Κλάδος Υγείας

Παρακλινικές εξετάσεις

Ως ασφαλισμένοι του ΕΔΟΕΑΠ μπορείτε να πραγματοποιήσετε διαγνωστικές εξετάσεις σε συμβεβλημένα διαγνωστικά κέντρα σε Αττική και Θεσσαλονίκη ή στα διαγνωστικά του δικτύου της Affidea πληρώνοντας μόνο τη συμμετοχή σας (σε τιμές κρατικού τιμολογίου) δηλ. 15% για τους εν ενεργεία, 5% για τους συνταξιούχους και μηδενική συμμετοχή για τους καρκινοπαθείς ασφαλισμένους μας. Μπορείτε να επισκέπτεστε καθημερινά τον διαδικτυακό μας χώρο www.edoeap.gr και να συμβουλεύεστε την ενότητα «Συμβεβλημένοι Ιατροί-Διαγνωστικά Κέντρα» καθώς και το δίκτυο της Affidea.

Για την πραγματοποίηση διαγνωστικών εξετάσεων σε συμβεβλημένους φορείς, οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να  εφοδιαστούν με ηλεκτρονικό παραπεμπτικό, το οποίο θα έχει εκδώσει ο θεράπων ιατρός τους από το Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης της ΗΔΙΚΑ.

Προσοχή: Η επιλογή ιδιωτικών κλινικών για την πραγματοποίηση διαγνωστικών εξετάσεων είναι ευθύνη του ασφαλισμένου. Στην περίπτωση αυτή θα κληθεί ο ασφαλισμένος να καταβάλει εξ’ ιδίων την όποια διαφορά προκύψει μεταξύ του ποσού που εγκρίνει ο ΕΔΟΕΑΠ και αυτού που θα καταβάλει στην ιδιωτική κλινική.