ΑΘΗΝΑ: Σισίνη 18 & Ηριδανού Τ.Κ. 115 28 | Τ.: 210 7264700 F.: 210 7293631 (κεντρικό κτήριο), Ορμινίου 38 Τ.Κ. 115 28

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Τσιμισκή 43 Τ.Κ. 546 23 | Τ.: 2310 278271 (κεντρικό κτήριο), Βασ. Ηρακλείου 40 Τ.Κ. 546 23 (φυσικοθεραπευτήριο) Τ: 2310 278249

Διεθνές Ψήφισμα 27 χωρών της AIM υπέρ των Αυτοδιαχειριζόμενων Ταμείων Υγείας Ελλάδος

Επιστολή προς τον πρωθυπουργό και την πολιτική ηγεσία της Ελλάδας

Στη δίνη της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που βάλλει δραματικά το Σύστημα Πρόνοιας, Ασφάλισης και Περίθαλψης της χώρας μας, η Ομοσπονδία Αυτοδιαχειριζόμενων Ταμείων Υγείας Ελλάδος (Τ.Υ.Π.Α.Τ.Ε. – Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π. – Τ.Υ.Π.Ε.Τ. – Α.Τ.Π.Σ.Υ.Τ.Ε.) χαιρετίζει κι ευχαριστεί θερμά τη Διεθνή Ένωση Αυτοδιαχειριζόμενων Ταμείων Υγείας, ΑΙΜ (Association Internationale de la Mutualite), η οποία για ακόμη μια φορά στέκεται πολύτιμος αρωγός στον αγώνα που δίνουν τα ελληνικά Αυτοδιαχειριζόμενα Ταμεία Υγείας μπροστά στον κίνδυνο που ελλοχεύει για τη βιωσιμότητά τους.

Εκ μέρους της Διοίκησης και των απανταχού μελών της ΑΙΜ, ο Πρόεδρός της, κ.JeanPhilippe Huchet, με Ψήφισμα που εγκρίθηκε παμψηφεί από τις 48 οργανώσεις-μέλη των 27 κρατών που εκπροσωπεί η Διεθνής Ένωση, έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα προς τον Πρωθυπουργό, την Κυβέρνηση και τους λοιπούς πολιτικούς και θεσμικούς φορείς της Ελλάδας, καλώντας τους να προστατεύσουν τα Ελληνικά Αυτοδιαχειριζόμενα Ταμεία Υγείας, προκειμένου να διασφαλισθεί και να περιφρουρηθεί η επιβίωσή τους.

Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, Μη-κερδοσκοπικά, Αυτοδιαχειριζόμενα και Αυτοδιοικούμενα, τα Ταμεία Υγείας της Ο.Α.Τ.Υ.Ε., μη λαμβάνοντας κοινωνικούς πόρους και μη επιβαρύνοντας στο ελάχιστο τον ελληνικό Κρατικό Προϋπολογισμό, έχουν αποτελέσει εδώ και δεκαετίες υπόδειγμα ασφαλιστικών παρόχων για τη χώρα μας αλλά και ενεργό σύμμαχο της Διεθνούς Ένωσης ΑΙΜ στις δράσεις των Αυτοδιαχειριζόμενων Ταμείων Υγείας σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ΑΙΜ καλύπτει 165 εκ. ασφαλισμένους παγκοσμίως και συγκεντρώνει, ως μέλη της, αυτόνομους, αυτοδιαχειριζόμενους φορείς ασφάλισης υγείας και κοινωνικής προστασίας, που λειτουργούν σύμφωνα με τις αρχές της Αλληλεγγύης, της Αλληλοβοήθειας και του Μη-κερδοσκοπικού προσανατολισμού.

Ο ‘Μουτουαλισμός’, ο διεθνής όρος που χαρακτηρίζει στο σύνολό τους αυτές ακριβώς τις αρχές που διέπουν τα Αυτοδιαχειριζόμενα Ταμεία Υγείας, αποτελεί θεσμό υγιούς και πρωτοπόρας ασφαλιστικής κάλυψης για εκατομμύρια πολίτες διεθνώς, αναδεικνύοντας, έτσι, το εναλλακτικό μοντέλο του Τρίτου Τομέα που στηρίζει την Κοινωνική Οικονομία.

Για το Δ.Σ. της Ο.Α.Τ.Υ.Ε.,

Η Πρόεδρος

ΕΛΕΝΗ ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Γεν. Γραμματέας

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΠΕΤΑΣ

Ο Αντιπρόεδρος

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΗΠΟΣ

Ο Ταμίας

ΑΛΕΚΟΣ ΣΤΑΜΟΥ

 

Το ψήφισμα της AIM και η επιστολή προς τον πρωθυπουργό και την πολιτική ηγεσία της Ελλάδας, στα ελληνικά.

Το ψήφισμα στα αγγλικά: AIM Resolution Letter to the Prime Minister of Greece

Δείτε το συνημμένο αρχείο