ΑΘΗΝΑ: Σισίνη 18 & Ηριδανού Τ.Κ. 115 28 | Τ.: 210 7264700 F.: 210 7293631 (κεντρικό κτήριο), Ορμινίου 38 Τ.Κ. 115 28

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Τσιμισκή 43 Τ.Κ. 546 23 | Τ.: 2310 278271 (κεντρικό κτήριο), Βασ. Ηρακλείου 40 Τ.Κ. 546 23 (φυσικοθεραπευτήριο) Τ: 2310 278249

Σε εξέλιξη οι δράσεις προληπτικού ελέγχου υγείας από τον ΕΔΟΕΑΠ Απευθύνονται σε όλους τους ασφαλισμένους σε όλη τη χώρα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σε εξέλιξη οι δράσεις προληπτικού ελέγχου υγείας από τον ΕΔΟΕΑΠ

Απευθύνονται σε όλους τους ασφαλισμένους σε όλη τη χώρα

 

Στη σπουδαιότητα του προληπτικού ελέγχου υγείας εστιάζει ο ΕΔΟΕΑΠ, υπενθυμίζοντας στους ασφαλισμένους του σε όλη τη χώρα τα δύο προγράμματα που ήδη «τρέχουν».

Το πρόγραμμα «Πνοή Ζωής», σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Κοινωνικής  και Προληπτικής Ιατρικής, υλοποιείται ήδη σε όλη την επικράτεια. Με  τη συμπλήρωση ενός ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου αξιολόγησης, δημιουργείται η «Ατομική Έκθεση Υγείας», που εντοπίζει και παρέχει οδηγίες για τυχόν παράγοντες κινδύνου (κακή διατροφή, κάπνισμα, παχυσαρκία, έλλειψη φυσικής άσκησης, άγχος κ.λπ.). Η Έκθεση επισημαίνει τα παθολογικά ευρήματα από τις προληπτικές εξετάσεις και συμβουλεύει για τη λήψη μέτρων ή/και τη συνδρομή από το θεράποντα ιατρό. Περιλαμβάνει, επίσης, εξατομικευμένο πρωτόκολλο προληπτικών εξετάσεων, που συνιστάται να ακολουθείται στο μέλλον και την αποστολή υπενθυμίσεων (reminders) για την τήρηση του πρωτοκόλλου.

Η δράση «Προληπτικός έλεγχος για όλους» περιλαμβάνει δωρεάν μαστογραφία, εξετάσεις προληπτικού ελέγχου και υπενθύμιση εξετάσεων, βάσει των προσωπικών αναγκών, υπερσύγχρονα μηχανήματα διαγνωστικών εξετάσεων εντός του Οργανισμού, αλλά και αναλυτικό προφίλ υγείας των ασφαλισμένων. Με τον περιοδικό προσυμπτωματικό έλεγχο των ασφαλισμένων επιτυγχάνεται η έγκαιρη διάγνωση υποκείμενων νοσημάτων. Περιλαμβάνει γενικές και ειδικές εξετάσεις και διαφοροποιείται ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα, το φύλο και το ιστορικό, ατομικό και οικογενειακό. Ο ασφαλισμένος καλεί τον ΕΔΟΕΑΠ (2107264700: Αθήνα, 2310278271: Θεσσαλονίκη), εκδηλώνοντας το ενδιαφέρον του ώστε να υπάρξει η συνεννόηση με το θεράποντα ιατρό για την έκδοση των παραπεμπτικών.  Όλες οι εξετάσεις διενεργούνται στις εγκαταστάσεις του ΕΔΟΕΑΠ στην Αθήνα. Αλλά και τη Θεσσαλονίκη (εξαιρουμένων των μικροβιολογικών). Επίσης, δωρεάν, σε διαγνωστικό κέντρο με το οποίο συνεργάζεται ο ΕΔΟΕΑΠ για το εν λόγω πρόγραμμα

Πληροφορίες για τα πακέτα προληπτικών εξετάσεων και τα συνεργαζόμενα διαγνωστικά κέντρα ανά την επικράτεια παρέχονται στο δικτυακό τόπο του Οργανισμού.