ΑΘΗΝΑ: Σισίνη 18 & Ηριδανού Τ.Κ. 115 28 | Τ.: 210 7264700 F.: 210 7293631 (κεντρικό κτήριο), Ορμινίου 38 Τ.Κ. 115 28

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Τσιμισκή 43 Τ.Κ. 546 23 | Τ.: 2310 278271 (κεντρικό κτήριο), Βασ. Ηρακλείου 40 Τ.Κ. 546 23 (φυσικοθεραπευτήριο) Τ: 2310 278249

Με ενεργοποίηση στο gov.gr πλέον η άυλη συνταγογράφηση του ΕΔΟΕΑΠ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με ενεργοποίηση στο gov.gr

πλέον η άυλη συνταγογράφηση

του ΕΔΟΕΑΠ

Στην ενεργοποίηση της διαδικασίας της άυλης συνταγογράφησης μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών gov.gr, ώστε να μπορούν να συνεχίσουν να εκτελούν άυλα τις συνταγές τους, πρέπει να προχωρήσουν οι ασφαλισμένοι του ΕΔΟΕΑΠ. Η διαδικασία αυτή είναι απαραίτητη, καθώς ο έως τώρα τρόπος άυλης συνταγογράφησης στον ΕΔΟΕΑΠ ίσχυε όσο διαρκούσε η ΠΝΠ, που έληξε στις 30 Ιουνίου.

Συγκεκριμένα:

  1. Πληκτρολογείτε τη διεύθυνση https://ehealth.gov.gr/p-rv/p, έχοντας μαζί σας τους κωδικούς πρόσβασής σας στο TaxisNet, τον ΑΜΚΑ σας και των ασφαλιστικά εξαρτώμενων μελών σας – εφόσον υπάρχουν, καθώς και το κινητό σας τηλέφωνο ή/και το email σας.
  2. Μπαίνετε στην εφαρμογή, επιλέγοντας «Είσοδος στην υπηρεσία», όπου σας ζητείται η ταυτοποίησή σας μέσω των κωδικών σας TaxisNet.
  3. Στη συνέχεια πληκτρολογείτε τον ΑΜΚΑ σας ή τον ΑΜΚΑ του ασφαλιστικά εξαρτώμενου μέλους και επιλέγετε «Είσοδος».
  4. Εμφανίζονται τα στοιχεία σας (ΑΜΚΑ, ονοματεπώνυμο…). Αφού ελέγξετε την ορθότητά τους, επιλέγετε «Επιβεβαίωση».
  5. Εισέρχεστε στη σελίδα της Άυλης Συνταγογράφησης. Επιλέγετε «Επιθυμώ Άυλη Συνταγογράφηση» και στη συνέχεια σάς ζητείται να συμπληρώσετε το κινητό τηλέφωνο ή/και το email, όπου θα σας αποστέλλεται το barcode της συνταγής.
  6. Μόλις συμπληρώσετε το κινητό ή/και το email σας, ενεργοποιείται η επιλογή «Επιβεβαίωση». Για την αποθήκευση των εν λόγω στοιχείων, απαιτείται πρώτα η επιβεβαίωσή τους μέσω ενός κωδικού, που σας αποστέλλεται από την ΗΔΙΚΑ με sms και email αντιστοίχως. Με τη συμπλήρωση του κωδικού, προχωράτε στην «Υποβολή». Η εγγραφή σας έχει ολοκληρωθεί.

Με την ενεργοποίηση οι ασφαλισμένοι του ΕΔΟΕΑΠ θα εξακολουθούν να παραλαμβάνουν απευθείας στο φαρμακείο τα φάρμακά τους, χωρίς την προσκόμιση συνταγής. Απλώς θα αναφέρουν μόνον το γραμμικό κώδικα (barcode) της συνταγής τους και τον ΑΜΚΑ τους.