ΑΘΗΝΑ: Σισίνη 18 & Ηριδανού Τ.Κ. 115 28 | Τ.: 210 7264700 F.: 210 7293631 (κεντρικό κτήριο), Ορμινίου 38 Τ.Κ. 115 28

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Τσιμισκή 43 Τ.Κ. 546 23 | Τ.: 2310 278271 (κεντρικό κτήριο), Βασ. Ηρακλείου 40 Τ.Κ. 546 23 (φυσικοθεραπευτήριο) Τ: 2310 278249

Για να έχουμε υψηλές παροχές προσέχουμε τις δαπάνες υγείας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για να έχουμε υψηλές παροχές

προσέχουμε τις δαπάνες υγείας

Τι αλλάζει για τους ασφαλισμένους από την 1η Αυγούστου

 

Σε αλλαγές στον τρόπο εξυπηρέτησης και παροχής των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους (ΦΥΚ), τις αποζημιώσεις σε μη συμβεβλημένους ιατρούς, τις φυσικοθεραπείες, τις λογοθεραπείες και τον αριθμό επισκέψεων ανά ειδικότητα ιατρού  προχωρεί -μεταξύ άλλων- ο ΕΔΟΕΑΠ. Τα νέα μέτρα θα ισχύσουν από την 1η Αυγούστου 2022.

Ο Οργανισμός, έχοντας στηρίξει τους ασφαλισμένους του με κάθε μέσον αυξάνοντας τις παροχές κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ανακοινώνει αλλαγές που κρίνονται αναγκαίες, με στόχο πάντοτε τη διατήρηση των υψηλών υπηρεσιών περίθαλψης σε συνδυασμό με την εξοικονόμηση κόστους. Έτσι, διασφαλίζουμε το μέλλον του ΕΔΟΕΑΠ ως πρότυπου Ταμείου, ελέγχοντας ταυτόχρονα τις δαπάνες υγείας. Επισημαίνεται ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας ο Οργανισμός προσέφερε πολλαπλάσιες υπηρεσίες σε σχέση με το δημόσιο ασφαλιστικό φορέα.

Συγκεκριμένα:

  • Τα Φάρμακα Υψηλού Κόστους προσφέρονται (και) από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, λόγω της εκεί μεγάλης διαθεσιμότητας, με απευθείας ταχυμεταφορά στην οικία του νοσούντος, κατόπιν σχετικής αίτησής του και ιατρικού παραπεμπτικού.
  • Η δυνατότητα επιλογής μη συμβεβλημένου ιατρού παραμένει και η αποζημίωση στον ασφαλισμένο, επιστρέφει στο ποσό των 20 ευρώ (από τα 30), μόνον για τους νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης όπου υπάρχουν οι δομές του ΕΔΟΕΑΠ και πολλοί συμβεβλημένοι γιατροί, όπως δηλαδή ήταν προ της πανδημίας και εξαιτίας της οποίας είχε αυξηθεί προσωρινά η αποζημίωση για τους μη συμβεβλημένους γιατρούς. Για την υπόλοιπη Ελλάδα παραμένει η ίδια αποζημίωση (30 ευρώ).
  • Οι επισκέψεις στους ιατρούς είναι απεριόριστες για τις δομές του ΕΔΟΕΑΠ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Εκτός ΕΔΟΕΑΠ, τους νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης, ο ασφαλισμένος μπορεί να κάνει 10 επισκέψεις ετησίως σε παθολόγο και 15 σε παιδίατρο για παιδιά έως 4 ετών, 12 για παιδιά 4 έως 6 ετών και 10 για παιδιά άνω των 6 ετών. Στις έτερες ειδικότητες ο ασφαλισμένος μπορεί να κάνει έως 10 επισκέψεις ετησίως. Για την υπόλοιπη Ελλάδα ο αριθμός των επισκέψεων παραμένει ως έχει για τις ειδικότητες του παθολόγου και του παιδιάτρου. Στις λοιπές ειδικότητες ισχύει όριο 10 επισκέψεων ετησίως.
  • Οι φυσικοθεραπείες και ο βελονισμός ορίζονται κατά ανώτατο όριο στις είκοσι (20) αθροιστικά συνεδρίες ετησίως ανά ασφαλισμένο. Παρέχεται δυνατότητα έως 20 επιπλέον συνεδριών με αιτιολόγηση ιατρού και έγκριση του Αρχιάτρου. Περαιτέρω συνεδρίες εγκρίνονται, κατά περίπτωση, με απόφαση του ΔΣ.
  • Οι λογοθεραπείες αποζημιώνονται με 15 ευρώ ανά συνεδρία, αντί των 20 ευρώ που ίσχυε έως τώρα. Το μέτρο λαμβάνεται για λόγους συγκράτησης του κόστους, εξ αφορμής της μεγάλης αύξησης της σχετικής δαπάνης κατά το τελευταίο έτος. Επισημαίνεται ότι η συχνότητα των συνεδριών παραμένει ίδια.
  • Για την ορθοδοντική θεραπεία εντός ΕΔΟΕΑΠ ορίζεται συμβολική συμμετοχή του ασφαλισμένου με 200 ευρώ έναντι του κόστους των υλικών, ποσόν που μπορεί να καταβάλει εντός δύο ετών. Μετά τη λήξη της θεραπείας, παρέχεται δυνατότητα παρακολούθησης και ελέγχου σε διάρκεια διετίας.