Νέα και ανακοινώσεις

Σχετικά με το κόστος οδοντιατρικών εμφυτευμάτων

Αθήνα, 30 Δεκεμβρίου 2013

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΟΔΟΝΤΙΚΩΝ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΩΝ

Συνάδελφοι,

Όπως γνωρίζετε, οι ασφαλισμένοι μας  έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν εντός του Οργανισμού θεραπεία οδοντικών εμφυτευμάτων. Ο ΕΔΟΕΑΠ είναι το μοναδικό Ταμείο στην Ελλάδα που καλύπτει δαπάνες οδοντικών εμφυτευμάτων από το 2001 με ελάχιστο κόστος για τους ασφαλισμένους του.

Με γνώμονα ωστόσο την οικονομική συγκυρία και την προσπάθεια που καταβάλλεται για τη συγκράτηση και εξορθολογισμό των δαπανών περίθαλψης, το Δ.Σ ΕΔΟΕΑΠ αποφάσισε τη συμμετοχή των ασφαλισμένων με το ποσό των 200 € σε κάθε τοποθέτηση εμφυτεύματος που πραγματοποιεί ο ασφαλισμένος, πέραν της δαπάνης των υλικών και των οδοντοτεχνικών-προσθετικών εργασιών, στους συμβεβλημένους  Οδοντίατρους – Εμφυτευματολόγους καθώς και στο συνεργαζόμενο Χειρουργό Οδοντίατρο και Εμφυτευματολόγο κ. Σταύρο Μωυσιάδη. Ας σημειωθεί ότι η συμμετοχή αυτή είναι πολύ χαμηλή συγκριτικά με το αντίστοιχο κόστος που ισχύει στην ελεύθερη αγορά.

Η καταβολή της συμμετοχής θα πρέπει να γίνεται πριν από την έναρξη των εργασιών και αφού απαραίτητα έχει προηγηθεί έλεγχος και έγκριση για την αναγκαιότητα της θεραπείας από τους Ελεγκτές Οδοντίατρους του ΕΔΟΕΑΠ Δρ. Αλέξανδρο Ταγματάρχη στην Αθήνα και κα Χρυσούλα Μπούμπα στη Θεσσαλονίκη.

Το μέτρο αυτό θα ισχύσει για εγκρίσεις που θα δοθούν από την 1η Ιανουαρίου 2014. 

 

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ