Οι γιατροί μας πιστεύουν

ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ

Δρ.ΑλέξανδροςΤαγματάρχης

Ο Ελεγκτής Οδοντίατρος του ΕΔΟΕΑΠ Δρ. Αλέξανδρος Ταγματάρχης βραβεύτηκε με το πρώτο βραβείο για την εργασία που παρουσίασε στο διαγνωστικό τμήμα ( SCIENTIFIC AWARD COMPETITION) του συνεδρίου της EUROPEAN ACADEMY OF ESTHETIC DENTISTRY που έγινε  στις 24-26 Μαΐου στην Σμύρνη, Τουρκία.

Η Εργασία βραβεύτηκε ανάμεσα σε 20 άλλες από 42 χώρες του κόσμου και θα δημοσιευτεί άμεσα στο επιστημονικό περιοδικό της Ακαδημίας ( JOURNAL OF ESTHETIC DENTISTRY) από τα πλέον έγκυρα και δημοφιλή της Οδοντιατρικής Πανεπιστημιακής Κοινότητας.

Ο τίτλος της εργασίας ήταν : ¨Interfacial characterization of all ceramic core materials with veneering porcelain¨ και πραγματεύεται ένα θέμα εξαιρετικού ενδιαφέροντος για την σύγχρονη Προσθετική και την Επιστήμη των Βιοϋλικών.

Πιο συγκεκριμένα αφορά την προσπάθεια που γίνεται για την απομάκρυνση του μεταλλικού σκελετού από τις προσθετικές εργασίες ( στεφάνες- γέφυρες) και την αντικατάσταση του, με ενισχυμένους κεραμικούς πυρήνες (π.χ Ζιρκόνια) που στην συνέχεια επενδύονται με το αισθητικό υλικό ( πορσελάνη).

Η διερεύνηση του δεσμού και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της μέσο φάσης ανάμεσα στα δύο υλικά (κεραμικό πυρήνα – πορσελάνη) ήταν ο κύριος σκοπός της εργασίας.