ΑΘΗΝΑ: Σισίνη 18 & Ηριδανού Τ.Κ. 115 28 | Τ.: 210 7264700 F.: 210 7293631 (κεντρικό κτήριο), Ορμινίου 38 Τ.Κ. 115 28

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Τσιμισκή 43 Τ.Κ. 546 23 | Τ.: 2310 278271 (κεντρικό κτήριο), Βασ. Ηρακλείου 40 Τ.Κ. 546 23 (φυσικοθεραπευτήριο) Τ: 2310 278249

Η αλληλεγγύη γίνεται πράξη!

Στο Κοινωνικό Κατάστημα ΕΔΟΕΑΠ

Το Κοινωνικό Κατάστημα ΕΔΟΕΑΠ γέμισε, μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα με την προσφορά, την αγάπη και τη φροντίδα όλων μας. Πολλοί ήταν οι συνάδελφοί μας, οι άνθρωποι του Τύπου που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα «Νοιάσου και Μοιράσου» του ΕΔΟΕΑΠ και έφεραν ρούχα, τρόφιμα, είδη σπιτιού, βιβλία παιχνίδια και αντικείμενα που μπορούν να αξιοποιήσουν συνάδελφοί μας και οι οικογένειές τους, που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση.

Παράλληλα, ο ΕΔΟΕΑΠ συνεργάστηκε με τον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών του Δήμου Αθηναίων και στο Κοινωνικό Κατάστημα του Οργανισμού μεταφέρθηκαν επιλεγμένα χρήσιμα αντικείμενα, ρούχα και παιχνίδια, από αυτά που συγκεντρώθηκαν στη διάρκεια της δράσης «Νοιάζομαι – Μοιράζομαι», που οργάνωσε στο Σύνταγμα ο Δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου.

Η αλληλεγγύη γίνεται πράξη καθημερινά στο Κοινωνικό Κατάστημα ΕΔΟΕΑΠ, το οποίο λειτουργεί στον 3ο όροφο του κτιρίου επί της οδού Ορμηνίου 38. Οι δικαιούχοι, συνάδελφοί μας που ανήκουν στις πιο ευπαθείς ομάδες του Κλάδου, μπορούν να επισκέπτονται το Κοινωνικό Κατάστημα κάθε μέρα (εκτός Σαββάτου και Κυριακής),  από τις 12:00 έως τις 16:00, επιλέγοντας τα είδη που χρειάζονται.

Υπενθυμίζεται ότι δικαιούχοι στο Κοινωνικό Κατάστημα ΕΔΟΕΑΠ είναι:

  • οι άνεργοι ασφαλισμένοι μας οι οποίοι έχουν απογραφεί
  • οι ασφαλισμένοι μας που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας
  • όλοι οι δικαιούχοι Ειδικού Βοηθήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΕΒΚΑ-ΕΔΟΕΑΠ
  • όλοι οι δικαιούχοι πολυτεκνικών και μονογονεϊκών επιδομάτων ΕΔΟΕΑΠ
  • όλοι οι δικαιούχοι ειδικών βοηθημάτων για χρόνιες και βαριές παθήσεις (παραπληγίας, Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας και Νεφροπαθών).

Για την παραλαβή αντικειμένων από το Κοινωνικό Κατάστημα Αλληλεγγύης ΕΔΟΕΑΠ απαιτείται η επίδειξη της ονομαστικής κάρτας δικαιούχου. Όσοι δικαιούχοι ΕΒΚΑ δεν την έχουν ήδη πάρει στα χέρια τους, θα την αναζητήσουν στη Γραμματεία του Κοινωνικού Καταστήματος (στον 3ο όροφο του κτιρίου της οδού Ορμηνίου). Οι δικαιούχοι που ανήκουν στις υπόλοιπες κατηγορίες ασφαλισμένων, για να παραλάβουν την κάρτα τους θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το Γραφείο Εξυπηρέτησης Aσφαλισμένων, στο κτίριο της οδού Σισίνη 18 & Ηριδανού (τηλέφωνο: 210 7264700, επιλογή 3).

Η προσφορά αντικειμένων συνεχίζεται

Η ανάγκη για προσφορά σε τρόφιμα, είδη ρουχισμού και κάθε λογής αντικείμενα που μπορεί να φανούν χρήσιμα και να απαλύνουν την αγωνία των συναδέλφων μας που ανήκουν στις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, παραμένει.

Στο Κοινωνικό Κατάστημα Αλληλεγγύης του ΕΔΟΕΑΠ, καθημερινά από τις 12 το μεσημέρι έως τις 16:00 (εκτός Σαββάτου και Κυριακής), μπορείτε να χαρίσετε:

  • Τυποποιημένα τρόφιμα μακράς διάρκειας (αλεύρι, ζυμαρικά, ρύζι, όσπρια, γάλα, ζάχαρη, λάδι, κλπ).
  • Ρούχα και παπούτσια για παιδιά και ενήλικες
  • Παιχνίδια κάθε λογής και για κάθε ηλικία
  • Σχολικά είδη
  • Βιβλία
  • Μικρές ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές, σε καλή κατάσταση
  • Κλινοσκεπάσματα κάθε είδους
  • Φάρμακα, που θα φροντίσουμε με τους γιατρούς μας να χορηγούνται υπεύθυνα
  • Ή ότι άλλο νομίζετε ότι μπορεί να φανεί χρήσιμο

Παρακαλούμε θερμά τα ρούχα που θα προσφέρετε να είναι πλυμένα και καθαρά, να μην είναι σκισμένα ή σε κακή κατάσταση, τα παιχνίδια να μην είναι σπασμένα, τα βιβλία να μην είναι φθαρμένα και όλα τα αντικείμενα να είναι σε καλή κατάσταση και έτοιμα να αξιοποιηθούν.

Η ανάγκη για εθελοντική εργασία μελών

Εκτός από τα αντικείμενα, το Κοινωνικό Κατάστημα Αλληλεγγύης του ΕΔΟΕΑΠ, έχει ανάγκη την εθελοντική προσφορά σε χρόνο και προσπάθεια όλων μας, για τη φροντίδα του. Θα ήταν χαρά μας αν μπορούσατε να εξοικονομήσετε λίγη ώρα για να βοηθήσετε στη διαλογή, στην τακτοποίηση, στην ταξινόμηση των αντικειμένων και να προσφέρετε με τις ιδέες και τις προτάσεις σας στην προσπάθεια να γίνει το Κοινωνικό Κατάστημα Αλληλεγγύης ένας χώρος που θα προσφέρει ουσιαστική υποστήριξη στους συναδέλφους μας που την έχουν ανάγκη.

Δηλώστε συμμετοχή στο Γραφείο Εξυπηρέτησης Ασφαλισμένων τηλ. 210 7264700 επιλογή 3, στη Γραμματεία Υποδοχής του κτιρίου της οδού Ορμηνίου τηλ. 210 7264342 ή στο e-mail info@edoeap.gr.

Συνάδελφοι,

Μπορούμε και να νοιαστούμε και να μοιραστούμε. Σας καλούμε όλους και όλες και σας παρακαλούμε αν γνωρίζετε στους χώρους της δουλειάς, των κοινωνικών, επαγγελματικών και φιλικών συναναστροφών σας συναδέλφους μας να αγωνίζονται για την επιβίωσή τους, να τους παροτρύνετε να έρθουν στον σπίτι μας, στον ΕΔΟΕΑΠ. Σε κάθε περίπτωση με ένα τηλεφώνημα να μας ειδοποιήσετε για κάθε περιστατικό ζωής και ψυχής που έχει ανάγκη τη ζεστασιά της αγάπης μας και την, με σεβασμό και διακριτικότητα, φροντίδα της αλληλεγγύης.

Μόνος του ο καθένας μας είναι αδύναμος. Όλοι μαζί, μπορούμε!

 

Από την Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ