ΑΘΗΝΑ: Σισίνη 18 & Ηριδανού Τ.Κ. 115 28 | Τ.: 210 7264700 F.: 210 7293631 (κεντρικό κτήριο), Ορμινίου 38 Τ.Κ. 115 28

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Τσιμισκή 43 Τ.Κ. 546 23 | Τ.: 2310 278271 (κεντρικό κτήριο), Βασ. Ηρακλείου 40 Τ.Κ. 546 23 (φυσικοθεραπευτήριο) Τ: 2310 278249

Κλείστε και ηλεκτρονικά ραντεβού με τους ιατρούς του ΕΔΟΕΑΠ Τι ισχύει για την περιφέρεια

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κλείστε και ηλεκτρονικά ραντεβού

με τους ιατρούς του ΕΔΟΕΑΠ

Τι ισχύει για την περιφέρεια

 

Τη δυνατότητα ορισμού ραντεβού με τους ιατρούς του ΕΔΟΕΑΠ ηλεκτρονικά επαναφέρει ο ΕΔΟΕΑΠ. Συγκεκριμένα, μέσω της Διαδικτυακής Πλατφόρμας Εξυπηρέτησης Συναλλασσομένων (κεντρική σελίδα edoeap.gr), oι ασφαλισμένοι μπορούν να εισέρχονται (https://services.edoeap.gr/) στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Προς Ασφαλισμένους (https://services.edoeap.gr/asfalismenoi/login) και, αφού έχουν δημιουργήσει τον προσωπικό τους κωδικό και το όνομα χρήστη (https://services.edoeap.gr/registration_options), να προχωρούν στην επιλογή ιατρού ανά ειδικότητα (εντός ΕΔΟΕΑΠ), από τον οποίο επιθυμούν να εξεταστούν.

Επισημαίνεται ότι τα ηλεκτρονικά ραντεβού δεν ισχύουν για τη συνταγογράφηση, η οποία εξακολουθεί να πραγματοποιείται άυλα.

Η υπηρεσία αποτελεί ακόμη ένα βήμα του Οργανισμού για την επαναφορά στην κανονικότητα. Υπενθυμίζεται ότι ο ΕΔΟΕΑΠ λειτουργεί με όλο το ιατρικό δυναμικό του παρόν, καλύπτοντας τις ανάγκες των ασφαλισμένων με δύο βάρδιες από τις 8:30 έως τις 19:00. Οι ασφαλισμένοι μπορούν επίσης να εξετάζονται από τους συμβεβλημένους ιατρούς είτε στα ιδιωτικά τους ιατρεία είτε με κατ’ οίκον επισκέψεις. Για  υπηρεσίες πρωτοβάθμιας περίθαλψης οι ασφαλισμένοι πανελλαδικά   μπορούν να απευθύνονται στα συμβεβλημένα δίκτυα AFFIDEA, ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ και IATRICA καθώς και στους μεμονωμένους- συμβεβλημένους ιατρούς ανά περιοχή. Eπιπλέον στην Αθήνα μπορούν να απευθύνονται στο «Ερρίκος Ντυνάν» και την  «Ευρωκλινική». 

Όπως προαναφέρεται, η έκδοση φαρμακευτικών συνταγών εξακολουθεί να γίνεται άυλα, δηλαδή χωρίς τη φυσική παρουσία των ασφαλισμένων, αλλά μέσω τηλεφώνου. Το barcode αποστέλλεται ηλεκτρονικά για την άμεση εκτέλεση της συνταγής απευθείας στο φαρμακείο.

Ο Οργανισμός τηρεί όλα τα μέτρα ασφαλείας και υγιεινής που επιτάσσει ο ΕΟΔΥ και για αυτό ζητεί την πλήρη κατανόηση των ασφαλισμένων για τη σωστή εφαρμογή τους. Η αυτοπροστασία και η τήρηση των οδηγιών είναι απολύτως αναγκαίες για τη διασφάλιση τόσο των ίδιων των ασφαλισμένων, όσο και αυτής καθαυτής της λειτουργίας όλων των υπηρεσιών του ΕΔΟΕΑΠ.

Για την πλήρη κάλυψη των ιατρικών αναγκών λειτουργεί 24ωρη εφημερία 7 ημέρες την εβδομάδα (2107250050: Αθήνα και 6982447854: Θεσσαλονίκη) για οδηγίες σε όλα τα επείγοντα περιστατικά.