ΑΘΗΝΑ: Σισίνη 18 & Ηριδανού Τ.Κ. 115 28 | Τ.: 210 7264700 F.: 210 7293631 (κεντρικό κτήριο), Ορμινίου 38 Τ.Κ. 115 28

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Τσιμισκή 43 Τ.Κ. 546 23 | Τ.: 2310 278271 (κεντρικό κτήριο), Βασ. Ηρακλείου 40 Τ.Κ. 546 23 (φυσικοθεραπευτήριο) Τ: 2310 278249

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Συντονισμός δράσης ΕΔΟΕΑΠ-Ενώσεων εν όψει του ΣτΕ  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συντονισμός δράσης

ΕΔΟΕΑΠ-Ενώσεων εν όψει του ΣτΕ

 

Κοινό  πλαίσιο δράσης συμφώνησαν οι εκπρόσωποι όλων των Ενώσεων εργαζομένων στα ΜΜΕ και των αυτοδιαχειριζόμενων Ταμείων τους εν όψει της εκδίκασης στο Συμβούλιο της Επικρατείας (17/12/2018) προσφυγών μερίδας εργοδοτών, που ζητούν την κατάργηση της εισφοράς του 2%, απειλώντας την ύπαρξη του ΕΔΟΕΑΠ.

Στη συνάντηση που έγινε, ο πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ, Σταύρος Καπάκος επεσήμανε ότι «όλες οι Ενώσεις και τα ομοειδή Ταμεία θα δώσουμε και αυτήν τη μάχη όλοι μαζί και σε όλα τα επίπεδα». Όπως εξήγησε, «το πλαίσιο δράσης συνίσταται στην ένωση των δυνάμεων, τις κοινές πρωτοβουλίες όχι μόνο για την εκδίκαση, αλλά και για τα μέτρα ενίσχυσης του Τύπου και την εκστρατεία ενημέρωσης στην ελληνική και τη διεθνή κοινή γνώμη, τους φορείς και τα κόμματα». Στο ίδιο μήκος κύματος και ο γενικός γραμματέας του ΕΔΟΕΑΠ, Δημήτρης Κουμπιάς, που συντόνισε τη συζήτηση και ζήτησε «την αρωγή όλων».

Εκ μέρους της ΕΣΗΕΑ, η β΄ αντιπρόεδρος, Άρια Αγάτσα επεσήμανε ότι «η βιωσιμότητα του ΕΔΟΕΑΠ είναι ύψιστη προτεραιότητα για την Ένωση , που παρίσταται από την πρώτη στιγμή στον αγώνα». «Νούμερο 1 μάχη όλων των Ενώσεων» χαρακτήρισε τη διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ και η Έλενα Ριζεάκου πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, δηλώνοντας ότι «η Ομοσπονδία θα προβεί σε πρόσθετη παρέμβαση στο ΣτΕ και θα συνδράμει σε ό,τι χρειαστεί». Στην «πολιτική, συνδικαλιστική και νομική στήριξη της ΕΣΗΕΜΘ» ανεφέρθη ο Παναγιώτης Νεστορίδης, επισημαίνοντας ότι η εκδίκαση στο ΣτΕ «δεν είναι η μάχη του ΕΔΟΕΑΠ, αλλά όλων των εργαζομένων στο χώρο της ενημέρωσης πανελλαδικά».

«Την αμέριστη συμπαράσταση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων στον ΕΔΟΕΑΠ» υπενθύμισε ο πρόεδρος της ΕΣΠΗΤ, Θέμης Μπερεδήμας, τονίζοντας την «ανάγκη χάραξης (και) επικοινωνιακής πολιτικής», ενώ ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΘΣΤΕΕ, Δημήτρης Χορταργιάς ανέφερε ότι «το 2% μάς αφορά όλους εξίσου και την επαρχία και την Αθήνα».

Ο νομικός σύμβουλος του ΕΔΟΕΑΠ, Δημήτρης Μέλισσας, εξήγησε ότι ο «ο αγώνας στο ΣτΕ αποτυπώνει την προσπάθεια μερίδας εργοδοτών να “σμπαραλιάσουν” το 2%, με το επιχείρημα της εξαίρεσης στην ασφάλιση των εργαζομένων στα ΜΜΕ». «Η πίεση που ασκείται είναι μεγάλη» ανέφερε, προσθέτοντας ότι «θα τα καταφέρουμε».

Στη σύσκεψη για το συντονισμό παρέστησαν αναλυτικά εκ μέρους του ΕΔΟΕΑΠ οι Σταύρος Καπάκος (πρόεδρος), Παναγιώτης Νεστορίδης (αντιπρόεδρος και εκπρόσωπος της ΕΣΗΕΜΘ στη συνάντηση), Δημήτρης Κουμπιάς (γενικός γραμματέας), Νίκος Μιχαλίτσης (μέλος ΔΣ), της ΠΟΕΣΥ οι Έλενα Ριζεάκου (πρόεδρος) και Μιμή Τουφεξή (γενική γραμματέας), της ΕΣΗΕΑ η Άρια Αγάτσα (β’ αντιπρόεδρος), της ΕΣΠΗΤ οι Θέμης Μπερεδήμας (πρόεδρος), Θανάσης Αλατάς (γενικός γραμματέας), της ΕΣΗΕΘΣΤΕΕ ο Δημήτρης Χορταργιάς (πρόεδρος), της ΕΤΗΠΤΑ οι Βασίλης Νίνος (α’ αντιπρόεδρος), Βασίλης Λάκκας (β’ γενικός γραμματέας), του ΤΕΑΣ οι Θανάσης Μπαμπανέβας (πρόεδρος και εκπρόσωπος της ΕΣΗΕΠΗΝ στη συνάντηση), Γιώργος Ταβλάς (οικονομικός σύμβουλος) και  του ΕΤΑΣ ο Αθανάσιος Μπίζιος (οικονομικός σύμβουλος). Παρόντες ήταν και οι νομικοί σύμβουλοι του ΕΔΟΕΑΠ (Δημήτρης Μέλισσας, Αντώνης Καινούργιος) και των ΕΣΗΕΑ (Αποστόλης Τσαλαπάτης), ΕΠΗΕΑ (Δημήτρης Κλοκοτάρας) ΕΣΗΕΜΘ, ΕΠΗΕΘ (Στρατής Μαυραγάνης) και ΕΣΠΗΤ (Δημήτρης Περπατάρης).