Κλάδος Υγείας

Λογοθεραπεία – Εργοθεραπεία

ΕΙΔΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Σύμφωνα με απόφαση του Δ.Σ. ΕΔΟΕΑΠ οι τιμές με τις οποίες αποζημιώνει ο Οργανισμός τους ασφαλισμένους για ειδικές θεραπείες ( λογοθεραπείες, εργοθεραπείες, ψυχοθεραπείες, παιδαγωγικό/μαθησιακό, συμβουλευτικές γονέων και παιδοψυχίατρος ) από 23/5/2016 ανέρχονται σε 20,00€ ανά συνεδρία.

Η αξιολόγηση των ειδικών θεραπειών ( λογοθεραπείες, εργοθεραπείες, ατομικές ή ομαδικές ψυχοθεραπείες, συμβουλευτική γονέων) που αφορούν σε διαταραχές των παιδιών-έμμεσων μελών του Οργανισμού βρεφονηπιακής και εφηβικής ηλικίας γίνεται από την Παιδοψυχίατρο του ΕΔΟΕΑΠ.

Η Παιδοψυχίατρος του ΕΔΟΕΑΠ δέχεται μόνο με ραντεβού κάθε Δευτέρα και Τετάρτη από 13:00-18:00 τους γονείς με τα παιδιά τους και καθορίζει το είδος και το πλήθος των συνεδριών, μετά από αξιολόγηση κάθε περιστατικού, καθώς και τον συνδυασμό των θεραπειών σε περίπτωση διπλής διάγνωσης.

Οι κατηγορίες διαταραχών παιδοψυχιατρικού ενδιαφέροντος είναι οι εξής:

Α ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Αναπτυξιακές Διαταραχές της Ομιλίας και του Λόγου, Τραυλισμός, μέχρι 4 συνεδρίες Λογοθεραπείας και 1 συνεδρία Συμβουλευτικής Γονέων το μήνα για 1 έτος.

B΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Αντίδραση σε Στρες και διαταραχή Προσαρμογής,  Aγοραφοβία, Κοινωνική Φοβία, Διαταραχή Πανικού, Διαταραχή Γενικευμένου Άγχους, Eκλεκτική Αλαλία, σύνδρομο Tourette – Tικς, Mη οργανική Ενούρηση, Μη οργανική Εγκόπριση, μέχρι 4 συνεδρίες Ατομικής Ψυχοθεραπείας και 2 συνεδρίες συμβουλευτικής γονέων το μήνα για 1 έτος.

Γ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Ψυχωσική Διαταραχή, Οξεία και παροδική Ψυχωσική Διαταραχή, Μανιακό επεισόδιο, Διπολική Συναισθηματική Διαταραχή, Καταθλιπτικό Επεισόδιο, Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή, Ψυχογενής Ανορεξία, Διαταραχές Υπερκινητικού τύπου, μέχρι 4 συνεδρίες Ατομικής Ψυχοθεραπείας, 1 συνεδρία Παιδοψυχιατρικής παρακολούθησης και 2 συνεδρίες Συμβουλευτικής γονέων το μήνα για 1 έτος.

Δ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Εγκεφαλική Παράλυση, Νοητική Καθυστέρηση, Αναπτυξιακές Διαταραχές Σχολικών Ικανοτήτων ( Δυσλεξία), μέχρι 4 συνεδρίες Εργοθεραπείας, 4 συνεδρίες Ειδικό Παιδαγωγικό / Μαθησιακό , 1 συνεδρία Συμβουλευτικής γονέων το μήνα για 1 έτος.

Ε΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές (Αυτισμός, Asperger Άτυπος Αυτισμός), μέχρι 4 συνεδρίες Λογοθεραπείας, 4 συνεδρίες Εργοθεραπείας, 4 συνεδρίες Παιδαγωγικό/Μαθησιακό, 2 συνεδρίες συμβουλευτικής Γονέων το μήνα για 1 έτος.

  ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ :

  • Κατά την πρώτη επίσκεψη θα πρέπει απαραιτήτως να παρευρίσκεται και το παιδί/έφηβος για τον οποίο ζητούνται οι θεραπείες , διαφορετικά δεν θα δίνονται εγκρίσεις.
  • Πάντοτε στα ραντεβού ο ασφαλισμένος θα πρέπει να έχει μαζί του γνωματεύσεις /σχετικές εξετάσεις του παιδιού του.
  • Κατά τη διάρκεια του πρώτου χρόνου της διενέργειας ειδικών θεραπειών δεν απαιτείται υποβολή αίτησης προς το Δ.Σ. Η έγκριση θα δίνεται από την Παιδοψυχίατρο σύμφωνα με τις γνωματεύσεις που θα προσκομίζει ο ασφαλισμένος .
  • Για τις περιπτώσεις που υπάρχει ανάγκη συνέχισης των ειδικών θεραπειών άνω του 1 έτους ,απαιτείται γνωμάτευση Διευθυντή ανάλογης ειδικότητας Κρατικού Νοσοκομείου και έγκριση του Παιδοψυχίατρου ΕΔΟΕΑΠ. Οι Ασφαλισμένοι θα πρέπει στη συνέχεια να υποβάλλουν τις Αιτήσεις τους στο Γραφείο Εξυπηρέτησης Ασφαλισμένων .
  • Ο ασφαλισμένος οφείλει να ενημερώσει έγκαιρα αν δεν μπορεί να παρευρεθεί στο ραντεβού ή επιθυμεί να τροποποιήσει το ραντεβού του και να τηρεί με συνέπεια την ώρα προσέλευσης .

Το Γραφείο Παιδοψυχίατρου  βρίσκεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο ισόγειο του  κτιρίου του ΕΔΟΕΑΠ της οδού Ορμινίου 38.

Για τα ραντεβού σας μπορείτε να καλείτε στη γραμμή 15315 καθημερινά       (εκτός Σ/Κ) και ώρες 08.00-16.00. Για κάθε διευκρίνιση ή συμπληρωματική πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Τομέα Υγείας Περίθαλψης και το Γραφείο Εξυπηρέτησης Ασφαλισμένων .