ΑΘΗΝΑ: Σισίνη 18 & Ηριδανού Τ.Κ. 115 28 | Τ.: 210 7264700 F.: 210 7293631 (κεντρικό κτήριο), Ορμινίου 38 Τ.Κ. 115 28

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Τσιμισκή 43 Τ.Κ. 546 23 | Τ.: 2310 278271 (κεντρικό κτήριο), Βασ. Ηρακλείου 40 Τ.Κ. 546 23 (φυσικοθεραπευτήριο) Τ: 2310 278249

ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΥΛΗΣ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΩΝ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Αθήνα 31/8/2020

 

 

ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΥΛΗΣ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΩΝ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

 

 

Σας ενημερώνουμε ότι έχει ενεργοποιηθεί και για τους ασφαλισμένους του ΕΔΟΕΑΠ η λειτουργία της  άυλης συνταγογράφησης παραπεμπτικών διαγνωστικών εξετάσεων διαμέσου της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης.

Όσοι ασφαλισμένοι μας έχουν επιλέξει ότι επιθυμούν άυλη συνταγογράφηση θα λαμβάνουν πλέον και τα ηλεκτρονικά παραπεμπτικά τους  μέσω μηνύματος στο κινητό τους τηλέφωνο (sms) ή/και στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο τους (email).

Η δήλωση άυλης συνταγογράφησης από τον ασφαλισμένο γίνεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.gov.gr.

Για όσους ασφαλισμένους έχουν επιλέξει ήδη άυλη συνταγογράφηση συνταγών φαρμάκων δεν απαιτείται κάποια επιπλέον ενέργεια.

Όσοι ασφαλισμένοι επιθυμούν άυλη συνταγογράφηση και δεν έχουν ακόμα ακολουθήσει την παραπάνω διαδικασία, καλό θα ήταν για δική τους διευκόλυνση, να προχωρήσουν στη συγκεκριμένη δήλωση.

Επισημαίνουμε ότι  το sms μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο του ασθενή  ή/και το email με τα στοιχεία της συνταγής αποστέλλονται αυτόματα από το Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης και δεν απαιτείται κάποια ενέργεια από τον ιατρό.

Βρείτε εδώ

https://www.e-prescription.gr/wp-content/themes/e-syntagografisi/files/manual_nopaper_eprescription_taxisnet_2_0.pdf

αναλυτικές οδηγίες για δήλωση επιθυμίας άυλης συνταγογράφησης από τον πολίτη μέσω κωδικών Taxisnet.

 

Θα πρέπει να διευκρινιστεί πως η άυλη συνταγογράφηση αποτελεί ένα καινοτόμο τρόπο λήψης υπηρεσιών υγείας και δυνατόν να βοηθήσει στην προστασία, ειδικά ασθενών που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, από τους κινδύνους που εγκυμονεί η παραδοσιακή επίσκεψη σε χώρους υπηρεσιών υγείας. Φυσικά θα πρέπει να γίνεται χρήση της με σύνεση και καλό είναι να υπάρχει επικοινωνία με το θεράποντα ιατρό, για τη διασφάλιση της ορθής διαχείρισης του κάθε χρόνιου νοσήματος (πχ διαπίστωση της ορθής ρύθμισης της υπέρτασης, του διαβήτη, κλπ). Υπενθυμίζουμε ότι, η άυλη συνταγογράφηση εξετάσεων σε κάποιον ασθενή, προϋποθέτει καλή γνώση του ασθενούς και του ιατρικού ιστορικού του και σε κάθε περίπτωση είναι στη διακριτική ευχέρεια του γιατρού να κρίνει αν μπορεί  να συνταγογραφήσει με ασφάλεια για τον ασφαλισμένο.

 

 

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ