ΑΘΗΝΑ: Σισίνη 18 & Ηριδανού Τ.Κ. 115 28 | Τ.: 210 7264700 F.: 210 7293631 (κεντρικό κτήριο), Ορμινίου 38 Τ.Κ. 115 28

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Τσιμισκή 43 Τ.Κ. 546 23 | Τ.: 2310 278271 (κεντρικό κτήριο), Βασ. Ηρακλείου 40 Τ.Κ. 546 23 (φυσικοθεραπευτήριο) Τ: 2310 278249

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΣΘΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ (Αθήνα)

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΣΘΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

 ΤΟΥ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ (Αθήνα)

 

Από τη Δευτέρα 4 Μαΐου 2020 το οδοντιατρικό τμήμα του ΕΔΟΕΑΠ στην Αθήνα, με βάση τα επικαιροποιημένα πρωτόκολλα της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, έχει διευρύνει το φάσμα εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων πέραν από το επίπεδο των έκτακτων περιστατικών.

 

Γενικά οδοντιατρικά: Εξυπηρετούνται κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης έκτακτα περιστατικά και θεραπευτικά περιστατικά (σφραγίσματα, εξαγωγές, ενδοδοντικές θεραπείες) και συνεχιζόμενες θεραπείες, η πορεία των οποίων διακόπηκε λόγω καραντίνας. Προς το παρόν δεν γίνονται καθαρισμοί και καινούριες προσθετικές εργασίες.

 

Στα ορθοδοντικά εξυπηρετούνται μόνον τα περιστατικά που βρίσκονται ήδη σε θεραπεία (παιδιά που φοράνε ήδη σιδεράκια ή μασελάκια). Σε όλα αυτά τα περιστατικά θα γίνει αρχικά ένας επανέλεγχος. Προσωρινά δεν θα γίνονται ραντεβού για να κολληθούν σιδεράκια. Οι ασθενείς της ορθοδοντικής αναμένεται να ενημερωθούν για τον προγραμματισμό ραντεβού από το οδοντιατρικό τμήμα. Τα παλαιά ραντεβού δεν ισχύουν.Τα ραντεβού θα προγραμματιστούν από την ορθοδοντικό, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες του κάθε ασθενούς. Για ένα περιορισμένο χρονικό διάστημα δε θα γίνονται  ενάρξεις νέων θεραπειών.

 

Στα περιοδοντικά περιστατικά, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και θα εξυπηρετηθούν πρώτα οι ασθενείς που έχουν ήδη ξεκινήσει θεραπεία και έχουν σοβαρή περιοδοντίτιδα. Θα ακολουθήσουν ασθενείς με ήπια/μέτρια περιοδοντίτιδα. Το οδοντιατρικό τμήμα θα επικοινωνήσει μαζί τους για τον προγραμματισμό των ραντεβού. Σταδιακά, θα είναι δυνατός ο προγραμματισμός των ραντεβού για τους ασθενείς που δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη τη θεραπεία.

 

Στο οδοντιατρικό τμήμα του ΕΔΟΕΑΠ τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής και προστασίας των ασθενών και του προσωπικού σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα πρωτόκολλα. Προγραμματίζεται ένας ασθενής ανά ώρα και επιπλέον ζητείται από τους ασθενείς να προσέρχονται χωρίς συνοδό (σε όσες περιπτώσεις αυτό είναι δυνατό) μειώνοντας έτσι τον αριθμό των ατόμων που εισέρχονται στον ΕΔΟΕΑΠ.

 

Για την προέγκριση και την έγκριση των παραπεμπτικών, οι ασφαλισμένοι μπορούν να τα αποστέλλουν ηλεκτρονικά (dentalcheck@edoeap.gr).

 

Ενθαρρύνουμε πάντα τους ασφαλισμένους μας να επικοινωνούν με τη γραμματεία του οδοντιατρικού τμήματος στο 210 7264762 για οποιαδήποτε πληροφορία.

 

 

ΤΟ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ