ΑΘΗΝΑ: Σισίνη 18 & Ηριδανού Τ.Κ. 115 28 | Τ.: 210 7264700 F.: 210 7293631 (κεντρικό κτήριο), Ορμινίου 38 Τ.Κ. 115 28

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Τσιμισκή 43 Τ.Κ. 546 23 | Τ.: 2310 278271 (κεντρικό κτήριο), Βασ. Ηρακλείου 40 Τ.Κ. 546 23 (φυσικοθεραπευτήριο) Τ: 2310 278249

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ COVID19

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ COVID 19

Ο ΕΔΟΕΑΠ δεν συμμετέχει, τουλάχιστον κατά την παρούσα φάση, στον εμβολιασμό κατά της Covid 19, o οποίος διεξάγεται αποκλειστικά σε κρατικές δομές. Βρίσκεται ωστόσο σε ετοιμότητα ώστε εάν δοθεί η δυνατότητα να ανταποκριθεί και να μετάσχει στο εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών ο εμβολιασμός είναι δωρεάν για όλους και ξεκινά για τους ανθρώπους στην πρώτη γραμμή της υγείας, τις ευπαθείς ομάδες, για όσους βρίσκονται σε κλειστές δομές / δομές φροντίδας και όσους υπηρετούν σε σημαντικές υπηρεσίες του κράτους.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 11 Ιανουαρίου, ξεκίνησε ο προγραμματισμός των ραντεβού για εμβολιασμό των ατόμων άνω των 85 ετών.

Εάν υπάρχουν στο περιβάλλον σας άνθρωποι άνω των 85 ετών οι οποίοι δεν έχουν εγγραφεί στην άυλη συνταγογράφηση ώστε να τους έρθει αυτόματα το μήνυμα για τον προγραμματισμό του ραντεβού τους και δυσκολεύονται να κάνουν χρήση του διαδικτύου, μπορείτε να τους βοηθήσετε  κλείνοντας εσείς το ραντεβού αντί για εκείνους, από την ιστοσελίδα emvolio.gov.gr. Η ιστοσελίδα θα ζητήσει τον ΑΜΚΑ και τους κωδικούς TAXIS.

 

Ο πολίτης θα μπορεί να ελέγξει αν ανήκει σε κάποιες από τις ομάδες προτεραιότητας με τους εξής τρόπους:

Εισάγοντας τον ΑΜΚΑ και το ονοματεπώνυμό του στην ιστοσελίδα http://emvolio.gov.gr και τη web/mobile εφαρμογή.

Αποστέλλοντας γραπτό μήνυμα (SMS) στον 5-ψήφιοκωδικό αποκλειστικής χρήσης (13034).

 

Προγραμματισμός Ραντεβού για εμβολιασμό

  • Εάν ο πολίτης είναι εγγεγραμμένος στην άυλη συνταγογράφηση θα του έρχεται αυτόματα μήνυμα και το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι να επιβεβαιώσει το ραντεβού:
  • Κατόπιν σύνδεσης με στοιχεία TAXIS στην ιστοσελίδα http://emvolio.gov.gr.
  • Επιβεβαιώνοντας το προτεινόμενο ραντεβού μέσω γραπτού μηνύματος (SMS) στον 5-ψήφιο κωδικό αποκλειστικής χρήσης 13034.
  • Για τους πολίτες, που δεν είναι εξοικειωμένοι με τα τεχνολογικά μέσα, με επίσκεψη στα ΚΕΠ ή φαρμακεία.

 

Ο πολίτης θα λαμβάνει τον μοναδικό κωδικό-αριθμό ραντεβού, καθώς και το QR Code, ανάλογα με τον τρόπο που προγραμμάτισε το ραντεβού. Σημειώνεται ότι μέσω της εφαρμογής των ραντεβού προγραμματίζεται ταυτόχρονα και ο επαναληπτικός εμβολιασμός.

 

Τρεις ημέρες πριν από την ημερομηνία του ραντεβού, ο πολίτης θα λαμβάνει email και SMS υπενθύμισης για την ημέρα και ώρα ραντεβού μαζί με link για το website που έχει κατάλληλες γενικές οδηγίες προετοιμασίας (π.χ. να μην έχει πυρετό, να έχει μαζί του τον κωδικό κλπ.), αλλά και ειδικές οδηγίες ανάλογα με το εμβόλιο που θα χρησιμοποιηθεί.

 

H Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ σε συνεργασία με τις Ιατρικές Υπηρεσίες του Οργανισμού θα ενημερώνουν για όλες τις εξελίξεις καθώς και για τις ενέργειες στις οποίες προβαίνουν με στόχο την προστασία της υγείας και την ασφάλεια τόσο των ασφαλισμένων όσο και του προσωπικού του ΕΔΟΕΑΠ.

 

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ