ΑΘΗΝΑ: Σισίνη 18 & Ηριδανού Τ.Κ. 115 28 | Τ.: 210 7264700 F.: 210 7293631 (κεντρικό κτήριο), Ορμινίου 38 Τ.Κ. 115 28

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Τσιμισκή 43 Τ.Κ. 546 23 | Τ.: 2310 278271 (κεντρικό κτήριο), Βασ. Ηρακλείου 40 Τ.Κ. 546 23 (φυσικοθεραπευτήριο) Τ: 2310 278249

Διευκρινίσεις από τον ΕΔΟΕΑΠ για τα πρωτόκολλα χρόνιων νοσημάτων της ΗΔΙΚΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Διευκρινίσεις από τον ΕΔΟΕΑΠ
για τα πρωτόκολλα χρόνιων νοσημάτων της ΗΔΙΚΑ

 

Σχετικά με απορίες και ερωτήματα που διατυπώθηκαν από ασφαλισμένους για την υιοθέτηση από τον ΕΔΟΕΑΠ των πρωτοκόλλων της ΗΔΙΚΑ ως προς τη συνταγογράφηση φαρμάκων χρόνιων νοσημάτων, ο Οργανισμός διευκρινίζει:

 

  1. Τα πρωτόκολλα της ΗΔΙΚΑ για τα χρόνια νοσήματα θα εφαρμόζονται τόσο από τους ιατρούς του ΕΔΟΕΑΠ όσο και από τους ιδιώτες ιατρούς (συμβεβλημένους και μη) εκτός του Οργανισμού.
  2. Η διαδικασία ένταξης στα πρωτόκολλα της ΗΔΙΚΑ δεν αλλάζει με κανένα τρόπο τη διαδικασία που ακολουθούσαν οι πάσχοντες από χρόνια νοσήματα ασφαλισμένοι μας για τη συνταγογράφηση των φαρμάκων τους.
  3. Το όφελος για τους ασφαλισμένους του ΕΔΟΕΑΠ είναι ότι δημιουργείται και για εκείνους ένας ηλεκτρονικός φάκελος υγείας, ο οποίος θα είναι άμεσα προσβάσιμος από όλους τους ιατρούς της χώρας, καθιστώντας ευκολότερη την εκτίμηση της κατάστασης της υγείας του πάσχοντος από χρόνιο νόσημα αλλά και την πιστοποίηση της καταλληλότητας της λαμβανόμενης αγωγής, όπως και την ενδεχόμενη τροποποίησή της είτε με αλλαγή της δοσολογίας είτε με προσθήκη νέου φαρμάκου.
  4. Οι ασφαλισμένοι μας, πάσχοντες από χρόνιο νόσημα, δεν απαιτείται να προσκομίσουν νέα γνωμάτευση από ιατρό εντός ή εκτός ΕΔΟΕΑΠ, όπως εκ παραδρομής εγράφη στην προηγούμενη ανακοίνωση. Η ευθύνη της ορθής συνταγογράφησης, βάσει του υπάρχοντος νοσήματος, ανήκει στους θεράποντες ιατρούς εντός ή εκτός ΕΔΟΕΑΠ.

 

Ο ΕΔΟΕΑΠ διαβεβαιώνει ότι η ένταξη στα πρωτόκολλα της ΗΔΙΚΑ μόνον όφελος θα έχει για τους χρονίως πάσχοντες και ιδιαίτερα για την ασφάλεια της υγείας τους.