ΑΘΗΝΑ: Σισίνη 18 & Ηριδανού Τ.Κ. 115 28 | Τ.: 210 7264700 F.: 210 7293631 (κεντρικό κτήριο), Ορμινίου 38 Τ.Κ. 115 28

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Τσιμισκή 43 Τ.Κ. 546 23 | Τ.: 2310 278271 (κεντρικό κτήριο), Βασ. Ηρακλείου 40 Τ.Κ. 546 23 (φυσικοθεραπευτήριο) Τ: 2310 278249

Δελτίου Τύπου: Νέες αναβαθμισμένες παροχές υγείας με τη σύμβαση ΕΔΟΕΑΠ – ΕΟΠΥΥ

Άμεση πρόσβαση σε υπηρεσίες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης, μέσα από τις δομές και τους συμβεβλημένους παρόχους του ΕΟΠΥΥ, θα έχουν πλέον όλοι οι ασφαλισμένοι του ΕΔΟΕΑΠ σε όλη τη χώρα, με τη σύμβαση που υπογράφεται μεταξύ των δύο Οργανισμών.

Η σύμβαση ΕΔΟΕΑΠ με τον ΕΟΠΥΥ, με αυστηρό χρονοδιάγραμμα τριών μηνών για την υλοποίηση της εκατέρωθεν συνεργασίας, δίδει τη δυνατότητα άμεσης χορήγησης των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους στους ασφαλισμένους του Οργανισμού, μέσω των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ.

Οι ασφαλισμένοι του ΕΔΟΕΑΠ θα έχουν ευρεία πρόσβαση σε όλους τους συμβεβλημένους παρόχους του ΕΟΠΥΥ, στο σύνολο πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης με αυτόματη την αναγγελία του εισιτηρίου, μέσω των συστημάτων του ΕΟΠΥΥ. Το σχέδιο της σύμβασης αποτελεί αποτέλεσμα επίπονης συνεργασίας της διοίκησης του ΕΔΟΕΑΠ με το υπουργείο Υγείας και τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, με αποκλειστικό γνώμονα την πληρέστερη κάλυψη όλων των ασφαλισμένων-εργαζομένων στα ΜΜΕ πανελλαδικά.

Εξυπακούεται ότι όλες οι υφιστάμενες παροχές του ΕΔΟΕΑΠ διατηρούνται, τόσο για τους συμβεβλημένους ιατρούς και τα διαγνωστικά κέντρα, όσο και για τα ιδιωτικά θεραπευτήρια.

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση υπεγράφη από τον προηγούμενο Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια και επειδή ακολούθησε ο ανασχηματισμός, υπεγράφη εκ νέου από τον σημερινό υπουργό Υγείας Θανάση Πλεύρη και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη.

Η προσπάθεια για την επίτευξη αυτής της συμφωνίας ξεκίνησε από την σημερινή διοίκηση το 2018 και απαιτήθηκαν πολλές και επίπονες προσπάθειες έως ότου φθάσουμε στη σημερινή εξέλιξη για την οποία η Διοίκηση του Οργανισμού εκφράζει βαθιά την ικανοποίησή της για αυτήν την εξέλιξη.

Για τις λεπτομέρειες της εφαρμογής της παραπάνω σημαντικής σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ, θα ακολουθήσουν νεότερες ανακοινώσεις που θα εξειδικεύουν τη συνεργασία. Η σύμβαση υπεγράφη σήμερα από τον Πρόεδρο του Δ.Σ., Σ. Καπάκο και απεστάλη στον ΕΟΠΥΥ για την υπογραφή της και από τη Διοικήτρια, Θ. Καρποδίνη, έτσι ώστε οι ομάδες εργασίας που θα συγκροτηθούν να την υλοποιήσουν το ταχύτερο δυνατόν.