ΑΘΗΝΑ: Σισίνη 18 & Ηριδανού Τ.Κ. 115 28 | Τ.: 210 7264700 F.: 210 7293631 (κεντρικό κτήριο), Ορμινίου 38 Τ.Κ. 115 28

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Τσιμισκή 43 Τ.Κ. 546 23 | Τ.: 2310 278271 (κεντρικό κτήριο), Βασ. Ηρακλείου 40 Τ.Κ. 546 23 (φυσικοθεραπευτήριο) Τ: 2310 278249

ΕΝΑΡΞΗ ΔΩΡΕΑΝ ΑΝΤΙΓΡΙΠΙΚΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΕΔΟΕΑΠ

 

Συνάδελφοι,

Ο ΕΔΟΕΑΠ, ξεκίνησε από την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018  τον δωρεάν αντιγριπικό  εμβολιασμό για την εποχική γρίπη, έχοντας στο επίκεντρο την αξία της πρόληψης και την προστασία της υγείας των ασφαλισμένων.

Η περίοδος της εποχικής γρίπης διαρκεί από τον Οκτώβριο μέχρι τον Απρίλιο, με πιθανή έξαρση μεταξύ Δεκεμβρίου και Φεβρουαρίου. Όπως επισημαίνεται από το Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων -ΚΕΕΛΠΝΟ, ο αποτελεσματικότερος τρόπος πρόληψης είναι ο εμβολιασμός με το αντιγριπικό εμβόλιο, το οποίο, όταν εφαρμοσθεί σωστά και έγκαιρα, καλύπτει σε ποσοστό 80% περίπου και προφυλάσσει από τη μετάδοση του ιού της γρίπης .

Η Ιατρική μας Υπηρεσία βρίσκεται σε ετοιμότητα για να δεχθεί τους ασφαλισμένους μας από τις 09.00 το πρωί έως τις 16.00 απόγευμα στον 3ο όροφο του κτιρίου της οδού Σισίνη 18 και  Ηριδανού  με  την  προσκόμιση  παραπεμπτικού του  θεράποντος ιατρού   ( Παθολόγου ΕΔΟΕΑΠ ή ιδιώτη).

Τα παιδιά θα εμβολιάζονται από τις 14.00-18.00 στο Παιδιατρικό Ιατρείο στον 1o όροφο.

Επισημαίνεται ότι ο εμβολιασμός δεν περιορίζεται μόνο στους ασφαλισμένους που ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου, αλλά αφορά σε όλους τους ασφαλισμένους  που επιθυμούν να εμβολιαστούν.

Υπενθυμίζεται ότι  στις ομάδες υψηλού κινδύνου ανήκουν άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών, παιδιά και ενήλικες που παρουσιάζουν έναν ή περισσότερους από τους παρακάτω επιβαρυντικούς παράγοντες ή χρόνια νοσήματα όπως:  καρδιακά νοσήματα, άσθμα ή άλλες χρόνιες πνευμονοπάθειες ,σακχαρώδη διαβήτη ή άλλο χρόνιο μεταβολικό νόσημα, δρεπανοκυτταρική νόσο, χρόνια νεφροπάθεια,  νευρομυϊκές       παθήσεις,κ.ά.

Για όσους δεν ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου και επιθυμούν να εμβολιαστούν , ισχύουν τα εξής:

Θα μπορούν να πραγματοποιούν τον εμβολιασμό στον Οργανισμό, αφού επισκεφθούν ιατρό Παθολόγο και υπογράψουν έντυπο ότι επιθυμούν να εμβολιαστούν, ενώ όσοι θα το πραγματοποιήσουν σε άλλα ιατρεία, θα πρέπει για την αποζημίωσή τους να προσκομίσουν στο ΤΥΠ γνωμάτευση του θεράποντος ιατρού που να συστήνει τον εμβολιασμό, ταμειακή απόδειξη από το φαρμακείο αγοράς και το κουπόνι του εμβολίου.

Σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχει συμμετοχή του ασφαλισμένου στο κόστος του εμβολίου.

Εκτός από το εμβόλιο, σημαντικό μέσο πρόληψης είναι η σχολαστική τήρηση των κανόνων υγιεινής, το καλό πλύσιμο των χεριών καθώς και η αποφυγή συνωστισμού και στενής επαφής µε ανθρώπους που έχουν ήδη ασθενήσει.

Οι Ιατρικές και Νοσηλευτικές Υπηρεσίες του ΕΔΟΕΑΠ βρίσκονται πάντοτε στη διάθεση των ασφαλισμένων μας για άμεση, υπεύθυνη και αποτελεσματική προσέγγιση των ιατρικών τους προβλημάτων καθώς και για κάθε διευκρίνιση ή συμπληρωματική πληροφορία.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΠΑΚΟΣ               ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΠΙΑΣ