ΑΘΗΝΑ: Σισίνη 18 & Ηριδανού Τ.Κ. 115 28 | Τ.: 210 7264700 F.: 210 7293631 (κεντρικό κτήριο), Ορμινίου 38 Τ.Κ. 115 28

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Τσιμισκή 43 Τ.Κ. 546 23 | Τ.: 2310 278271 (κεντρικό κτήριο), Βασ. Ηρακλείου 40 Τ.Κ. 546 23 (φυσικοθεραπευτήριο) Τ: 2310 278249

Οι γιατροί

Γιώργος Τσιούνης

Απεριόριστος ήταν και είναι ο σεβασμός και η ευγνωμοσύνη μου στους γιατρούς και γενικά σ’ όλο το νοσηλευτικό κλάδο, που σώζει ζωές, που προσφέρει υγεία και ανακούφιση από τα δεινά, τους πόνους και την ταλαιπωρία των ασθενών.Σέβομαι, τιμώ και ευγνωμονώ τους γιατρούς, οι οποίοι (στην συντριπτική πλειοψηφία τους) πιστοί στον όρκο του Ιπποκράτη, δίνουν ακόμη και τη ζωή τους για να σώσουν τον ανήμπορο συνάνθρωπό τους.

Γιατροί στην Αφρική θυσιάζονται, πεθαίνουν ακόμη και από χολέρα ή άλλες φοβερές ασθένειες, κοντά στους ασθενείς τους.

Αφιλοκερδώς. Μάλιστα αφιλοκερδώς !!

Δίνουν τη ζωή τους για να σώσουν τον ασθενή τους!

Γνώρισα γιατρούς που ξέσπασαν σε κλάματα, όταν δεν κατάφεραν, όχι βέβαια λόγω επιστημονικής ανεπάρκειας, να σώσουν τον άρρωστό τους.

Ναι, έχω γνωρίσει τέτοιους γιατρούς, όπως γνώρισα γιατρούς που χειρουργούσαν μέσα στη φωτιά. Μέσα σε νοσοκομεία που εδέχοντο βροχή από βόμβες!

Γι’ αυτό δεν αναγνωρίζω τις ημέρες αυτές κάποιους γιατρούς που απεργούν και δεν συγκινούνται από τον ανθρώπινο πόνο, από τον κίνδυνο του θανάτου!

Δεν εξετάζουν!

Δεν συνταγογραφούν!

Το… παραξήλωσαν.

Αυτά γιατί έχουν διαφορές με την πολιτεία, τις οποίες οι συνδικαλιστικές τους ηγεσίες βάζουν πάνω από τον ανθρωπισμό και το ύψιστο, το ιερό τους καθήκον!

Δεν το πιστεύω, όπως δεν θέλω να πιστεύω ότι έχουν γίνει όργανα πολιτικών σκοπιμοτήτων, ότι υποκινούνται και ρυμουλκούνται από κάποιες παρατάξεις.

Γι’ αυτό περιμένω από τους γιατρούς να σκεφθούν ωριμότερα και να αλλάξουν στάση. Να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους για να σώσουν ζωές,  τώρα μάλιστα που άρχισαν να πολλαπλασιάζονται τα κρούσματα της γρίπης.

Τέλος, για τους φαρμακοποιούς τι να πω;

Μόνον ότι λυπάμαι…

Αυτοί, ίσως ακούσια, γίνονται όργανα των λίγων καπιταλιστών και κεφαλαιοκρατών συναδέλφων τους των μεγάλων πόλεων, οι οποίοι θησαυρίζουν.

Λυπάμαι…

 

Υ.Γ. 1 Κλείνοντας το άρθρο αυτό πληροφορήθηκα, ότι οι γιατροί θα κάνουν συλλαλητήριο μαζί με τους εργαζόμενους στις αστικές συγκοινωνίες που εδώ και καιρό με απεργίες και στάσεις εργασίας βασανίζουν τον κόσμο.

Εύχομαι ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

 

Υ.Γ. 2 Ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις και οι εκπαιδευτικοί.

ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ !!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΟΥΝΗΣ

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

(παλαίμαχος)

e-mail : gtsioun@otenet.gr

gtsiounis@yahoo.gr

gtsioun@gmail.com

www.gtsiounis.blogspot.com