ΑΘΗΝΑ: Σισίνη 18 & Ηριδανού Τ.Κ. 115 28 | Τ.: 210 7264700 F.: 210 7293631 (κεντρικό κτήριο), Ορμινίου 38 Τ.Κ. 115 28

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Τσιμισκή 43 Τ.Κ. 546 23 | Τ.: 2310 278271 (κεντρικό κτήριο), Βασ. Ηρακλείου 40 Τ.Κ. 546 23 (φυσικοθεραπευτήριο) Τ: 2310 278249

Συχνές Ερωτήσεις

Οδοντιατρική Περίθαλψη

  • 1. Τι ισχύει γενικά για την οδοντιατρική περίθαλψη;

    Οδοντιατρική περίθαλψη παρέχεται εντός του ΕΔΟΕΑΠ στα οδοντιατρεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, τα οποία λειτουργούν από Δευτέρα έως Παρασκευή με ραντεβού, καθώς και από συμβεβλημένους και μη οδοντιάτρους.

  • 2. Τι πρέπει να κάνω για να πάω σε συμβεβλημένο οδοντίατρο;

    Στον δικτυακό τόπο του ΕΔΟΕΑΠ μπορείτε να βρείτε τους συμβεβλημένους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και ορίζετε απευθείας το ραντεβού σας με τον οδοντίατρο της επιλογής σας, ενημερώνοντας ότι είστε ασφαλισμένοι του ΕΔΟΕΑΠ.

    Ο οδοντίατρος στη συνέχεια αποστέλλει τη γνωμάτευση με τις εργασίες και την αρχική σας εικόνα στο email των Ελεγκτών για την προέγκριση των εργασιών και τον έλεγχο της ασφαλιστικής σας ικανότητας.

  • 3. Ο οδοντίατρος μου δεν είναι συμβεβλημένος. Tι διαδικασία ακολουθώ;

    Για εργασίες με αποζημίωση άνω των 100€ βάσει τιμοκαταλόγου ΕΔΟΕΑΠ, απαιτείται προέγκριση εργασιών. Αποστέλλετε στο dentalcheck@edoeap.gr τη γνωμάτευση του οδοντιάτρου σας με αναλυτική περιγραφή των εργασιών που θα πραγματοποιήσετε, μαζί με κάποια αρχική εικόνα (ακτινογραφία ή φωτογραφία της περιοχής), που τεκμηριώνει την ανάγκη της εργασίας.

    Γίνεται ο έλεγχος ασφαλιστικής ικανότητας και η αναγκαιότητα των εργασιών, δίνεται η έγκριση έναρξης εργασιών και ολοκληρώνοντας τις εργασίες αποστέλλετε την τελική εικόνα (ακτινογραφία ή φωτογραφία), όπου φαίνεται η περάτωση των οδοντιατρικών πράξεων  και την απόδειξη, για να δοθεί λήξη εργασιών και να κοστολογηθούν οι οδοντιατρικές πράξεις από τους ελεγκτές. Για την τελική κοστολόγηση είναι απαραίτητο βάσει κανονισμών ΤΥΠ να προσκομίσετε τα φυσικά παραστατικά (απόδειξη και γνωμάτευση).

  • 4. Ποια είναι τα ωράρια των Ελεγκτών Οδοντιάτρων;

    Στην Αθήνα ο κ. Ιωάννης Καββαδίας δέχεται Δευτέρα και Παρασκευή 15:00-19:00, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 08:00-12:00 και ο κ. Μιχαήλ Μπίτζης Δευτέρα και Παρασκευή 08:00-15:00, Τρίτη, Πέμπτη 12:00-19:00. Η επικοινωνία των ασφαλισμένων με τον ελεγκτή οδοντίατρο γίνεται μέσω του email: dentalcheck@edoeap.gr και τηλεφωνικά Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή 11:00 – 14:00, στη γραμμή 2107264778.

    Για τους ασφαλισμένους που εξυπηρετούνται από τον ΕΔΟΕΑΠ Θεσσαλονίκης, οι  έλεγχοι οδοντιατρικών εργασιών πραγματοποιούνται από την κ. Χρυσούλα Μπούμπα κάθε Δευτέρα 12:00 -14:00.

    Σε περίπτωση που θέλετε να επισκεφθείτε τους Ελεγκτές, ενημερωθείτε από την ιστοσελίδα του Οργανισμού για τυχόν άδειες ή αλλαγές στο πρόγραμμα.

  • 5. Τί αποζημιώνει ο Οργανισμός για οδοντιατρικές εργασίες σε μη συμβεβλημένους;

    Ο Πίνακας κοστολογήσεων Οδοντιατρικών Πράξεων περιλαμβάνει τις εργασίες  και μπορείτε να τον αντιπαραβάλετε με τη γνωμάτευση που σας έχει δώσει ο οδοντίατρός σας.

  • 6. Γίνεται πανοραμική εντός Οργανισμού και πώς;

    Ο Οργανισμός διαθέτει ψηφιακό πανοραμικό μηχάνημα στην Αθήνα. Μπορείτε να κάνετε πανοραμική και κεφαλομετρική ακτινογραφία εντός του ΕΔΟΕΑΠ, προσκομίζοντας παραπεμπτικό που έχει εκδώσει ο οδοντίατρος σας μέσω ΗΔΙΚΑ (ενιαίο σύστημα συνταγογράφησης).

  • 7. Πώς μπορώ να κάνω CBCT (dental scan);

    Προσκομίζετε στους Ελεγκτές Οδοντιάτρους τη γνωμάτευση του οδοντιάτρου σας ή τη στέλνετε στο Εmail τους  (dentalcheck@edoeap.gr),  μαζί με την απόδειξη πληρωμής από το διαγνωστικό κέντρο που επισκεφθήκατε για την εξέταση.

  • 8. Υπάρχουν συμβεβλημένοι ορθοδοντικοί;

    Όχι, δεν υπάρχουν.

  • 9. Για να ξεκινήσει το παιδί μου ορθοδοντική θεραπεία εκτός ιατρείων ΕΔΟΕΑΠ, τι χρειάζεται;
    • Γνωμάτευση του ιδιώτη ορθοδοντικού που να περιγράφει τι πρόβλημα έχει το παιδί  και τι σχέδιο θεραπείας θα ακολουθήσει.
    • Κεφαλομετρική και πανοραμική ακτινογραφία.
    • Εκμαγεία του στόματος του παιδιού ή φωτογραφία του στόματος ανφάς και προφίλ ή παρουσία του ίδιου του παιδιού.

    Βάσει αυτών θα καθοριστεί η βαρύτητα του περιστατικού και αναλόγως θα κοστολογηθεί από τους ελεγκτές Οδοντιάτρους.

  • 10. Σε πόσο χρόνο αποζημιώνομαι από τον Οργανισμό για τις δαπάνες μου;

    Με την περάτωση των εργασιών σας, προσκομίζετε τα φυσικά παραστατικά στους Ελεγκτές Οδοντιάτρους  για κοστολόγηση. Η κοστολόγηση μεταφέρεται στον ΤΥΠ, όπου και κατόπιν  εκκαθάρισης αποζημιώνεται το αντίστοιχο ποσό.

    Αυτό είναι συνήθως μια διαδικασία που χρειάζεται 1-2 εβδομάδες.

  • 11. Πότε δικαιούται οδοντιατρική περίθαλψη έμμεσο μέλος;

    Μετά το πέρας 2 ετών από την εγγραφή του έμμεσου μέλους στον Οργανισμό.

  • 12. Σε συμβεβλημένο οδοντίατρο τι πληρώνω;

    Σε συμβεβλημένο οδοντίατρο επιβαρύνεστε το οδοντοτεχνικό κόστος των εργασιών.

    Αυτό κυμαίνεται ανάλογα με το εργαστήριο που χρησιμοποιεί ο οδοντίατρος.

    Σε περίπτωση τοποθέτησης εμφυτευμάτων επιπρόσθετα επιβαρύνεστε 200 ευρώ ανά εμφύτευμα κατά τη φάση της χειρουργικής τοποθέτησης.

  • 13. Δικαιολογεί ο ΕΔΟΕΑΠ λεύκανση;

    Όχι. Η λεύκανση δεν καλύπτεται.

  • 14. Μπορώ να κάνω εμφυτεύματα εκτός ιατρείων ΕΔΟΕΑΠ και τι πληρώνω ;

    Μπορείτε σε συμβεβλημένο με συμμετοχή 200 ευρώ στη χειρουργική τοποθέτηση εμφυτεύματος και την επιβάρυνσή σας στην προσθετική αποκατάσταση από το οδοντοτεχνικό εργαστήριο του συνεργαζόμενου οδοντιάτρου

    Σε μη συμβεβλημένο, προσκομίζετε τη γνωμάτευση  και την  αρχική ακτινογραφία για την προέγκριση των εργασιών και για την κοστολόγηση των εργασιών από τους Ελεγκτές Οδοντιάτρους τελική ακτινογραφία, απόδειξη  και τη γνωμάτευση, πάνω στην οποία βρίσκονται κολλημένα τα αυτοκόλλητα των εμφυτευμάτων ή/και των μοσχευμάτων και μεμβρανών εφόσον αυτά χρησιμοποιήθηκαν.

  • 15. Αντιμετωπίζω επείγον οδοντιατρικό περιστατικό (απόστημα, εξαγωγή ή απονεύρωση). Τι πρέπει να κάνω;

    Μπορείτε να επισκεφτείτε άμεσα τον οδοντίατρο επιλογής σας, ώστε να αντιμετωπιστεί η έκτακτη κατάσταση και εν συνεχεία να επικοινωνήσετε με τους Ελεγκτές, για να σας καθοδηγήσουν για την ορθή τεκμηρίωση της θεραπείας.