Νέα και ανακοινώσεις

ΕΝΑΡΞΗ ΔΩΡΕΑΝ ΑΝΤΙΓΡΙΠΙΚΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΕΔΟΕΑΠ

Συνάδελφοι,

Ο ΕΔΟΕΑΠ, ξεκινά από τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015 το δωρεάν αντιγριπικό  εμβολιασμό των ομάδων υψηλού κινδύνου για την εποχική γρίπη έχοντας στο επίκεντρο την προστασία της υγείας των ασφαλισμένων και προτάσσοντας την αξία της πρόληψης .

Υπενθυμίζουμε ότι η περίοδος της εποχικής γρίπης διαρκεί από τον Οκτώβριο μέχρι τον Απρίλιο, με πιθανή έξαρση μεταξύ Δεκεμβρίου και Φεβρουαρίου. Όπως επισημαίνεται, ο αποτελεσματικότερος τρόπος πρόληψης είναι ο εμβολιασμός με το αντιγριπικό εμβόλιο, το οποίο, όταν εφαρμοσθεί σωστά και έγκαιρα, καλύπτει σε ποσοστό 80% περίπου και προφυλάσσει από τη μετάδοση του ιού της γρίπης .

Η Ιατρική μας Υπηρεσία βρίσκεται σε ετοιμότητα για να δεχθεί τους ασφαλισμένους μας από τις 09.00 το πρωί έως τις 18.00 απόγευμα στον 3ο όροφο του κτιρίου της οδού Σισίνη 18 και  Ηριδανού  με  την  προσκόμιση  παραπεμπτικού του  θεράποντος ιατρού   ( Παθολόγου ΕΔΟΕΑΠ ή ιδιώτη).Τα παιδιά θα εμβολιάζονται από τις 14.00-18.00 στο Παιδιατρικό Ιατρείο στον 1o όροφο.

Επισημαίνεται ότι στις ομάδες υψηλού κινδύνου που προτείνεται να εμβολιαστούν με το αντιγριπικό εμβόλιο ανήκουν άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών, παιδιά και ενήλικες που παρουσιάζουν έναν ή περισσότερους από τους παρακάτω επιβαρυντικούς παράγοντες ή χρόνια νοσήματα όπως: καρδιακά νοσήματα, άσθμα ή άλλες χρόνιες πνευμονοπάθειες ,σακχαρώδη διαβήτη ή άλλο χρόνιο μεταβολικό νόσημα, δρεπανοκυτταρική νόσο, χρόνια νεφροπάθεια,  νευρομυϊκές παθήσεις κ.ά.

Εκτός από το εμβόλιο, σημαντικό μέσο πρόληψης είναι η σχολαστική τήρηση των κανόνων υγιεινής, το καλό πλύσιμο των χεριών καθώς και η αποφυγή συνωστισμού και στενής επαφής µε ανθρώπους που έχουν ήδη ασθενήσει.

          Οι Ιατρικές και Νοσηλευτικές Υπηρεσίες του ΕΔΟΕΑΠ βρίσκονται πάντα στη διάθεση των ασφαλισμένων μας για άμεση, υπεύθυνη και αποτελεσματική προσέγγιση των ιατρικών τους προβλημάτων καθώς και για κάθε διευκρίνιση ή συμπληρωματική πληροφορία.

            

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.                                     Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Δ.Σ.

 

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΑΤΣΗΣ                                           ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΟΥΤΖΟΣ