ΑΘΗΝΑ: Σισίνη 18 & Ηριδανού Τ.Κ. 115 28 | Τ.: 210 7264700 F.: 210 7293631 (κεντρικό κτήριο), Ορμινίου 38 Τ.Κ. 115 28

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Τσιμισκή 43 Τ.Κ. 546 23 | Τ.: 2310 278271 (κεντρικό κτήριο), Βασ. Ηρακλείου 40 Τ.Κ. 546 23 (φυσικοθεραπευτήριο) Τ: 2310 278249

Αντιπροσωπία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων στον ΕΔΟΕΑΠ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Αντιπροσωπία της Διεθνούς Ομοσπονδίας

 Δημοσιογράφων στον ΕΔΟΕΑΠ

Την αμέριστη στήριξή της στον ΕΔΟΕΑΠ και τον αγώνα του δημοσιογραφικού κόσμου για τη διατήρηση και την ενίσχυση του ασφαλιστικού του Ταμείου εξέφρασε αντιπροσωπία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων κατά τη σημερινή επίσκεψή της στις εγκαταστάσεις του Ταμείου.

Δεκάδες δημοσιογράφοι, μέλη των Ενώσεων Συντακτών Μ. Βρετανίας, Ρωσίας, Γαλλίας, Πορτογαλίας, Κύπρου, Τουρκίας, Ουκρανίας, Σερβίας, Μαυροβουνίου, Λιβάνου, Συρίας, Παλαιστίνης και Ιράκ, βρέθηκαν στην Αθήνα στο πλαίσιο του Διαλόγου των Δημοσιογραφικών Ενώσεων-Μελών της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας, που διοργάνωσαν η ΔΟΔ, το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ και η ΕΣΠΗΤ.

Η αντιπροσωπία ξεναγήθηκε και είδε από κοντά το υγειονομικό δυναμικό και τις εργαστηριακές υποδομές του Οργανισμού και παράλληλα ενημερώθηκε για τη διεύρυνση, αλλά και τον κίνδυνο έναντι της βιωσιμότητάς του λόγω των προσφυγών στο Συμβούλιο της Επικρατείας μερίδας εργοδοτών, που ζητούν την κατάργηση της εισφοράς του 2%.

«Αξιοπιστία, εργασιακά δικαιώματα και πλουραλισμός αποτελούν το τρίπτυχο της δημοσιογραφίας» επεσήμανε ο πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ, Σταύρος Καπάκος, εξηγώντας ότι «η αξιοπρεπής περίθαλψη είναι αλληλένδετη με την αξιοπρεπή ενημέρωση».

Στην «τεράστια αρωγή της ΔΟΔ υπέρ του ΕΔΟΕΑΠ όλα τα χρόνια που το Ταμείο βάλλεται» ανεφέρθη η Μαρία Αντωνιάδου, πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, εκφράζοντας «τη βεβαιότητα ότι η ΔΟΔ θα είναι μαζί μας και στη μάχη του ΣτΕ, καθώς η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας».

Εκ μέρους της ΔΟΔ, ο Τζιμ Μπουμέλα, πρώην πρόεδρος, ζήτησε από τον ΕΔΟΕΑΠ και τις Ενώσεις «να δρομολογήσουν εκστρατεία ενημέρωσης για το δίκαιο αγώνα του Οργανισμού εν όψει της εκδίκασης στο ΣτΕ».