μπογιόπουλος θα την συζητήσουμε, να γίνει σεβαστό αυτό που σας λέω, να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία με την ψηφοφορία επί  θεμάτων ημερήσιας διάταξης.

                        Νομίζω ότι είναι σαφές το αποτέλεσμα αποτυπώνει για όλα τα θέματα την βούληση της Γενικής Συνέλευσης, θα παρακαλούσα να μην υπάρξει επιμονή, να μπει στη διαδικασία ένα ψήφισμα το οποίο δεν μπορώ να το αποδεχτώ εγώ ως προεδρεύων με βάση το Καταστατικό.

                        Έπρεπε συνάδελφοι για να υπάρξει ψήφισμα να υπάρξει πρόταση, έχει μια διαδικασία το καταστατικό, από …

(Φωνές – φασαρία)

ΜΕΛΟΣ: Επειδή δεν το θέλει ένας, δεν θα ψηφίσει η Γενική Συνέλευση;

Π. ΝΕΣΤΟΡΙΔΗΣ: Ρε συνάδελφε μου εγώ δεν το θέλω; Νομίζω ότι συνέβαλα από την πλευρά μου. Συνάδελφοι ηρεμήστε! Το λόγο συνάδελφοι για πολύ λίγο στο συνάδελφο Μπογιόπουλο. Σας παρακαλώ ψυχραιμία, συνάδελφοι! Ηρεμήστε σας παρακαλώ! Λίγη ψυχραιμία να ολοκληρώσουμε, το ξενοδοχείο θα φέρει την Αστυνομία να μας διώξει.

Ν. ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ: Συνάδελφοι το ψήφισμα κατατέθηκε με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες κατά την διάρκεια της Συνέλευσης από τον συνάδελφο Αγγέλη.

                        Υπ’ αυτή την έννοια έχουν τηρηθεί όλες οι διατάξεις του καταστατικού, ως εκ τούτου όπως αποφασίσαμε και μετά την ολοκλήρωση των ψηφοφοριών για τα ζητήματα της ημερήσιας διάταξης, όπως αποφάσισε η Γενική Συνέλευση θα πάμε στη διαδικασία κατάθεσης και ψηφοφορίας για ένα ψήφισμα που επαναλαμβάνω κατατέθηκε σύμφωνα με όλες τις νόμιμες καταστατικές διαδικασίες.

                        Παρακαλώ, λοιπόν, με την σύμφωνη γνώμη του Προεδρείου οι ψηφολέκτες να πάρουν ξανά τις θέσεις τους …

Π. ΝΕΣΤΟΡΙΔΗΣ: Συνάδελφε έγινες κατανοητός, σε παρακαλώ.

Ν. ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ: Εάν υπάρχει διαφωνία για το αν είναι σύννομο ή όχι, καταστατικό ή όχι, να μπει σε διαδικασία ψηφοφορία το ψήφισμα που ήδη προτάθηκε, να γίνει ψηφοφορία επ’ αυτού εάν πρέπει να μπει ή να μην μπει το ψήφισμα σε ψηφοφορία. Να αποφασίσει ξανά λοιπόν για δεύτερη φορά η Γενική Συνέλευση και ανάλογα με την απόφαση της να περάσουμε στην ψήφιση ή όχι του ψηφίσματος.

Π. ΝΕΣΤΟΡΙΔΗΣ: Σε παρακαλώ ολοκλήρωσες.

ΜΕΛΟΣ: Έχουμε εδώ το Νομικό μας που μπορεί να μας απαντήσει.

Π. ΝΕΣΤΟΡΙΔΗΣ: Θα παρακαλούσα να δώσουμε το λόγο, σας παρακαλώ συνάδελφοι πρέπει να τελειώσουμε κάποια στιγμή. Να δώσω το λόγο στους νομικούς συμβούλους να τοποθετηθούν επ’ αυτού.

(Ένταση, λογομαχίες)

Π. ΝΕΣΤΟΡΙΔΗΣ: Εγώ θα την πληρώσω τώρα; Ποιο άρθρο του Καταστατικού το λέει αυτό;

Π. ΝΕΣΤΟΡΙΔΗΣ: Μισό λεπτό να ακούσουμε το Νομικό Σύμβουλο.

ΜΕΛΟΣ: Συνάδελφοι είναι μεγάλη παγίδα και αυτογκόλ να είμαστε τόσες ώρες εδώ και να μην μπορούμε να πάρουμε μία απόφαση για να σώσουμε ό,τι σώζεται απ’ αυτό το Ταμείο.

                        Οι τρικλοποδιές που μας βάλανε ήταν άπειρες, εμείς ανοργάνωτοι και τώρα το ψήφισμα καλό είναι, αλλά δεν έχει καμιά πρακτική αξία, δεν μπορεί να τελειώσει μία Συνέλευση για ένα τόσο καυτό θέμα χωρίς απόφαση για το πώς θα περιφρουρήσουμε το Ταμείο μας, ό,τι περιφρουρείται απ’ αυτό. Έχουμε μόνοι μας κρεμαστεί κατ’ αυτό τον τρόπο.

                        Προτείνω, λοιπόν, ή τώρα να πάρουμε μια απόφαση ή να επεξεργαστούμε σχέδια απόφασης, να μαζέψουμε τις απαιτούμενες υπογραφές από το καταστατικό και να κάνουμε έκτακτη Γενική Συνέλευση για τη σωτηρία του Ταμείου. Αν δεν γίνει αυτό καήκαμε.

(Αναστάτωση, ένταση, φωνές)

Ν. ΝΤΑΟΥΝΤΑΚΗ: Δεν μας ενδιαφέρει η νομική. Εδώ υπάρχει πολιτική βούληση.

Π. ΝΕΣΤΟΡΙΔΗΣ: Συνάδελφοι σας παρακαλώ, μισό λεπτό να ακούσουμε τους νομικούς μας. Αυτό καταλάβατε, ότι δεν σας υπολογίζω;

Δ. ΜΕΛΙΣΣΑΣ: Οι συζητήσεις και οι ψηφοφορίες που γίνονται στη Γενική Συνέλευση αφορούν, σας παρακαλώ πολύ διαβάζω επί λέξει το 25.7. Οι συζητήσεις και οι ψηφοφορίες που γίνονται στη Γενική Συνέλευση αφορούν αποκλειστικά τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

                        Οι μέτοχοι – μέλη  δικαιούνται πριν από την Γενική Συνέλευση να κάνουν συζητήσεις και ανακοινώσεις για θέματα που δεν αναγράφονται στην ημερήσια διάταξη, αλλά για το σκοπό αυτό απαιτείται ως την προτεραία της Γενικής  Συνέλευσης να έχει υποβληθεί στο Δ.Σ. σχετική έγγραφη αίτηση με τις υπογραφές του 1/10 τουλάχιστον των μετόχων μελών . Στην περίπτωση αυτή …

(Φωνές – φασαρίες)

Π. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΟΥ: Πότε μας ενημερώσατε γι’ αυτό; Πότε μας στείλατε στα σπίτια μας ή πότε βάλατε στη σελίδα του ΕΔΟΕΑΠ τι πρέπει να κάνουμε από την προηγούμενη ή την προ προηγούμενη ημέρα. Μας έχετε βομβαρδίσει με χιλιάδες μηνύματα για το τι έφταιγε και κάνατε τις περικοπές, για να σας δικαιώσουμε, για να σας θαυμάσουμε, για να πούμε τι καλά παιδιά, τα κάνανε ωραία.

                        Και σας ρωτάω κ. Νομικέ Σύμβουλε, εσείς ξέρετε αν έχουν ενημερωθεί οι μέτοχοι του ΕΔΟΕΑΠ για το τι λέει το καταστατικό; Γιατί χθες το ζητάγαμε το καταστατικό χθες και δεν μας το έδινε κανένας στα γραφεία του ΕΔΟΕΑΠ. Αλήθεια ή ψέματα;  Το ζητάγαμε και δεν μας το έδινε κανείς, ας μας το δίνατε. Εφ’ όσον δεν μας το δώσατε λοιπόν, θα ψηφίσουμε.

(Λογομαχίες, φωνές)

Π. ΝΕΣΤΟΡΙΔΗΣ: Ρε συνάδελφοι, μεταξύ σας δίνετε τον λόγο ο ένας στον άλλο; Ωραία διαδικασία.

ΜΕΛΟΣ: Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι. Έχουμε τη δυνατότητα, επειδή αυτές οι διαδικασίες δεν έχουν ακολουθηθεί ποτέ ξανά μέχρι τώρα.

                        Εφ’ όσον, λοιπόν, εδώ μαθαίνουμε από το Νομικό Σύμβουλο και από το Διοικητικό Συμβούλιο ότι αυτά τα οποία ψηφίζουμε σήμερα μπορεί να ακυρωθούν ή να μην είναι έγκυρα προτείνω, εάν τεθεί τέτοιο ζήτημα γιατί τίθεται, προτείνω κι εγώ εφ’ όσον έχουμε το χρονικό περιθώριο βάσει του νόμου να προσβάλουμε τις αποφάσεις των προηγούμενων Γενικών Συνελεύσεων να το κάνουμε. Γιατί δεν μπορώ;  Εχει  παρέλθει το χρονικό διάστημα; Δε το κατάλαβα.

Π. ΝΕΣΤΟΡΙΔΗΣ: Ο συνάδελφος Παυλόπουλος για ένα λεπτό έχει το λόγο. Να το τελειώσουμε βρε παιδιά. Με πιέζουν από το ξενοδοχείο.

Γ. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Λέω δύο πράγματα. Σας παρακαλώ φάγαμε το γάιδαρο, μείναμε στην ουρά, σας παρακαλώ.

Π. ΝΕΣΤΟΡΙΔΗΣ: Επιμένεις όμως.

Γ. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ:  Επιμένω διότι είναι ουσία, δεν θα επέμενα διαφορετικά. Το περιεχόμενο του ψηφίσματος έχει άμεση σχέση και οργανική σχέση με την ημερήσια διάταξη της Γενικής Συνέλευσης.

                        Το περιεχόμενο του ψηφίσματος λέει για τα αποθεματικά που έχουν κοπεί, λέει για το κούρεμα που έχει γίνει, για τον απολογισμό του Διοικητικού Συμβουλίου, για τον έλεγχο που θέλουμε, έχει άμεση σχέση. Άρα δεν είναι καθόλου παράτυπο, κατατέθηκε, περιλαμβάνεται μέσα στη Γενική Συνέλευση.

Δεύτερον, το θέτουμε σε ψηφοφορία. Καλώ τον Πρόεδρο να το θέσει σε ψηφοφορία και να μην το κάνει αυτό. Το ψηφίζουμε, το πιστεύω ότι θα ψηφιστεί. Εάν κάποιος πάει να προσβάλλει αυτό το ψήφισμα, θα αναλάβει και το κόστος που του πρέπει. Εμείς εδώ που καθόμαστε δέκα ώρες θα καταλήξουμε σε μια τέτοια απόφαση, αυτό νομίζω ότι είναι το σωστό κι έχει άμεση σχέση με τη Συνέλευση.

Π. ΝΕΣΤΟΡΙΔΗΣ: Ο συνάδελφος Γκιλάκης για ένα λεπτό έχει το λόγο και ολοκληρώνουμε συνάδελφοι τη συζήτηση.

Β. ΓΚΙΛΑΚΗΣ: Εγώ θέλω να μιλήσω λίγο επί της ουσίας, επειδή αναφερόμαστε τώρα συνέχεια στο καταστατικό και στο καταστατικό και τι προβλέπει και έχω την εντύπωση ότι και σε προηγούμενες συνελεύσεις και σε αυτήν πολλές φορές έχει παραβιαστεί το καταστατικό σε ότι αφορά την τήρηση της διαδικασίας.

Εν πάση περιπτώσει για μένα είναι πολύ πιο ουσιώδες, ξεκινάει η Γενική Συνέλευση, παρατηρείται ότι υπάρχει από τη Γενική Συνέλευση από το Σώμα μια αμφισβήτηση του Προεδρείου και δε δίνει τη δυνατότητα λέει το καταστατικό να ψηφιστεί Προεδρείο το οποίο θα τηρήσει τη διαδικασία μέχρι το τέλος.

Θέλουμε να βάλουμε ένα ψήφισμα το οποίο επί της ουσίας ζητάει να πάρει μια απόφαση το Σώμα, δεν επιτρέπει το καταστατικό. Τέλος λέμε ότι επί της ουσίας πρέπει να τοποθετηθεί το Σώμα και τώρα να μπει σε ψηφοφορία το ψήφισμα για να ψηφιστεί.

Π. ΝΕΣΤΟΡΙΔΗΣ: Μισό λεπτό!  Νίκο δεν έχεις το λόγο τον έχει ο συνάδελφος.

ΜΕΛΟΣ: Φεύγει ο κόσμος, φεύγει ο κόσμος.

Π. ΝΕΣΤΟΡΙΔΗΣ: Σε παρακαλώ έχει το λόγο ο συνάδελφος.

ΜΕΛΟΣ: Φεύγουμε, φεύγουμε.

ΜΕΛΟΣ: Δέκα δευτερόλεπτα. Ας πούμε ότι δεν προβλέπεται όπως μας είπε ο κ. Καθηγητής, απαγορεύεται;

ΜΕΛΟΣ: Όχι.

ΜΕΛΟΣ: Ας το κάνουμε λοιπόν.

(Φωνές – φασαρία)

Π. ΝΕΣΤΟΡΙΔΗΣ: Μισό λεπτό για να συνεννοηθούμε, μισό λεπτό σας παρακαλώ καλά τα πήγαμε μέχρι εδώ. Εγώ ως Προεδρεύων δεν μπορώ να το βάλω σε ψηφοφορία. Εγώ θεωρώ ότι με βάση την αρμοδιότητα που μου δίνει αυτό το καταστατικό, να αλλάξει δεν ξέρω..

(Φωνές – φασαρία)

ΜΕΛΟΣ: Δηλαδή θα αποφασίσεις εσύ ο ένας και οι υπόλοιποι 300..

Π. ΝΕΣΤΟΡΙΔΗΣ: Μπορείτε να μείνετε και να το ψηφίσετε, εγώ θεωρώ ότι ολοκληρώθηκε η συζήτηση επί των θεμάτων ημερήσιας διάταξης.

ΜΕΛΟΣ: Εσύ θα πεις τελείωσε;

Π. ΝΕΣΤΟΡΙΔΗΣ: Ολοκληρώθηκε κατά τη γνώμη μου.

ΜΕΛΟΣ: Ξέρεις που κάνεις παρανομία τώρα;

Π. ΝΕΣΤΟΡΙΔΗΣ: Που βρε Γιώργο;

ΜΕΛΟΣ: (Τοποθέτηση εκτός μικροφώνου) Κάνεις ψηφοφορία αν άπτεται ή όχι της θεματολογίας και η Γενική Συνέλευση το ψηφίζει, αυτό.

Π. ΝΕΣΤΟΡΙΔΗΣ: Μα το λέει το καταστατικό και οι Νομικοί λένε ότι δεν άπτεται..

ΜΕΛΟΣ: Μα είσαι υποχρεωμένος.

Π. ΝΕΣΤΟΡΙΔΗΣ: Μα τι να κάνω, δεν είναι στην ημερήσια διάταξη.

ΜΕΛΟΣ: Είναι στην ημερήσια διάταξη.

Π. ΝΕΣΤΟΡΙΔΗΣ: Μα δεν είναι στην ημερήσια διάταξη.

(Φωνές – φασαρία)

Ν. ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ: Συγνώμη λίγο συνάδελφε, λέει πουθενά το καταστατικό ότι απαγορεύεται κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης να μπει ψήφισμα;

Π. ΝΕΣΤΟΡΙΔΗΣ: Όχι.

Ν. ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ: Λέει τέτοιο πράγμα το καταστατικό; Το καταστατικό πουθενά στον κόσμο, πρόκειται για καινοφανή θεωρία συνδικαλιστική νομική και πολιτική ότι απαγορεύεται κατά τη διάρκεια Γενικής Συνέλευσης να κατατεθεί ψήφισμα. Τέτοιο πράγμα δεν υπάρχει στην ιστορία του συνδικαλισμού της πολιτικής και κοινωνικής αντιπαράθεσης.

Π. ΝΕΣΤΟΡΙΔΗΣ: Μα δε μίλησα για απαγόρευση. Κοίταξε κι εγώ μπορώ να φωνάζω, δε μίλησα για απαγόρευση, είπα πουθενά εγώ ότι απαγορεύεται; Άρα εσύ επικαλείσαι μια καινοφανή θεωρία, είπα ότι δεν προβλέπεται η διαδικασία από το καταστατικό διότι δεν είναι μέσα στην ημερήσια διάταξη.

(Φωνές – Διαπληκτισμοί - Φασαρία)

Ν. ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ: Λοιπόν προτείνω στο Σώμα..

Π. ΝΕΣΤΟΡΙΔΗΣ: Παραιτούμαι, παραιτούμαι από Προεδρεύων της Συνελεύσεως.

ΜΕΛΟΣ: Όχι δεν παραιτείσαι.

(Φωνές – φασαρία)

Π. ΝΕΣΤΟΡΙΔΗΣ: Μα έχουμε αποφασίσει επί των θεμάτων.

Ν. ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ: Παρακαλώ, προτείνω στο Σώμα στη Γενική Συνέλευση να τοποθετηθεί στο ψήφισμα το οποίο λέει τα εξής:

-             Πρώτον, απορρίπτουμε: Τα μέτρα και καλούμε αυτή τη στιγμή να ανακληθούν όλα τα μέτρα που έχουν παρθεί από τη Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ σε ότι αφορά τις παροχές και τις καλύψεις των ασφαλισμένων.

-             Δεύτερον, απαιτούμε: Καμία λήψη απόφασης για την αύξηση του 3% στο 6% των εισφορών των ασφαλισμένων.

-             Τρίτον, απαιτούμε: Από την Κυβέρνηση και την Τράπεζας της Ελλάδος να επιστρέψει εδώ και τώρα τα χρήματα των ασφαλισμένων του ΕΔΟΕΑΠ.

-             Τέταρτον, απαιτούμε: Εδώ και τώρα η Κυβέρνηση και οι εργοδότες να καλύψουν όλες τις ανάγκες των ασφαλισμένων, καθώς αποτελεί δική τους ευθύνη η αδυναμία του ΕΔΟΕΑΠ να τις καλύψει.

-             Πέμπτον, απαιτούμε: Διαχειριστικό έλεγχο, ο οποίος θα γίνει από τα Σωματεία των εργαζομένων και με τη συνδρομή ανεξάρτητων Αρχών.

-             Έκτον, απαιτούμε: Την παραίτηση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΔΟΕΑΠ και καλούμε ανάληψη νέου Διοικητικού Συμβουλίου προσωρινού χαρακτήρα κατά τη συνέχιση της παρούσας Γενικής Συνέλευσης.

Θέτω το ψήφισμα..

ΜΕΛΟΣ: (Ερώτηση εκτός μικροφώνου)

Ν. ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ: Είναι το τρίτο σημείο του ψηφίσματος, επαναλαμβάνω, κατάργηση του 3%, είναι σαφές;

(Λογομαχίες, διαπληκτισμοί)

Ν. ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ: Μα μιλήσαμε, συμπεριλαμβάνεται η θέση σου στο ψήφισμα.

Ν. ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ: Καλούμε το Σώμα να τοποθετηθεί επί του συγκεκριμένου ψηφίσματος, δι΄ ανατάσεως της χειρός. Υπέρ, κατά; Ομόφωνα υπέρ.

(Χειροκροτήματα)