ΑΘΗΝΑ: Σισίνη 18 & Ηριδανού Τ.Κ. 115 28 | Τ.: 210 7264700 F.: 210 7293631 (κεντρικό κτήριο), Ορμινίου 38 Τ.Κ. 115 28

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Τσιμισκή 43 Τ.Κ. 546 23 | Τ.: 2310 278271 (κεντρικό κτήριο), Βασ. Ηρακλείου 40 Τ.Κ. 546 23 (φυσικοθεραπευτήριο) Τ: 2310 278249

ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΔΟΕΑΠ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2011

Αγαπητές/οί συνάδελφοι,

Στο πλαίσιο της διαφάνειας και της διαρκούς ενημέρωσης , αλλά και όπως δεσμεύτηκε η Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ στη Γενική Συνέλευση της 23ης Ιουνίου, αναρτούμε και δημοσιοποιούμε με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ την Ετήσια Έκθεση ελέγχου της Εξελεγκτικής Επιτροπής ΕΔΟΕΑΠ που δεν έγινε δυνατό να αναγνωστεί από τον Πρόεδρό της κ. Γ. Μέρμηγκα στη Γενική Συνέλευση, σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη .

Η Ε.Ε κάνει ιδιαίτερη μνεία στην Έκθεσή της στην κατακόρυφη μείωση των εσόδων εξαιτίας της πτώσης του Αγγελιοσήμου και της ανεργίας που οδηγεί σε μείωση των ασφαλιστικών εισφορών. Επιπλέον, αναφέρει ότι:«Παρά το γεγονός ότι οι δαπάνες του Οργανισμού περιορίστηκαν κατά την περσινή χρονιά κατά περίπου 8 εκατ. Ευρώ, το έλλειμμα ανήλθε στα 4 εκ. ευρώ , ενώ το συσσωρευμένο έλλειμμα ανέρχεται στα 22 εκ. ευρώ για την περσινή χρήση. Αυτό δείχνει το μέγεθος του προβλήματος…».

Μεγάλη έμφαση δίνει η Έκθεση στο… «τσεκούρι που επεφύλασσε η Τρόικα και η κυβέρνηση Παπαδήμου για τα χρηματικά αποθέματα ύψους 136 εκατ.ευρώ που είχαν κατατεθεί στην ΤτΕ και τα οποία χωρίς καν να ερωτηθεί η Διοίκηση του Ταμείου είχαν μετατραπεί σε Ομόλογα».

Επιπλέον, στην Έκθεση αναγράφεται: «Η Ε.Ε γνωρίζει ότι η Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ καταβάλει άοκνες προσπάθειες για τον έλεγχο και την Είσπραξη του Αγγελιόσημου».

Υπογραμμίζεται ότι η έκθεση της Ε.Ε διαχρονικά αποτελεί βασικό συστατικό διαφάνειας και ελέγχου των πεπραγμένων της εκάστοτε Διοίκησης. Ιδιαίτερη δε σημασία αποκτά η δημοσιοποίηση της ,τη δεδομένη χρονική στιγμή. Όπως ορίζεται από το Καταστατικό , ο έλεγχος που διεξάγει η Ε.Ε δεν είναι έλεγχος σκοπιμότητας αλλά έλεγχος εφαρμογής αποφάσεων του Δ.Σ.

Το Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ, σεβόμενο το έργο των εκλεγμένων συναδέλφων μελών της Ε.Ε. ανταποκρίθηκε άμεσα σε όλες τις έγγραφες παραινέσεις της στη διάρκεια του 2011 και με πάγια εντολή του οι  Υπηρεσίες του Οργανισμού παρέδωσαν όλα τα στοιχεία που τους ζητήθηκαν με μοναδική εξαίρεση αυτών που άπτονται φυσικών προσώπων και αποτελούν παραβίαση προσωπικών δεδομένων για τα οποία η Ανεξάρτητη Αρχή προστασίας δεδομένων δεν δίνει σχετική άδεια.

Το Δ.Σ του ΕΔΟΕΑΠ, δηλώνει για άλλη μια φορά ότι λειτουργεί με όρους και κανόνες χρηστής διοίκησης , θέτει ως κεντρικό άξονα τις αρχές της διαφάνειας και του δικαίου ,υπερασπίζεται και προάγει διαρκώς τα συμφέροντα του Οργανισμού και των ασφαλισμένων του.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΟΕΑΠ

Δείτε το συνημμένο αρχείο