ΑΘΗΝΑ: Σισίνη 18 & Ηριδανού Τ.Κ. 115 28 | Τ.: 210 7264700 F.: 210 7293631 (κεντρικό κτήριο), Ορμινίου 38 Τ.Κ. 115 28

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Τσιμισκή 43 Τ.Κ. 546 23 | Τ.: 2310 278271 (κεντρικό κτήριο), Βασ. Ηρακλείου 40 Τ.Κ. 546 23 (φυσικοθεραπευτήριο) Τ: 2310 278249

Κληρώθηκαν άνεργα μέλη της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ που θα εργαστούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της καρδιάς μας!

Ολοκληρώνοντας μια από τις πιο σημαντικές δεσμεύσεις της για την ενίσχυση των ανθρώπων του Τύπου που ανήκουν στις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες των συναδέλφων μας, η Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ προχώρησε σήμερα στην κλήρωση για να καλυφθούν από ανέργους ασφαλισμένους του, μέλη των Ενώσεων ΕΣΗΕΑ και ΕΠΗΕΑ, οι θέσεις εργασίας που δημιουργούνται στο νεοσύστατο Κοινωνικό Παντοπωλείο, «I’M 4U» .

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα λειτουργήσει με τη μορφή της  Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης (Ν.4019/2011) στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, σε χώρο που έχει ήδη μισθωθεί και βρίσκεται στην οδό Μιχαλακοπούλου 41-43.

Στηρίζοντας με νοιάξιμο τους ανθρώπους που αποδυναμώθηκαν σε αυτή την εξαιρετικά δραματική και κρίσιμη περίοδο, στον Κλάδο μας και στο σύνολο της κοινωνίας, ο ΕΔΟΕΑΠ ισχυροποιεί για σήμερα, για αύριο και για πάντα, μια αλυσίδα αλληλεγγύης και φροντίδας, θωρακίζοντας την πιο πολύτιμη περιουσία του: το ανθρώπινο πρόσωπο του Οργανισμού.

Συνολικά 95 άνεργοι συνάδελφοί μας, μέλη των δύο Ενώσεων ανταποκρίθηκαν στη δημόσια πρόσκληση του ΔΣ του Οργανισμού και κατέθεσαν τη σχετική αίτηση και συμμετείχαν στην κλήρωση, εκ των οποίων 20 ανήκουν στις πιο ευπαθείς ομάδες των ασφαλισμένων μας, ως πολύτεκνοι ή ως άνθρωποι που συντηρούν μονογονεϊκές οικογένειες.

Η  κλήρωση πραγματοποιήθηκε σήμερα (Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013), στις 10 το πρωί, στον Οργανισμό, σύμφωνα με την αριθμ. 3/15-1-2013 απόφαση του Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ. H σχετική ανακοίνωση για την κατάθεση αιτήσεων από ανέργους ασφαλισμένους μέλη της ΕΣΗΕΑ και ΕΠΗΕΑ αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Οργανισμού στις 11 Δεκεμβρίου 2012. Υπεύθυνη για την εποπτεία και τη διαφάνεια της διαδικασίας ήταν Επιτροπή αποτελούμενη από τις κυρίες Ελένη Σπανοπούλου, Ελένη Δελβινιώτη και Μαρία Παπατόλια, με την παρουσία και τη συμμετοχή των Προέδρων της ΕΣΗΕΑ, κ. Δημήτρη Τρίμη και ΕΠΗΕΑ, κ. Μάρκου Γκανά.

Ο Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, κ. Δημήτρης Τρίμης, η Πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ, κυρία Ελένη Σπανοπούλου και ο Πρόεδρος της ΕΠΗΕΑ, κ. Μάρκος Γκανάς.

Ο πρόεδρος της ΕΠΗΕΑ, κ. Μάρκος Γκανάς κληρώνει τους ανέργους που θα προσληφθούν άμεσα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Η διαδικασία της κλήρωσης

Σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΔΟΕΑΠ, και με κριτήριο το διαχωρισμό των υποψηφίων ανάλογα με την Ένωση από την οποία προέρχονται οι υποψήφιοι και τα κοινωνικά κριτήρια που αφορούσαν στις πολύτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες, διεξήχθησαν 4 κληρώσεις, ως εξής:

1. Στην πρώτη κλήρωση μετείχαν 7 μέλη από την ΕΣΗΕΑ, τα οποία ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Ορίστηκε να κληρωθεί ένα μέλος για άμεση πρόσληψη και ένα μέλος ως αναπληρωματικός αυτού.

2. Στη δεύτερη κλήρωση μετείχαν 13 μέλη της ΕΠΗΕΑ, τα οποία ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Ορίστηκε να κληρωθεί ένα μέλος για άμεση πρόσληψη και ένα μέλος ως αναπληρωματικός αυτού.

3. Στην τρίτη κλήρωση μετείχαν τα υπόλοιπα 26 μέλη της ΕΣΗΕΑ τα οποία υπέβαλαν αίτηση. Ορίστηκε να κληρωθεί ένα μέλος για άμεση πρόσληψη, ένα μέλος για μελλοντική πρόσληψη ανάλογα των αναγκών και δύο μέλη ως αναπληρωματικοί αυτών.

4. Στην τέταρτη κλήρωση μετείχαν τα υπόλοιπα 49 μέλη  της ΕΠΗΕΑ τα οποία υπέβαλαν αίτηση. Ορίστηκε να κληρωθεί ένα μέλος για άμεση πρόσληψη, ένα μέλος για μελλοντική πρόσληψη ανάλογα των αναγκών και δύο μέλη ως αναπληρωματικοί αυτών.

Οι συνάδελφοί μας που κληρώθηκαν

Οι παραπάνω κληρώσεις ανέδειξαν συνολικά 12 ανέργους συναδέλφους μας. Τέσσερα άτομα (δύο άνεργα μέλη της ΕΣΗΕΑ και δύο άνεργα μέλη της ΕΠΗΕΑ) θα  προσληφθούν άμεσα για να εργαστούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης, με την επωνυμία «Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση, eΠαντοπωλείο», στην οποία συμμετέχει ο ΕΔΟΕΑΠ, ως ιδρυτικό μέλος. Κληρώθηκαν επίσης δύο άτομα, από τις αντίστοιχες Ενώσεις, τα οποία θα απασχοληθούν μελλοντικά, ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύψουν και έξι ακόμα, ως αναπληρωματικοί.

Οι συνάδελφοί μας οι οποίοι κληρώθηκαν και θα προσληφθούν άμεσα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, είναι:

1. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΑΚΗΣ (ΕΣΗΕΑ)

2. ΛΟΥΣΑΤΖΙΝ ΜΠΕΡΜΠΕΡΙΑΝ (ΕΠΗΕΑ)

3. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΚΑΖΓΚΑΖΗΣ-ΠΑΠΠΑΣ (ΕΣΗΕΑ)

4. ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ (ΕΠΗΕΑ)

Οι συνάδελφοί μας, οι οποίοι θα απασχοληθούν μελλοντικά, ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύψουν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, είναι:

1. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΝΙΚ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (ΕΣΗΕΑ)

2. ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΑΣ (ΕΠΗΕΑ)

Ως αναπληρωματικοί κληρώθηκαν οι:

1. ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΟΥΖΗΓΙΑΝΝΗ (ΕΣΗΕΑ)

2. ΠΑΝΑΓΟΥΛΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ (ΕΠΗΕΑ)

3. ΦΙΛΙΝΑ-ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΔΗΜΗΤΡΑ (ΕΣΗΕΑ)

4. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ (ΕΣΗΕΑ)

5. ΜΑΡΙΑ – ΕΛΕΝΗ ΜΠΟΥΡΔΕΚΑ (ΕΠΗΕΑ)

6. ΤΟΥΛΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ (ΕΠΗΕΑ)

Μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες, οι συνάδελφοί μας που κληρώθηκαν, θα ειδοποιηθούν από τον Τομέα Διοικητικού και Λειτουργίας Υπηρεσιών ΕΔΟΕΑΠ για την επιλογή τους και για τις περαιτέρω  διαδικασίες και την εκπαίδευσή τους στα νέα τους καθήκοντα.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο μας

Ο ΕΔΟΕΑΠ συμμετέχει ως ιδρυτικό μέλος στη δημιουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου, το οποίο έχει τη μορφή Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης (Ν.4019/2011), με διακριτικό τίτλο «I΄M 4U KOIN.Σ.ΕΠ.». Το εγχείρημα αποτελεί μια δυναμική πρωτοβουλία της Διοίκησης του Οργανισμού, που έχει στόχο να ανακουφίσει, άμεσα και πρακτικά την αγωνία των συναδέλφων μας που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο προτάσσει τον άνθρωπο απέναντι στο κέρδος και ανοίγει το δρόμο για μια σειρά από δράσεις κοινωνικού, εκπαιδευτικού ή πολιτιστικού χαρακτήρα, που αναδεικνύουν την ανθρώπινη εργασία μέσα από την συλλογικότητα, την αξιοπρέπεια και την ισοτιμία, απαλλαγμένη από κάθε είδους εκμετάλλευση. Θα διαθέτει τρόφιμα και καταναλωτικά προϊόντα από μικρές παραγωγικές μονάδες και μεμονωμένους παραγωγούς, με πρωταρχικό στόχο να φτάνουν στους καταναλωτές στις πιο συμφέρουσες οικονομικά τιμές.

Ειδικές εκπτώσεις θα παρέχονται σε ανέργους και στις πιο ευπαθείς ομάδες των ασφαλισμένων μας αλλά ΚΑΙ στα μέλη του Κοινωνικού Συνεταιρισμού.

Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «I΄M 4U» έχει καταγράφει στο Γενικό Μητρώο Κοινωνικής Οικονομίας (Αριθμός Μητρώου: Δ00085) και στοχεύει, μέσα από τη συνεργασία και τη συλλογική προσπάθεια των μελών της, να προσφέρει προϊόντα και υπηρεσίες που προάγουν το τοπικό και συλλογικό συμφέρον,  την προώθηση της απασχόλησης, την αειφόρο ανάπτυξη. Στην όλη προσπάθεια ο ΕΔΟΕΑΠ διαθέτει την υλικοτεχνική υποδομή και το ανθρώπινο δυναμικό του για την υποστήριξη σε θέματα σχεδιασμού και κατασκευής, τεχνικής υποστήριξης, λογιστηρίου, προμηθειών, μηχανογράφησης, ελέγχου, επικοινωνίας.

Σημειώστε λοιπόν τη διεύθυνση της καρδιάς μας! Μιχαλακοπούλου 41-43. Από το Κοινωνικό Παντοπωλείο μας θα μπορούν να προμηθεύονται προϊόντα:

  • Όλοι οι άνεργοί μας, με προνομιακές εκπτώσεις στις ήδη χαμηλές τιμές,
  • Όλα τα μέλη του ΕΔΟΕΑΠ και οι εργαζόμενοι του Οργανισμού, σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές (χονδρικής, με μόνη προσθήκη το λειτουργικό κόστος),
  • Όλη η γειτονιά σε οικονομικά συμφέρουσες τιμές.

Τα μέλη του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ που ανέλαβαν την πρωτοβουλία για το Κοινωνικό Παντοπωλείο, οι κυρίες Ελένη Σπανοπούλου, Ελένη Δελβινιώτη και Μαρία Παπατόλια, με τους ανέργους της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ που κληρώθηκαν να εργαστούν στο κατάστημα που θα λειτουργήσει στην οδό Μιχαλακοπούλου 41-43.