Κλάδος Υγείας

Οφθαλμολογικές πράξεις με laser

Για επεμβάσεις διόρθωσης διαθλαστικών ανωμαλιών με χρήση laser (ανισομετρωπία άνω των 2 βαθμών, ανεξαρτήτως αν πρόκειται για μυωπία, υπερμετρωπία, αστιγματισμό και για όλο το εύρος των βαθμών διόρθωσης), ο ΕΔΟΕΑΠ καλύπτει ποσό 1.000,00 € με την αντίστοιχη συμμετοχή 10% για άμεσα και 30% για έμμεσα μέλη, όταν χρησιμοποιείται η μέθοδος Lasik και 800,00 € με την αντίστοιχη συμμετοχή 10% για άμεσα και 30% για έμμεσα μέλη,  όταν χρησιμοποιείται η μέθοδος PRK. Τα ανωτέρω ποσά, αφορούν επέμβαση και στους δύο οφθαλμούς

Απαραίτητα δικαιολογητικά:

  • Έγκριση οφθαλμιάτρου ΕΔΟΕΑΠ

με υποβολή του αιτήματος στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@edoeap.gr  για έγκριση ΔΣ.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ: Στους ασφαλισμένους, που υποβάλλονται σε επέμβαση διόρθωσης μυωπίας ΔΕΝ καλύπτεται δαπάνη για αγορά γυαλιών μυωπίας από την ημερομηνία της επέμβασης και μετέπειτα, για όλο το διάστημα της ασφάλισής τους στον Οργανισμό.

Για επέμβαση καταρράκτη, δίνεται αποζημίωση έως του ποσού των 850,00€ ανά οφθαλμό (συμπεριλαμβανομένου του φακού και της αμοιβής χειρουργού). Απαιτείται προέγκριση οφθαλμιάτρου του ΕΔΟΕΑΠ και έκδοση σχετικού εισιτηρίου πριν την πραγματοποίηση της επέμβασης.