ΑΘΗΝΑ: Σισίνη 18 & Ηριδανού Τ.Κ. 115 28 | Τ.: 210 7264700 F.: 210 7293631 (κεντρικό κτήριο), Ορμινίου 38 Τ.Κ. 115 28

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Τσιμισκή 43 Τ.Κ. 546 23 | Τ.: 2310 278271 (κεντρικό κτήριο), Βασ. Ηρακλείου 40 Τ.Κ. 546 23 (φυσικοθεραπευτήριο) Τ: 2310 278249

“14ος Διεθνής Διαγωνισμός Ποίησης στη γαλλική γλώσσα για μαθητές και φοιτητές”, από ΗΡΑ ΦΕΛΟΥΚΑΤΖΗ

ΗΡΑ ΦΕΛΟΥΚΑΤΖΗ Παρίσι 9 Φεβρουαρίου 2012Δημοσιογράφος – συγγραφέας
ανταποκρίτρια ελληνικού τύπου στο Παρίσι
73 Rue MONGE, 75005 PARIS, FRΑNCE
Tηλέφωνο  00331 45 35 00 16
Site : www.ira-feloukatzi.fr  Mail :afeloukatzi@yahoo.fr
http://www.poesie-en-liberte.com:80/index.php

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

14ος Διεθνής Διαγωνισμός Ποίησης στη γαλλική γλώσσα για μαθητές και φοιτητές

 

« POESIE EN LIBERTE», είναι ένας διεθνής διαγωνισμός ποίησης στη γαλλική γλώσσα μέσον internet, για μαθητές και φοιτητές που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας της Γαλλίας σε σύνδεση με εθνικές εκδηλώσεις όπως η «εβδομάδα της γαλλικής γλώσσας και γαλλοφωνίας», ή «Άνοιξη των Ποιητών». Οργανώνεται από την «Association Poésie en Liberté» σε συνεργασία με πολυάριθμους φορείς. Ο διαγωνισμός διεξάγεται 2 Ιανουαρίου – 2 Απριλίου 2012.

Στον διαγωνισμό καλούνται να συμμετάσχουν όλοι οι μαθητές και όλοι οι φοιτητές στη Γαλλία, στα γαλλικά λύκεια στο εξωτερικό, στα λύκεια των γαλλόφωνων ή μη γαλλόφωνων χωρών και επίσης οι φοιτητές (μέχρις ηλικίας 25 ετών).

Η συμμετοχή συνίσταται στην αποστολή ενός ανέκδοτου ποιήματος σε στίχους ή πρόζα (30 στίχοι ή γραμμές το ανώτερο). Η συμμετοχή περιλαμβάνει ένα μόνο ποίημα κατά υποψήφιο και υποβάλλεται αποκλειστικά μέσον της ιστοσελίδας  ιντερνέτ:  www.poesie-en-liberte.com .

Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή του κάθε υποψήφιος θα πρέπει να συμπληρώσει σωστά στο ιντερνετ το σχετικό έντυπο αποστολής ενός ποιήματος του, δίνοντας εγγύηση για την αυθεντικότητα του κειμένου του.

Με την συμμετοχή τους στο διαγωνισμό οι υποψήφιοι αποδέχονται

– Τη δημοσίευση των ποιημάτων στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού και στις συνεργαζόμενες ιστοσελίδες.

–  Τη δημοσίευση σε ανθολογία του κειμένου τους

– Τη χρήση του κειμένου, χωρίς αμοιβή, για παιδαγωγικούς και πολιτιστικούς σκοπούς.

Τα κείμενα πρέπει να παραληφθούν στους οργανωτές στις τακτές ημερομηνίες, μόνον μέσον της ιστοσελίδας  www.poesie-en-liberte.com

Η λίστα των βραβευμένων θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα από τον μήνα Ιούνιο. Οι βραβευμένοι θα ειδοποιηθούν προσωπικά.

Το εθνικό και διεθνές βραβείο περιλαμβάνει πέντε κατηγορίες :

– Γαλλικά λύκεια και ανώτατη εκπαίδευση

– Γαλλικά λύκεια στο εξωτερικό. Τρία βραβεία κατά επίπεδο, σπουδών. Τα πρώτα βραβεία θα προσκληθούν στη Γαλλία για την απονομή βραβείων.

– Λύκεια στο εξωτερικό και Ανώτερη εκπαίδευση. Τρία βραβεία κατά επίπεδο σπουδών. Τα πρώτα βραβεία θα προσκληθούν στη Γαλλία για την απονομή βραβείων.

Πρακτικές οδηγίες

Η συμμετοχή στο διαγωνισμό γίνεται μόνο μέσον της ιστοσελίδας

www.poesie-en-liberte.com

Μετά την συγκέντρωση των κειμένων θα οριστεί μία ομάδα ανάγνωσης στην οποία θα συμμετέχουν οργανωτές, επαγγελματίες εκδοτικών οίκων, εκπαιδευτικούς και εκπροσώπους πολιτιστικών φορέων, ποιητές, μαθητές και φοιτητές που θα επιλέξουν 300 κείμενα τα οποία θα υποβάλλουν στην εξεταστική επιτροπή.

Η επιτροπή βραβείων απαρτίζεται από ένδεκα μαθητές και φοιτητές από την Γαλλία ή το εξωτερικό. Θα συνεδριάσει επί μία εβδομάδα τέλη Μαϊου. Αν το επιθυμούν οι βραβευμένοι από την προηγούμενη χρονιά μπορούν να είναι μέλη της επιτροπής στην οποία πρόεδρος θα είναι ένας ποιητής πλαισιωμένος από δύο οργανωτές.

Η επιτροπή επιλέγει τα βραβεία και προτείνει μία επιλογή κειμένων για την ετήσια ανθολογία του διαγωνισμού. Για την τελική έκδοση της οι οργανωτές μπορούν να κάνουν έκκληση σε μία ομάδα αναγνωστών που θα απαρτίζεται από ποιητές και συγγραφείς, οι οποίοι θα αποφασίσουν ποια από τα ποιήματα που έχουν προκαταρκτικά επιλεγεί θα περιληφθούν τελικά στην οριστική σύνθεση της ανθολογίας.

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν τον Ιούνιο στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού. Η λίστα των ιδρυμάτων που συμμετέχουν, των μαθητών και φοιτητών που έχουν προεπιλεγεί και όσων τα κείμενα πρόκειται να περιληφθούν στην ετήσια ανθολογία του διαγωνισμού θα δημοσιευθούν στην ιστοσελίδα τον Σεπτέμβριο.

Η τελετή απονομής των βραβείων θα γίνει το Νοέμβριο

 

Επικοινωνία                                                      Association Poésie en liberté

Tηλ: 00 33.(0) 1.83.62.66.48                              Lycée Henri Wallon

Φαξ: 00 33.(0) 9.59.63.31.32                              146 rue des Cités

contact@poesie-en-liberte.com                         93300 Aubervilliers, France