ΑΘΗΝΑ: Σισίνη 18 & Ηριδανού Τ.Κ. 115 28 | Τ.: 210 7264700 F.: 210 7293631 (κεντρικό κτήριο), Ορμινίου 38 Τ.Κ. 115 28

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Τσιμισκή 43 Τ.Κ. 546 23 | Τ.: 2310 278271 (κεντρικό κτήριο), Βασ. Ηρακλείου 40 Τ.Κ. 546 23 (φυσικοθεραπευτήριο) Τ: 2310 278249

Επιστολή παραίτησης της Προέδρου ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ, κυρίας Ελένης Σπανοπούλου

Προς όλα τα μέλη Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ 

Από

Ελένη Β.Σπανοπούλου

Πρόεδρο Δ.Σ. ΕΔΟΕΑΠ

 

Αγαπητοί /Αγαπητές  Συνάδελφοι,
Συνεργάτες, Φίλες και Φίλοι,

Έδοξε να υποβληθεί σε σας  η σημερινή παραίτηση μου από τη θέση της Προέδρου του Δ.Σ. του Οργανισμού μας τον οποίο με υπευθυνότητα, σκληρή δουλειά, αγωνιστικό πάθος,  διοικητική συνέπεια  και συναδελφική αλληλεγγύη, μαζί υπηρετήσαμε  για 2 περίπου χρόνια, στη δυσκολότερη θητεία Διοίκησης από ιδρύσεως του ΕΔΟΕΑΠ.

Δώδεκα χρόνια μετά την για πρώτη φορά εκλογή μου στη Διοίκηση και 4 μετά τη μεγάλη τιμή να είμαι η πρώτη  γυναίκα  Πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ, υποβάλω  με λύπη μου στο Συμβούλιο μας την παραίτηση μου από  τη θέση αυτή και παρακαλώ να μου  δοθεί  η  έννομη εντολή ώστε  να  ενεργήσω  τα νόμιμα προκειμένου οι Ενώσεις μας να προχωρήσουν άμεσα, σύμφωνα με το Καταστατικό μας (αρθρ.15 παραγρ.3)  ως απαρέγκλιτα υποχρεούνται και οφείλουν, στην εντός 15μέρου προκήρυξη εκλογών για την ανάδειξη νέας Διοίκησης.

Σε ότι με αφορά έδωσα μαζί σας τον αγώνα τον καλό και μόνο για το Καλό, υπό τις δυσμενέστερες συνθήκες της ιστορίας του Ταμείου μας.

Ανταμοιβή μου στάθηκε μόνο η ψήφος και η εμπιστοσύνη των συναδέλφων μας.

Οι προσωπικές μου πικρίες  δεν αφορούν καθόλου τη μεγάλη ευθύνη που αναλαμβάνω απέναντι στα μέλη μας με  την παραίτηση μου. Θα ήταν, άλλωστε, μεγαλύτερη αν συνέχιζα…

ΣΥΝΤΑΣΣΟΜΑΙ  απολύτως με τις θέσεις των συναδέλφων μελών της ΕΣΗΕΑ Γ.Βλαβιανού, Αργ.Δεμερτζή, Ελ.Δελβινιώτη, Παν. Τσούτσια  που υπέβαλαν, ήδη, σ´εμένα  τις παραιτήσεις τους από το Δ.Σ.. Για τους ίδιους και μόνο λόγους παραιτούμαι σήμερα.

ΥΛΟΠΟΙΩ  έτσι τη  δημόσια δέσμευση  μου και όλων μας,  τον περασμένο Ιούνιο, μετά τη Γ.Σ. ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ   κατάφωρα για την άρνηση του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ να προβεί στον ανεξάρτητο έλεγχο διαχείρισης των αποθεματικών μας, όπως ζήτησαν τα μέλη της και μέλη της Γ.Σ. και όπως σαφώς αποδέχθηκε και ρητά ζητήσαμε  με 3 επιστολές μέχρι σήμερα δυστυχώς χωρίς ανταπόκριση!

ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΗ που επί προεδρίας  μου το Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ τίποτε δεν  έκρυψε, τίποτε δεν έχει  να  φοβηθεί  και καθόλου   δεν έχει  πράξει σε βάρος  των συμφερόντων  των ασφαλισμένων  μας και του ίδιου του Οργανισμού μας.

Αντίθετα, ενεργήσαμε  πάντα σύμφωνα με το Νόμο,  το Καταστατικό, το υπέρτερο συμφέρον του Ταμείου μας και τη συνείδηση μας. Με υψηλό αίσθημα καθήκοντος και ευθύνης, οδηγήσαμε τον ΕΔΟΕΑΠ με σταθερότητα σε καιρούς που ολόκληρη η χώρα και το ευρωπαϊκό της μέλλον συγκλονιζόταν επικίνδυνα και  σε συνθήκες καταστροφικές για το   Κοινωνικό ασφαλιστικό σύστημα του τόπου μας.

ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ !

Όχι, όμως, χωρίς την εντολή της κάλπης! Το  ύψιστο προνόμιο και καθήκον των πολιτών  στη Δημοκρατία.

Η Κρίση, το ληστρικό  PSI, η δίκαιη οργή του κόσμου, η υποκινούμενη βία, η κατάρρευση του χώρου των ΜΜΕ  έδωσαν περιθώριο στην ασυδοσία των εργοδοτών, στο θράσος των διαφημιστών, στην κομματικά υποκινούμενη  βία, στην συνδικαλιστική αγυρτεία, στην πολιτική αήθεια  και στην ατομική ανευθυνότητα.

Καμιά  Διοίκηση όσο άξια, εργατική και αφοσιωμένη  κι  αν είναι δεν μπορεί να σταθεί χωρίς ανανεωμένη  εντολή από το Σώμα των μελών μας ώστε να συνεχίσει να αγωνίζεται. Υπ´ αυτές τις συνθήκες η άρνηση της ΕΣΗΕΑ να  ελέγξει  τη διαχείριση  μας συνιστά συνθήκη εγκλωβισμού μας σε επικίνδυνες για τον ΕΔΟΕΑΠ και ατραπούς.

Δεσμευτήκαμε για:  Διαφάνεια, Υποστήριξη στους κοινωνικά αδύναμους συναδέλφους μας και Έλεγχο των πεπραγμένων μας. Είμαστε συνεπείς σε όλα, εκτός από το θέμα του ελέγχου κι  αυτό εξαιτίας της Διοίκησης της ΕΣΗΕΑ!

Ως  μέλος  της  θλίβομαι για την απαράδεκτα  εχθρική στάση της, αρνούμαι να νομιμοποιήσω τη ζημιογόνο αδιαφορία της και παραιτούμαι σε ένδειξη διαμαρτυρίας καθώς  δεν μπορώ να συνεχίσω να προσφέρω τις Υπηρεσίες μου στον Οργανισμό μας υπό αμφισβήτηση ή με ατεκμηρίωτες λασπολογίες ότι δήθεν ζημιώσαμε με  ενέργειες μας  τον ΕΔΟΕΑΠ!!! Πολύ περισσότερο γιατί  κάτι τέτοιο δεν  αποδείχθηκε, δεν υφίσταται  και δεν είναι δυνατόν να αποδειχθεί.  Είναι ιταμό  ψεύδος προκειμένου να δικαιολογηθεί το συνδικαλιστικό ρεσάλτο  κατά της εκλεγμένης Διοίκησης μας την απαράδεκτη νύχτα της 23ης Ιουνίου.

Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου όλα τα μέλη του Δ.Σ.  και καθένα και κάθε μια χωριστά γιατί  σ´αυτό τον δύσκολο  δρόμο, χωρίς εξαίρεση, 9 στους  9, σταθήκαμε  ΟΛΟΙ ΟΡΘΙΟΙ  ομόφωνα και ομόψυχα, συνοδοιπόροι και συναγωνιστές για τον ΕΔΟΕΑΠ, ακόμη και στις διαφωνίες μας. ΕΝΟΤΗΤΑ, που είναι  φαινόμενο σπάνιο για την κοινωνία, αλλά ιδιαιτέρως για τον Κλάδο των ΜΜΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ  τον Διευθυντή  του Οργανισμού, την Αρχίατρο μας, όλα  τα επιτελικά στελέχη και τους εργαζόμενους μας γιατρούς και διοικητικούς για τη συνεργασία, την κατανόηση και την απόδοση τους στους δύσκολους καιρούς μας. Και αφήνω, στη μόνη Κρίση που υπολογίζω, την Κρίση και την κριτική των συναδέλφων μας και των οικογενειών τους το έργο και τις πράξεις μου που είχαν πάντα γνώμονα μόνον αυτούς.

Δεν είναι στις Αρχές μου, την ιστορία μου και στο χαρακτήρα μου να κρύβω την Αλήθεια και να χρυσώνω το χάπι…

Ο ΕΔΟΕΑΠ,  όπως όλα τα Ασφαλιστικά ταμεία περνάει  πολύ δύσκολες μέρες. Σε αντίθεση από αυτά, όμως, δεν μετράει μέρες, αλλά χρόνια!

Κινδυνεύει μόνον αν δεν τον υπερασπιστούμε ΟΛΟΙ μαζί και υπεύθυνα.
ΜΟΝΟΣ του κανένας δεν μπορεί. ΜΑΖΙ ΝΑΙ!

ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ να διοικήσω με  αίσθημα Δικαίου, αυστηρότητα, ισότητα, διαφάνεια  και Ανθρωπιά. Για ότι αθέλητα παρέλειψα, έκανα λάθος ή δεν κατάφερα,  απολογούμαι.

ΣΑΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΩ  όλους και  όλες με την ευχή να συνεχίσει ο ΕΔΟΕΑΠ να δίνει φάρμακο, σύνταξη και υποστήριξη σε κάθε άρρωστο, γέροντα, άνεργο και αβοήθητο συνάδελφό μας μακριά από κάθε λογής πολιτικούς, εργοδοτικούς, συνδικαλιστικούς και προσωπικούς μηχανισμούς.

ΕΜΕΙΣ είμαστε ο ΕΔΟΕΑΠ όχι αυτοί!

Είκοσι χιλιάδες ψυχές που αξίζει να τις υπερασπιστούμε για να μη χαθούν στον Καιάδα του ΕΟΠΥΥ και των ανερμάτιστων πολιτικών του «κουρέματος» της ζωής μας, όσα με τόσο κόπο καταφέραμε.

ΗΤΑΝ ΤΙΜΗ ΜΟΥ που αγωνίστηκα μαζί σας για την υπεράσπιση του Ασφαλιστικού  φορέα στην Περίθαλψη και την Επικούρηση των σκληρά εργαζόμενων, των δοκιμαζόμενων  ανέργων, των αγωνιούντων συνταξιούχων του Κλάδου μας  και των οικογενειών τους.

ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ  στο μόνο μετερίζι που ξέρω καλά  στη ζωή μου. Αυτό της Δουλειάς, της Ανθρωπιάς και του ΕΔΟΕΑΠ όλων των ασφαλισμένων.

Με τιμή, ευθύνη και περηφάνια που μπορεί να στερήσει από  τον εαυτό του o καθένας μόνος του και κανείς άλλος!

Ελένη Σπανοπούλου

Πρόεδρος Δ.Σ. ΕΔΟΕΑΠ

Δημοσιογράφος ΕΣΗΕΑ

ΑΜ 1139