ΑΘΗΝΑ: Σισίνη 18 & Ηριδανού Τ.Κ. 115 28 | Τ.: 210 7264700 F.: 210 7293631 (κεντρικό κτήριο), Ορμινίου 38 Τ.Κ. 115 28

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Τσιμισκή 43 Τ.Κ. 546 23 | Τ.: 2310 278271 (κεντρικό κτήριο), Βασ. Ηρακλείου 40 Τ.Κ. 546 23 (φυσικοθεραπευτήριο) Τ: 2310 278249

Λογοθεραπεία – Εργοθεραπεία

ΕΙΔΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Οι τιμές με τις οποίες αποζημιώνει ο Οργανισμός τους ασφαλισμένους για τις λογοθεραπείες ανέρχεται σε 15 ευρώ ανά συνεδρία και για τις λοιπές ειδικές θεραπείες (εργοθεραπείες, ψυχοθεραπείες, παιδαγωγικό/μαθησιακό, συμβουλευτικές γονέων και παιδοψυχίατρος) ανέρχονται σε 20 ευρώ ανά συνεδρία.

Η αξιολόγηση των ειδικών θεραπειών (λογοθεραπείες, εργοθεραπείες, ατομικές ή ομαδικές ψυχοθεραπείες, συμβουλευτική γονέων) που αφορούν σε διαταραχές των παιδιών-έμμεσων μελών του Οργανισμού βρεφονηπιακής και εφηβικής ηλικίας γίνεται από παιδοψυχίατρο του ΕΔΟΕΑΠ.

Οι παιδοψυχίατροι του ΕΔΟΕΑΠ δέχονται μόνο με ραντεβού τους γονείς με τα παιδιά τους και καθορίζουν το είδος και το πλήθος των συνεδριών, μετά από αξιολόγηση κάθε περιστατικού, καθώς και τον συνδυασμό των θεραπειών σε περίπτωση διπλής διάγνωσης. Το ραντεβού μπορείτε να το κλείσετε τηλεφωνικά στο 2107264700 είτε μέσω της Υπηρεσίας Ηλεκτρονικών Ραντεβού.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ:

  • Κατά την πρώτη επίσκεψη θα πρέπει απαραιτήτως να παρευρίσκεται και το παιδί/έφηβος για τον οποίο ζητούνται οι θεραπείες, διαφορετικά δεν θα δίνονται εγκρίσεις.
  • Πάντοτε στα ραντεβού ο ασφαλισμένος θα πρέπει να έχει μαζί του γνωματεύσεις /σχετικές εξετάσεις του παιδιού του.
  • Κατά τη διάρκεια του πρώτου χρόνου της διενέργειας ειδικών θεραπειών δεν απαιτείται υποβολή αίτησης προς το Δ.Σ. Η έγκριση θα δίνεται από τον παιδοψυχίατρο σύμφωνα με τις γνωματεύσεις που θα προσκομίζει ο ασφαλισμένος .
  • Για τις περιπτώσεις που υπάρχει ανάγκη συνέχισης των ειδικών θεραπειών άνω του 1 έτους, γνωμάτευση διευθυντή ανάλογης ειδικότητας δημόσιου νοσοκομείου και έγκριση του παιδοψυχίατρου ΕΔΟΕΑΠ.

Για να αποζημιωθείτε για τις παραπάνω δαπάνες, θα πρέπει να υποβάλετε την απόδειξη και την έγκριση ΕΔΟΕΑΠ μέσω της εφαρμογής «Ηλεκτρονική Υποβολή Δαπανών Υγείας». Ειδικά για τους ασφαλισμένους στη βόρεια Ελλάδα, που εξυπηρετούνται από το γραφείο του Οργανισμού στη Θεσσαλονίκη, ισχύει το email typthess@edoeap.gr.