ΑΘΗΝΑ: Σισίνη 18 & Ηριδανού Τ.Κ. 115 28 | Τ.: 210 7264700 F.: 210 7293631 (κεντρικό κτήριο), Ορμινίου 38 Τ.Κ. 115 28

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Τσιμισκή 43 Τ.Κ. 546 23 | Τ.: 2310 278271 (κεντρικό κτήριο), Βασ. Ηρακλείου 40 Τ.Κ. 546 23 (φυσικοθεραπευτήριο) Τ: 2310 278249

Εθελοντική Αιμοδοσία στον ΕΔΟΕΑΠ

 

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟΝ

την Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

 Δώσε αίμα , χάρισε ζωή!

 

 

Συνάδελφοι,

Ο ΕΔΟΕΑΠ, σε συνεργασία με τη Διοίκηση του ΠΣΑΤ και με την υποστήριξη του Γενικού Νομαρχιακoύ Νοσοκομείου Αθηνών ¨Η Ελπίς¨ ,οργανώνει εθελοντική αιμοδοσία στο κτίριο της οδού Σισίνη 18 και Ηριδανού, στον ­­­­1ο όροφο του Οργανισμού στην Αίθουσα Εκδηλώσεων ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΡΟΥΣΣΟΥ, την Τετάρτη 15 Μαΐου 2013 και ώρα 10.00 – 14.00 .

H εθελοντική αιμοδοσία είναι πράξη αγάπης και απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας προς τους συνανθρώπους μας. Eίναι μια χειρονομία καλής θέλησης, φροντίδας και αγάπης. Η συνεισφορά των εθελοντών αιμοδοτών είναι πάνω απ΄ όλα ενέργεια ζωής για τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας.

H σημασία του να είναι κάποιος εθελοντής αιμοδότης αφιερώνοντας λίγα λεπτά από το χρόνο του είναι ανεκτίμητη .Η προσφορά αυτή είναι μια πραγματικά ανεπανάληπτη εμπειρία.

Η προσφορά αίματος  σώζει ζωές, διότι το αίμα ούτε παράγεται , ούτε αντικαθίσταται. Μόνο χαρίζεται.

Κάποιοι διστάζουν να δώσουν αίμα και κύριες αιτίες για αυτό είναι ο αδικαιολόγητος φόβος, η προκατάληψη και η άγνοια. Πρέπει ωστόσο να γνωρίζουν ότι:

  • Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τη μετάδοση νοσημάτων μέσω της αιμοδοσίας, καθώς όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται κατά την αιμοληψία είναι αποστειρωμένα, μιας χρήσης και ανοίγονται μπροστά στον αιμοδότη. Επομένως, κάθε φόβος για τη μετάδοση ασθένειας είναι αβάσιμος και παράλογος.
  • Η αιμοδοσία , διαρκεί μόνο 10΄, γίνεται ανώδυνα και εκτελείται από εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό.

Ο ΕΔΟΕΑΠ θεωρεί σημαντικό το να στηρίζει με συνέπεια την εθελοντική αιμοδοσία, και, έχοντας αναπτυγμένο το αίσθημα της ευθύνης απέναντι στους ασφαλισμένους του, επιδιώκει να επεκτείνει τα όρια της κοινωνικής της προσφοράς. Έτσι συνεχίζει την κοινωνική αυτή δράση υποστηρίζοντας με συνέπεια μια πρωτοβουλία που διέπεται από ευαισθησία και ανθρωπιά.

 

Σας περιμένουμε όλες και όλους!

 

Με εκτίμηση και συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

ΠΑΝΟΣ ΣΟΜΠΟΛΟΣ

ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΟΥΤΖΟΣ

Η Πρόεδρος ΤΥΠ

ΠΟΠΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΟΥ