ΑΘΗΝΑ: Σισίνη 18 & Ηριδανού Τ.Κ. 115 28 | Τ.: 210 7264700 F.: 210 7293631 (κεντρικό κτήριο), Ορμινίου 38 Τ.Κ. 115 28

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Τσιμισκή 43 Τ.Κ. 546 23 | Τ.: 2310 278271 (κεντρικό κτήριο), Βασ. Ηρακλείου 40 Τ.Κ. 546 23 (φυσικοθεραπευτήριο) Τ: 2310 278249

O κ. Ιωάννης Μεταξάς και οι κυρίες Κική Σεγδίτσα και Σοφία Σωτηρίου, στη διάρκεια της εκδήλωσης.

«Ερωτική απόδραση», μουσική-ποιητική παρουσίαση

Στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΕΔΟΕΑΠ

Στην κατάμεστη Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΕΔΟΕΑΠ, σε μια βραδιά με μουσική, ποίηση και συναίσθημα, την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013. Η συγγραφέας, ποιήτρια και δημοσιογράφος Κική Σεγδίτσα, παρουσίασε το βιβλίο της «Ερωτική Απόδραση».

Ο καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ιωάννης Μεταξάς, η δημοσιογράφος κυρία Αλεξάνδρα Καπελετζή, η συγγραφέας κυρία Σοφία Σωτηρίου  και ο συγγραφέας, δημοσιογράφος κ. Μηνάς Βιντιάδης αναφέρθηκαν με γλαφυρότητα στην ποίηση της Κικής Σεγδίτσα. Ποιήματα από τη συλλογή «Ερωτική Απόδραση» απήγγειλαν οι ηθοποιοί κ. Χριστίνα Αλεξανιάν και κ. Τέλης Ζώτος, ο οποίος είχε επίσης τον συντονισμό του προγράμματος της εκδήλωσης.  Η μουσικολόγος κ. Χαρούλα Τσαλπαρά και ο  κ. Βασίλης Ντάτσος απέδωσαν μουσικά τα τραγούδια της και όλοι οι παρευρισκόμενοι μαγεύτηκαν από στίχους και νότες.

Ο νέος πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ  κ. Πάνος Σόμπολος, προσφωνώντας την Κική Σεγδίτσα ως «μια μεγάλη κυρία των Τεχνών και της Δημοσιογραφίας», αναφέρθηκε στην προσφορά της στα γράμματα και χαιρέτισε την εκδήλωση, ευχαριστώντας τη συγγραφέα που με «νότες ζεστασιάς και προβάλλοντας τη μαγεία του έρωτα, μπορεί να μας οδηγήσει μακριά από τη μιζέρια και τη σκοτεινιά της κρίσης, έστω για λίγο»…

-«Όπως πολύ σωστά λες ότι ο έρωτας ανθίζει μέσα από τραγικές καταστάσεις, έτσι κι εγώ ελπίζω να ανθίσει ο ΕΔΟΕΑΠ», ανέφερε ο κ. Π.Σόμπολος. «Γιατί ο ΕΔΟΕΑΠ είναι όραμα, είναι λιμάνι για όλους μας , που πλήττεται αυτήν την περίοδο από πελώρια κύματα. Όμως παλεύουμε και θα τα καταφέρουμε . Θα γίνουμε κυματοθραύστες ως γνήσιοι μαχητές της ζωής.

Θα χρησιμοποιήσω  τη δική σου παραδοχή ότι ο έρωτας και η ζωή είναι ένας κύκλος διεκδικήσεων. Το ίδιο Κική μου ισχύει και για τον ΕΔΟΕΑΠ  όλων μας. Είναι ένας κύκλος σταθερών διεκδικήσεων, ετοιμότητας και πάλης που μας ενώνει, μας πεισμώνει και μας κάνει πιο δυνατούς για το μέλλον των παιδιών μας, για το καλό όλων μας».

Ευχόμενος να είναι καλοτάξιδο το βιβλίο της, ο κ. Σόμπολος είπε ότι «είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που εύχομαι μια… απόδραση να είναι επιτυχημένη. Αυτή εδώ η ΑΠΟΔΡΑΣΗ όμως, η ΕΡΩΤΙΚΗ ΑΠΟΔΡΑΣΗ της Κικής Σεγδίτσα»…

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν άνθρωποι του πνεύματος, της τέχνης, ο ιατρικός κόσμος του ΕΔΟΕΑΠ, δημοσιογράφοι, πλήθος φίλοι και λάτρες της ποίησης. Μεταξύ άλλων, η βουλευτής κ. Σοφία Βούλτεψη,  η κ. Ρούλα Τραγάκη, η κ. Λίλα Μεϊμαράκη, η κ.Έννυ Μαγιάση, πρόεδρος του Ιδρύματος Μπότση, η κ. Μαρία Αντωνιάδη, γενική γραμματέας της ΕΣΗΕΑ, η κ. Φάνη Πετραλιά από το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ, η κ. Λόλα Νταϊφά, διευθύντρια δημοσίων σχέσεων του STAR, η κ. Τίνα Σγουροπούλου, δημοσιογράφος, ο κ. Τίτος Αθανασιάδης, συγγραφέας, δημοσιογράφος, ο διαπρεπής δικηγόρος κ. Γιώργος Γιαννίλος, ο κ. Δημήτρης Χαλιβελάκης, μέλος του Δ.Σ. της Ε.Ε.Λ, ο ογκολόγος και ποιητής κ. Νίκος Τριανταφύλλου, το εφοπλιστικό ζεύγος Γιάννη Μελέτη, η διακεκριμένη ζωγράφος  Λίλυ Ησαϊα με τον αναλυτή Αρχαίας Ελληνικής Τραγωδίας και πολιτικό μηχανικό σύζυγό της Μπάμπη Ησαϊα, η  περίφημη φλαουτίστα της Ευρώπης κ. Ναταλία Πελέκη, η οποία ήρθε ειδικά για τη βραδιά αυτή από τη Φρανκφούρτη, Ο γλύπτης  Αντώνης, ο τραγουδιστής Λάκης Χαλκιάς κ.α.

Στο τέλος η ποιήτρια απήγγειλε το ποίημα  «Οι ρυτίδες μου έχουν ονόματα» και ευχαρίστησε με το μοναδικό της τρόπο όλες και όλους.