ΑΘΗΝΑ: Σισίνη 18 & Ηριδανού Τ.Κ. 115 28 | Τ.: 210 7264700 F.: 210 7293631 (κεντρικό κτήριο), Ορμινίου 38 Τ.Κ. 115 28

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Τσιμισκή 43 Τ.Κ. 546 23 | Τ.: 2310 278271 (κεντρικό κτήριο), Βασ. Ηρακλείου 40 Τ.Κ. 546 23 (φυσικοθεραπευτήριο) Τ: 2310 278249

Η ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

Ο ΕΔΟΕΑΠ, ως πρότυπος φορέας παροχής Πρωτοβάθμιας περίθαλψης ,έχοντας τον ασφαλισμένο στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ,εξασφαλίζει σε όλους ισότιμη και εύκολη πρόσβαση στις  υπηρεσίες υγείας.

Όλοι οι ασφαλισμένοι καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους που ασφαλίζονται στον ΕΔΟΕΑΠ, μπορούν να εξυπηρετούνται από τους γιατρούς του Οργανισμού και από Συμβεβλημένους ιδιώτες γιατρούς. Μπορούν επιπλέον να επιλέγουν ιατρούς μη συμβεβλημένους και να αποζημιώνονται  σύμφωνα με τις ισχύουσες τιμές και το νέο Κανονισμό Υγείας .Οι ασφαλισμένοι μας μπορούν να ενημερώνονται για τη λίστα των συμβεβλημένων, η οποία  υπάρχει αναρτημένη στην ιστοσελίδα του ΕΔΟΕΑΠ (www.edoeap.gr).

Το Τμήμα Ηλ.ραντεβού και η γραμμή 15315 παρέχει άμεση εξυπηρέτηση στους ασφαλισμένους και διευκολύνει την ομαλή πρόσβαση στα ιατρεία του Οργανισμού. Συμβάλλει καθοριστικά στην οργανωτική τους λειτουργία και προσπαθεί να ελαχιστοποιήσει τους χρόνους αναμονής . Φροντίζει ακόμη να ενημερώνει προσωπικά τους ασφαλισμένους σε περιπτώσεις ακυρώσεων ή μεταβολών, ώστε να αποφεύγεται η ταλαιπωρία.

Αρκετά συχνά ωστόσο, παρατηρείται το γεγονός ότι πολλοί από τους ασφαλισμένους δεν προσέρχονται καθόλου στο προγραμματισμένο ραντεβού ή καθυστερούν στην ώρα προσέλευσης . Αυτό προκαλεί δυσλειτουργία, επιβαρύνει σημαντικά το χρόνο αναμονής και αποτελεί εμπόδιο πρόσβασης των ασφαλισμένων που έχουν πραγματική ανάγκη.

Είναι απαραίτητο να αντιληφθούμε ότι οι ιατρικές υπηρεσίες είναι κοινωνικό αγαθό  υψηλής προστιθέμενης αξίας  και είναι αυτονόητο ότι πρέπει να προσεγγίζεται με το δέοντα σεβασμό . Η συνέπεια στην ώρα προσέλευσης και η επιμελής τήρηση του προγράμματος των ραντεβού είναι ευθύνη και υποχρέωση όλων μας.

Επιπλέον, η τήρηση του προκαθορισμένου χρόνου , διευκολύνει  την ποιότητα της επικοινωνίας μεταξύ γιατρού-ασθενή καθώς και του νοσηλευτικού προσωπικού και  συμβάλλει στη μείωση της έντασης και του άγχους όλων των εμπλεκομένων .

Σας υπενθυμίζουμε ότι το ραντεβού είναι απαραίτητο για όλες τις ειδικότητες , εκτός των Παθολόγων και του Παιδιάτρου. Για τις αιματολογικές – βιοχημικές εξετάσεις καθώς και για το Ακτινολογικό Τμήμα, δεν απαιτείται ραντεβού. Απαραίτητο είναι ωστόσο το παραπεμπτικό του θεράποντος ιατρού ΕΔΟΕΑΠ.

Για να κλείσετε ραντεβού σε γιατρό του ΕΔΟΕΑΠ μπορείτε:

  • Να καλέσετε τη γραμμή ηλεκτρονικών ραντεβού 15315 (ώρες 08.00-17.00 καθημερινά εκτός Σ/Κ)
  • Να κάνετε απ’ απευθείας συνεννόηση στο τμήμα Ηλ.Ραντεβού  ( στο ισόγειο του κτιρίου της οδού Σισίνη ) με φυσική παρουσία .

Κατά την προσέλευσή σας στο Τμήμα ηλ.ραντεβού, παραλαμβάνετε ως υπενθύμιση ειδικό έντυπο, όπου αναγράφεται η ώρα , η ημερομηνία του ραντεβού σας , ο ιατρός και το είδος της εξέτασης .

Αν χρειαστεί να ακυρώσετε ή να τροποποιήσετε το ραντεβού σας, οφείλετε να ενημερώσετε έγκαιρα. Μην στερείτε την ευκαιρία από το συνάδελφο που έχει πραγματική ανάγκη να επισκεφθεί το γιατρό του.

Σε περίπτωση μη έγκαιρης προσέλευσης , το ραντεβού σας θα ακυρώνεται.

Η Διοίκηση του Οργανισμού, σε αυτή τη δύσκολη για όλους μας εποχή, αποστέλλει μήνυμα αλληλεγγύης και συνεργασίας και προσπαθεί να μας ευαισθητοποιήσει στην κατεύθυνση της κοινωνικής  ευθύνης  για να έχουμε έναν ΕΔΟΕΑΠ ισχυρό , ασπίδα προστασίας για την ΥΓΕΙΑ & ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ .

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΠΑΝΟΣ ΣΟΜΠΟΛΟΣ                                        ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΟΥΤΖΟΣ