Νέα και ανακοινώσεις

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Συνάδελφοι,

Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι η διαδικασία η οποία πρέπει να τηρείται στις περιπτώσεις των εκτάκτων νοσηλειών σε Δημόσια Νοσοκομεία είναι η εξής:

 

  • Σε επείγουσες περιπτώσεις η εισαγωγή γίνεται πάντα σε εφημερεύον Δημόσιο Νοσοκομείο ( Βάσει του άρθρου 7, § 5.2 του νέου Κανονισμού Υγείας ), αφού πρωτίστως έχει προηγηθεί η σχετική συνεννόηση με τον ιατρό εφημερίας ΕΔΟΕΑΠ – τηλέφωνο εφημερίας: 2107250050.
  • Στη συνέχεια, θα πρέπει η γνωστοποίηση της έκτακτης εισαγωγής του ασφαλισμένου στο Δημόσιο Νοσοκομείο προς την υπηρεσία ΤΥΠ να γίνεται μέσα σε διάστημα 3 ημερών από τον ίδιο ή από συγγενή του (άρθρο 7, § 7 Κανονισμού Υγείας).

Επισημαίνουμε ότι ο νέος Κανονισμός Υγείας του ΕΔΟΕΑΠ  (www.edoeap.gr) ο οποίος διέπει τη λειτουργία του Τμήματος Υγείας και Περίθαλψης (ΤΥΠ), περιλαμβάνει ορισμένες τροποποιήσεις, οι οποίες σκοπό έχουν τη βελτίωση των παρεχομένων ιατρικών υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους και την εξασφάλιση της βιωσιμότητας του Οργανισμού. Η τήρησή του , από όλα τα μέλη του ΕΔΟΕΑΠ θα αποτελέσει ασπίδα προστασίας του Οργανισμού και των ασφαλισμένων του με στόχο την αποφυγή των φαινομένων εμπορευματοποίησης της Υγείας.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Πάνος Σόμπολος

Νίκος Καρούτζος