ΑΘΗΝΑ: Σισίνη 18 & Ηριδανού Τ.Κ. 115 28 | Τ.: 210 7264700 F.: 210 7293631 (κεντρικό κτήριο), Ορμινίου 38 Τ.Κ. 115 28

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Τσιμισκή 43 Τ.Κ. 546 23 | Τ.: 2310 278271 (κεντρικό κτήριο), Βασ. Ηρακλείου 40 Τ.Κ. 546 23 (φυσικοθεραπευτήριο) Τ: 2310 278249

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Σύμβαση ΕΔΟΕΑΠ και με την «Ευρωκλινική» για πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια περίθαλψη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύμβαση  ΕΔΟΕΑΠ και με την «Ευρωκλινική»

για πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια περίθαλψη

 

Υπηρεσίες πρωτοβάθμιας (ιατρικές επισκέψεις-διαγνωστικές εξετάσεις) και δευτεροβάθμιας περίθαλψης (έξοδα νοσηλείας και αμοιβές ιατρών) προσφέρει στους ασφαλισμένους του ο ΕΔΟΕΑΠ μέσω της σύμβασης που υπεγράφη με το ιδιωτικό θεραπευτήριο «Ευρωκλινική» στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα καλύπτονται οι ιατρικές επισκέψεις σε όλες τις ειδικότητες τόσο σε τακτική (με προγραμματισμένα ραντεβού) όσο και σε επείγουσα βάση με άμεση και πλήρη κάλυψη από τον ΕΔΟΕΑΠ, καθώς και οι βιοχημικές και ακτινολογικές διαγνωστικές εξετάσεις με συμμετοχή όπως προκύπτει από το ηλεκτρονικό παραπεμπτικό, 5% ή 15%. Μετά από επίμονη διαπραγμάτευση συμφωνήθηκε η εν λόγω συμμετοχή, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2020, να είναι μηδενική για τον ασφαλισμένο στο εν λόγω θεραπευτήριο.

Ισχύει, επίσης, προνομιακός τιμοκατάλογος τόσο για τις υπόλοιπες κοστολογημένες κρατικά εξετάσεις (υπερηχογραφήματα, ακτινογραφίες, μοριακοί έλεγχοι, βιοδείκτες, καρδιολογικές εξετάσεις, γαστροσκοπήσεις και κολονοσκοπήσεις κ.α. ειδικές), όσο και για τις ακοστολόγητες κρατικά εξετάσεις.

Ο Οργανισμός εξασφάλισε προκαθορισμένες τιμές «κλειστών πακέτων» για τα χειρουργικά και παθολογικά περιστατικά, δημιουργώντας σημαντική εξοικονόμηση κόστους.

Για τη νοσηλεία τους οι ασφαλισμένοι καλύπτονται εξολοκλήρου (έξοδα νοσηλείας και αμοιβές ιατρών). Εξαιρούνται, οι παιδιατρικές νοσηλείες, χημειοθεραπείες, μελέτες ύπνου, οφθαλμολογικές επεμβάσεις-πράξεις και καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις, οι οποίες καλύπτονται μέχρι ορισμένου ύψους, σύμφωνα με την ισχύουσα πολιτική του Οργανισμού.

Επισημαίνεται ότι ο ΕΔΟΕΑΠ είχε οφειλές 1,250 εκατ. ευρώ στην «Ευρωκλινική» και για αυτό είχε δεσμευθεί το κεντρικό κτήριο του Οργανισμού (Σισίνη 18, Αθήνα). Το κτήριο αποδεσμεύθηκε και περιήλθε στην κύρια κυριότητα του ΕΔΟΕΑΠ (Σεπτέμβριος 2019) κατόπιν εξόφλησης με σημαντική έκπτωση, ύστερα από διαπραγματεύσεις της νυν διοίκησης και την επίδειξη καλής θέλησης και πνεύματος συνεργασίας από την πλευρά της διοίκησης του νοσηλευτικού ιδρύματος.