ΑΘΗΝΑ: Σισίνη 18 & Ηριδανού Τ.Κ. 115 28 | Τ.: 210 7264700 F.: 210 7293631 (κεντρικό κτήριο), Ορμινίου 38 Τ.Κ. 115 28

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Τσιμισκή 43 Τ.Κ. 546 23 | Τ.: 2310 278271 (κεντρικό κτήριο), Βασ. Ηρακλείου 40 Τ.Κ. 546 23 (φυσικοθεραπευτήριο) Τ: 2310 278249

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π. ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Σ.Ε.Υ.Ε.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π.

ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Σ.Ε.Υ.Ε.

 

Ακολουθεί η επιστολή του Δ.Σ. Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π.

στο Σύλλογο Επιστημόνων Υγείας Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π. (Σ.Ε.Υ.Ε)

 

Αθήνα, 25/9/2013

  Προς

Το Σύλλογο Επιστημόνων Υγείας Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π. (Σ.Ε.Υ.Ε.)

Κύριοι ,

Κατά τη χθεσινή (24-9-2013) συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού, σας καλέσαμε σε συνάντηση διαλόγου, προκειμένου να συζητηθούν όλα τα θέματα του Συλλόγου των Ιατρών του Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π., τα οποία προτιμήσατε να εκθέσετε με εξώδικη επιστολή σας προς τα μέλη του Δ.Σ. του Οργανισμού.

Κατά τη συνάντηση αυτή, και μέσα σε πλαίσιο ειλικρινούς διαλόγου, τουλάχιστον από την πλευρά του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π., συμφωνήσαμε να ξεκινήσουμε άμεσα διάλογο, μέσω μιας κοινής επιτροπής από μέλη του Δ.Σ. του Οργανισμού και των ιατρών, ώστε με πνεύμα αμοιβαίας συνεργασίας και συνεννόησης, να επιλυθούν όλα τα εκκρεμή θέματα που τέθηκαν προς συζήτηση.

Πλην όμως εσείς, καίτοι συμφωνήσαμε στην έναρξη διαλόγου και πριν ακόμα «στεγνώσει το μελάνι», δηλ. ελάχιστες ώρες μετά την αποχώρησή σας από την αίθουσα του Δ.Σ., με μονομερή και απαξιωτική για τη συμφωνηθείσα διαδικασία του διαλόγου, ενέργεια, προβήκατε στην αποστολή επιστολής με την ίδια ημερομηνία (24-9-2013), την οποία απευθύνετε προς τους ασφαλισμένους του Οργανισμού και αποστείλατε σε αυτούς, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αλλά και μοιράζοντάς την στο χώρο εργασίας σας. Με την επιστολή σας αυτή, καταφέρεστε με εντελώς αυθαίρετους, ψευδείς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π., υπονομεύοντας τη διαδικασία που συμφωνήσαμε, και προσβάλλοντας ταυτόχρονα τα μέλη του Δ.Σ. αλλά και τη συνολική λειτουργία του Διοικητικού Συμβουλίου, ως συλλογικό όργανο διοίκησης και λήψης αποφάσεων με αίσθημα ευθύνης για τη διασφάλιση του μέλλοντος του Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π., των μετόχων-μελών του, αλλά και των εργαζομένων του.

Θεωρούμε απαράδεκτη την ενέργειά σας αυτή, η οποία αντίκειται σε κάθε λογική συνεννόησης και διαλόγου.

Σας καλούμε να ανακαλέσετε άμεσα την επιστολή σας και να αποκαταστήσετε την αλήθεια, ενέργεια εκ μέρους σας, την οποία θεωρούμε ως αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση προκειμένου να προχωρήσουμε στα συμφωνηθέντα κατά τη χθεσινή μας συνάντηση.

Με εντολή Διοικητικού Συμβουλίου

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

Πάνος Σόμπολος

Νίκος Καρούτζος