ΑΘΗΝΑ: Σισίνη 18 & Ηριδανού Τ.Κ. 115 28 | Τ.: 210 7264700 F.: 210 7293631 (κεντρικό κτήριο), Ορμινίου 38 Τ.Κ. 115 28

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Τσιμισκή 43 Τ.Κ. 546 23 | Τ.: 2310 278271 (κεντρικό κτήριο), Βασ. Ηρακλείου 40 Τ.Κ. 546 23 (φυσικοθεραπευτήριο) Τ: 2310 278249

Άλμα Ζωής

ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ - Ο ΕΔΟΕΑΠ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗ ΜΑΧΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ

Ο ΕΔΟΕΑΠ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ “ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ”

ΕΔΟΕΑΠ στηρίζει έμπρακτα το Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού “Άλμα Ζωής”, στη μάχη κατά του καρκίνου του μαστού.

Σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης των γυναικών μελών του Οργανισμού σχετικά με την πρόληψη του καρκίνου του μαστού και την έγκαιρη διάγνωσή του, η Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ , με αφορμή τον ετήσιο Αγώνα Greece Race for the Cure που διοργανώνει κάθε χρόνο το “Άλμα Ζωής” , αποφάσισε συμβολικά να διαθέσει  δωρεάν μπλούζες του συλλόγου στις 90 πρώτες ασφαλισμένες που προσέρχονται στον ΕΔΟΕΑΠ για την προγραμματισμένη μαστογραφία τους. Tα έσοδα από τις πωλήσεις , θα ενισχύσουν τον αγώνα στη μάχη κατά του καρκίνου του μαστού.

Πρόκειται για μια συμβολική ενέργεια που έρχεται να ενισχύσει την ενημέρωση, να  αφυπνίσει και να κινητοποιήσει τη σύγχρονη γυναίκα ώστε να μπει στη διαδικασία του ελέγχου και της πρόληψης.

Στις ασφαλισμένες μας επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα να πραγματοποιούν ψηφιακή μαστογραφία στο Α.Τ.Π.Σ.Υ.Τ.Ε ( Τράπεζας της Ελλάδας ) αδελφό Ταμείο της Ο.Α.Τ.Υ.Ε , σύμφωνα με τη σύμβαση που πρόσφατα υπέγραψαν η Πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ κα Ελένη Σπανοπούλου  και ο Πρόεδρος του Α.Τ.Π.Σ.Υ.Τ.Ε  κ.Γεώργιος Καρπέτας.

Οι ενδιαφερόμενες, θα μπορούν να προσέρχονται στα Πολυϊατρεία του Ταμείου της Τράπεζας της Ελλάδας ( Ομήρου 4   –   2ος όροφος ) κατόπιν ραντεβού, προσκομίζοντας το παραπεμπτικό που εκδίδεται από τον ΕΔΟΕΑΠ. Για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού μπορείτε να απευθύνεστε στα       τηλέφωνα  210 320 3191, 210 320 3150, 210 320 3134 (Γραμματεία Πολυϊατρείων Α.Τ.Π.Σ.Υ.Τ.Ε ) .

O καρκίνος του μαστού αποτελεί το συχνότερο κακόηθες νεόπλασμα των γυναικών στο δυτικό πολιτισμό και τη δεύτερη αιτία θανάτου από καρκίνο, μετά τον καρκίνο του πνεύμονα. Υπολογίζεται ότι 1 στις 8 γυναίκες θα διαγνωστεί με καρκίνο μαστού σε κάποια φάση της ζωής της. Στην Ελλάδα η συχνότητά του έχει αυξηθεί σημαντικά και υπολογίζεται σε 4.500 νέες περιπτώσεις ετησίως. Κάθε 2,5 εργάσιμες ώρες γίνεται μια νέα διάγνωση, ενώ κάθε 6 εργάσιμες ώρες μια  γυναίκα πεθαίνει από καρκίνο μαστού.

H ανάγκη της πρόληψης γίνεται όλο και πιο επιτακτική . Έτσι, απαραίτητη για όλες τις γυναίκες είναι η κλινική εξέταση του μαστού από το γιατρό, ο οποίος μπορεί να υποδείξει και άλλες απεικονιστικές εξετάσεις, ενώ κάθε χρόνο μετά την ηλικία των 40 ετών, κάθε γυναίκα πρέπει να υποβάλλεται σε μαστογραφία .

Επίσης, μια φορά το μήνα μπορεί να πραγματοποιεί και μόνη της την αυτοεξέταση. Με αυτήν την πρακτική, η γυναίκα γνωρίζει πολύ καλά το μαστό της και με την παραμικρή τυχόν αλλαγή που θα διαπιστώσει οφείλει να απευθυνθεί στο Μαστολόγο.

Σχετικά με τον τρόπο ζωής της γυναίκας, υπενθυμίζουμε τις παρακάτω βασικές οδηγίες:

  • Περιορισμός της χρήσης αλκοόλ.
  • Διακοπή καπνίσματος.
  • Άσκηση και διατήρηση καλής σωματικής κατάστασης.
  • Αποφυγή παχυσαρκίας, ιδιαίτερα μετά την εμμηνόπαυση.
  • Αποφυγή λήψης ορμονικής θεραπείας για μεγάλο χρονικό διάστημα.
  • Κατανάλωση τροφίμων πλούσιων σε φυτικές ίνες (λαχανικά, φρέσκα φρούτα, δημητριακά).
  • Κατανάλωση ελαιόλαδου το οποίο έχει αποδειχθεί ότι δρα προστατευτικά κατά του καρκίνου του μαστού.

Θυμηθείτε : η πρόληψη δεν είναι απλά ανάγκη, είναι επιλογή.
Επιλέγω να είμαι υγιής, επιλέγω να ζήσω!

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

ΤΟΜΕΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΔΟΕΑΠ