Νέα και ανακοινώσεις

Για καλύτερη εξυπηρέτηση την περίοδο των διακοπών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για καλύτερη εξυπηρέτηση

την περίοδο των διακοπών

Με την έναρξη των θερινών διακοπών και για να αποφευχθούν δυσλειτουργίες λόγω της απουσίας προσωπικού, ο ΕΔΟΕΑΠ υπενθυμίζει στους ασφαλισμένους του ότι μπορούν, εκτός από τις εντός του Οργανισμού ιατρικές υπηρεσίες, να εξυπηρετούνται και από τους συμβεβλημένους ιατρούς είτε στα ιδιωτικά τους ιατρεία είτε με κατ’ οίκον επισκέψεις. Για  υπηρεσίες πρωτοβάθμιας περίθαλψης οι ασφαλισμένοι πανελλαδικά  μπορούν να απευθύνονται στα συμβεβλημένα δίκτυα AFFIDEA, ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ και IATRICA καθώς και στους μεμονωμένους- συμβεβλημένους ιατρούς ανά περιοχή. Eπιπλέον στην Αθήνα μπορούν να απευθύνονται στα εξωτερικά ιατρεία του «Ερ. Ντυνάν» και της «Ευρωκλινικής». 

Επισημαίνεται ότι λειτουργεί 24ωρη εφημερία ιατρών 7 ημέρες την εβδομάδα για όλους τους ασφαλισμένους 2107250050 (Αθήνα) και  6982447854 (Θεσσαλονίκη) για οδηγίες σε όλα τα επείγοντα περιστατικά.

Επίσης, τα ιατρικά ραντεβού εντός Οργανισμού ορίζονται είτε μέσω του τηλεφωνικού κέντρου (2107264700 και 2310278271 αντιστοίχως για Αθήνα και Θεσσαλονίκη) είτε μέσω της Διαδικτυακής Πλατφόρμας Εξυπηρέτησης Συναλλασσομένων (κεντρική σελίδα edoeap.gr).

Για την άυλη συνταγογράφηση οι ασφαλισμένοι δεν προσέρχονται στα κτήρια του Οργανισμού, αλλά εξυπηρετούνται τηλεφωνικά -αφού προηγουμένως έχουν ενεργοποιήσει τη διαδικασία μέσω του gov.gr- λαμβάνοντας το barcode της συνταγής για την άμεση εκτέλεσή της στο φαρμακείο. Οι ασφαλισμένοι που επιλέγουν συμβεβλημένο ιατρό θα πρέπει να ζητούν από τον ίδιο και τη χορήγηση των συνταγών τους.