Κλάδος Υγείας

Ιατρικές Επισκέψεις

Υπενθυμίζουμε σε όλους τους ασφαλισμένους και ιδιαίτερα στα νέα μέλη, ότι η Ιατρική Υπηρεσία των δομών του Οργανισμού λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή 8 π.μ. έως 7 μ.μ. (τηλεφωνικό κέντρο 210-72.64.700). Τις ημέρες και ώρες που δεν λειτουργεί ο Ασφαλιστικός μας Οργανισμός (Σαββατοκύριακα, αργίες, νυχτερινές ώρες) οι ασφαλισμένοι μπορούν να συμβουλεύονται τον εφημερεύοντα ιατρό, από τον οποίο και θα παίρνουν σχετικές οδηγίες για όποιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν (τηλέφωνο εφημερίας 210-72.50.050). Έτσι οι ασφαλισμένοι έχουν ιατρική κάλυψη για όλο το 24ωρο. Για ραντεβού με τους ιατρούς του ΕΔΟΕΑΠ, οι ασφαλισμένοι μπορούν να τηλεφωνούν στο 15315 και ώρες 08:00 με 15:00.

Οι ασφαλισμένοι ( από 1/3/2014 ),θα αποζημιώνονται για τις ιατρικές επισκέψεις με το ποσό των €20,00 ευρώ / επίσκεψη .Υπενθυμίζουμε ότι το όριο για επισκέψεις σε παθολόγους και παιδιάτρους διατηρείται σε 4 κατ’ ανώτατο όριο ανά μήνα  με αμοιβή €20,00 / επίσκεψη για τις 2 πρώτες και €15,00 για τις δυο επόμενες. Για όλες τις άλλες ειδικότητες ισχύει το όριο των 2 επισκέψεων ανά μήνα με € 20,00.

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις που απαιτούνται επαναλαμβανόμενες μηνιαίες επισκέψεις ειδικών θεραπειών, αυτές θα πρέπει να εγκρίνονται από τους ιατρούς ειδικότητας του Οργανισμού, μετά από αιτιολόγηση με την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών.

Για Καθηγητές και Αναπληρωτές Καθηγητές με έδρα σε Ελληνικά Πανεπιστήμια, καλύπτεται δαπάνη € 50,00 / επίσκεψη με το ισχύον όριο των 2 επισκέψεων ανά μήνα.

Διευκρίνιση:Στους Καθηγητές ή Αναπληρωτές Καθηγητές με ειδικότητα στην Παθολογία ή Παιδιατρική δικαιολογούνται μέχρι  4 επισκέψεις το μήνα με € 50,00 / επίσκεψη για τις 2 πρώτες και €15,00 / επίσκεψη για την 3η και την 4η.

Για την πραγματοποίηση ιατρικών επισκέψεων εκτός των δομών του ΕΔΟΕΑΠ, οι σφαλισμένοι μπορούν να επιλέξουν τον ιατρό που επιθυμούν μεταξύ των συμβεβλημένων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ή τους ιατρούς του δικτύου της Affidea για όλη τη χώρα. Για την επιλογή τους, οι ασφαλισμένοι μπορούν να συμβουλευτούν το σχετικό πεδίο της ιστοσελίδας του ΕΔΟΕΑΠ.