ΑΘΗΝΑ: Σισίνη 18 & Ηριδανού Τ.Κ. 115 28 | Τ.: 210 7264700 F.: 210 7293631 (κεντρικό κτήριο), Ορμινίου 38 Τ.Κ. 115 28

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Τσιμισκή 43 Τ.Κ. 546 23 | Τ.: 2310 278271 (κεντρικό κτήριο), Βασ. Ηρακλείου 40 Τ.Κ. 546 23 (φυσικοθεραπευτήριο) Τ: 2310 278249

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΚ/ΜΑ ΕΔΟΕΑΠ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Αθήνα,  30  Σεπτεμβρίου 2022

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΚ/ΜΑ ΕΔΟΕΑΠ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

Ο ΕΔΟΕΑΠ είναι ο Ασφαλιστικός Οργανισμός επικούρησης, περίθαλψης και πρόνοιας των απασχολουμένων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και Ψυχαγωγίας επιχειρήσεων και εκμεταλλεύσεων που δραστηριοποιούνται σε όλη τη χώρα, καθώς και των συνταξιούχων του. Ο Οργανισμός μας ιδρύθηκε το έτος 1968,  είναι Νομικό Πρόσωπο  Ιδιωτικού Δικαίου και διέπεται από τις διατάξεις του Αναγκαστικού Νόμου 248/1967  όπως αυτός έχει τροποποιηθεί και ισχύει σήμερα και του Καταστατικού του. Το πλήθος των άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένων του ΕΔΟΕΑΠ είναι κατά προσέγγιση 28.000. Ο ΕΔΟΕΑΠ προσφέρει -μεταξύ άλλων- και υπηρεσίες υγείας πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Διαθέτει δικό του Φυσικοθεραπευτήριο στις εγκαταστάσεις στο Υποκ.  Β. Ελλάδος, Τσιμισκή 43 Θεσσαλονίκη.

Α. ΣΚΟΠΟΣ

Ο ΕΔΟΕΑΠ προκηρύσσει ανοικτό  διαγωνισμό για την προμήθεια φυσικοθεραπευτικών μηχανημάτων και ειδών για το Υποκ/μα στη Θεσσαλονίκη, απευθυνόμενος σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην εμπορία τέτοιων μηχανημάτων και διαθέτουν κατάστημα ή  υποκατάστημα στη Θεσσαλονίκη.  Το κριτήριο ανάθεσης είναι η πλέον συμφέρουσα (για τον ΕΔΟΕΑΠ) από οικονομικής άποψης προσφορά, όπως περιγράφεται στο αντίστοιχο κεφάλαιο της παρούσης. Τα ζητούμενα μηχανήματα και είδη είναι τα παρακάτω:

ΕΙΔΟΣ 1.: ΣΤΡΩΜΑ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ 200 Χ  240  (τεμάχιο 1)

ΕΙΔΟΣ 2.: ΚΑΘΕΤΕΣ ΣΤΗΛΕΣ ΜΕ ΒΑΡΗ ΚΑΙ ΔΙΠΛΗ ΤΡΟΧΑΛΙΑ  (τεμάχιο 1)

ΕΙΔΟΣ 3.: ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΚΙΝΗΣΗΣ (ΕΡΓΟΜΕΤΡΙΚΟ ΚΑΘΙΣΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ)  (τεμάχιο 1)

ΕΙΔΟΣ 4.: ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΜΕ ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΗ ΜΟΝΑΔΑ      ΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗΣ  (τεμάχιο 1)

ΕΙΔΟΣ 5.: ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΚΡΟΥΣΤΙΚΩΝ ΚΥΜΑΤΩΝ  (τεμάχιο 1)

ΕΙΔΟΣ 6:  ΣΥΣΚΕΥΗ LASER (τεμάχιο 1)

 1. Όλα τα ζητούμενα είδη θα είναι καινούρια (αποκλείονται μεταχειρισμένα – εκθεσιακά – ανασκευασμένα).
 2. Όλα τα ζητούμενα είδη θα διαθέτουν πιστοποιητικό CE Mark της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 3. Όλα τα μηχανήματα θα λειτουργούν με μονοφασικό ρεύμα 230 V.
 4. Η αξιολόγηση και κατακύρωση θα γίνει ξεχωριστά για κάθε ένα από τα είδη. Κάθε εταιρεία μπορεί να συμμετάσχει στον διαγωνισμό προσφέροντας ένα ή περισσότερα ή όλα τα ζητούμενα είδη.

Β. ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 

Ο προϋπολογισμός κατ΄ είδος καθώς και συνολικός προϋπολογισμός  (χωρίς τον αναλογούντα ΦΠΑ) φαίνονται στον παρακάτω πίνακα και περιλαμβάνουν  την προμήθεια των ειδών, όπως περιγράφονται στο κεφάλαιο των τεχνικών προδιαγραφών, την παράδοσή τους  στις εγκαταστάσεις του ΕΔΟΕΑΠ (Τσιμισκή 43, Θεσσαλονίκη), την εγκατάστασή τους αν αυτό απαιτείται, την παράδοσή τους σε πλήρη λειτουργία, την επίδειξη της λειτουργίας και την εκπαίδευση των φυσικοθεραπευτών του ΕΔΟΕΑΠ, καθώς και διετή τουλάχιστον εγγύηση.  Υπέρβαση του προϋπολογισμού σε ένα είδος θέτει εκτός διαγωνισμού την συμμετέχουσα εταιρεία στο είδος αυτό.

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ  ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ
ΕΙΔΟΣ Προϋπολογισμός  χωρίς ΦΠΑ (€)/τεμάχιο Τεμάχια Σύνολο
ΕΙΔΟΣ 1. Στρώμα 200 1 200
ΕΙΔΟΣ 2. Κάθετες στήλες με βάρη και διπλή τροχαλία 2.000 1 2.000
ΕΙΔΟΣ 3. Μηχάνημα κίνησης 1.000 1 1.000
ΕΙΔΟΣ 4. Σύγχρονο μηχάνημα ηλεκτροθεραπείας με     ενσωματωμένη μονάδα αναρρόφησης 3.500 1 3.500
ΕΙΔΟΣ 5. Μηχάνημα κρουστικών κυμάτων 14.000 1 14.000
ΕΙΔΟΣ 6. Συσκευή Laser 4.300 1 4.300
Σύνολο   6 25.000

 

Γ. ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΑΝΑ ΕΙΔΟΣ

ΕΙΔΟΣ 1.:  ΣΤΡΩΜΑ (τεμάχιο 1)

Στρώμα από αφρολέξ σκληρό, ανθεκτική δερματίνη και φερμουάρ. Διαστάσεις 200 Χ 200 Χ 4.

ΕΙΔΟΣ 2.: ΚΑΘΕΤΕΣ ΣΤΗΛΕΣ ΜΕ ΒΑΡΗ ΚΑΙ ΔΙΠΛΗ ΤΡΟΧΑΛΙΑ (τεμάχιο 1)

Η τροχαλία να είναι ανεξάρτητη, αντισταθμιζόμενη και με πολλές θέσεις ύψους.

 ΕΙΔΟΣ 3.: ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΚΙΝΗΣΗΣ  (τεμάχιο 1)

Εργομετρικό καθιστό ποδήλατο με ρυθμιζόμενο κάθισμα με πλάτη. Ηλεκτρικό, με ψηφιακή ρύθμιση χρόνου, αντίστασης κ.λπ..

Με δυνατότητα ένδειξης παλμών, προγράμματα άσκησης, αποθήκευση δεδομένων ασθενούς.

 ΕΙΔΟΣ 4.: ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΜΕ ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΗ ΜΟΝΑΔΑ ΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗΣ (τεμάχιο 1)

Μηχάνημα πολλαπλών λειτουργιών για θεραπεία ηλεκτροθεραπείας και χωριστό μηχάνημα υπερήχων. Επιλογές εφαρμογής υπερήχων με συχνότητες 1 και 3 ΜΗz. Με διαφορετικούς τύπους ρεύματος TENS, Φαραδικό, Διαδυναμικά, Γαλβανικό, Παλμικά, Ιοντοφόρεση, Διασταυρούμενα ρεύματα κ.α. καθώς και ενσωματωμένη μονάδα αναρρόφησης. Με πιστοποίηση ISO και να συνοδεύονται  από εγγύηση service και ανταλλακτικών. Ψηφιακό καντράν και προγράμματα αποκατάστασης, δυνατότητα εναλλαγής των γνωστών μας θεραπευτικών ρευμάτων, να έχουν τουλάχιστον τέσσερα (4) ηλεκτρόδια βεντούζας και πλακέ σε περίπτωση βλάβης της αναρρόφησης.

 • Να έχει  έγχρωμη οθόνη  αφής, θεραπευτικά  πρωτόκολλα  και  δυνατότητα  διαμόρφωσης  θεραπειών.
 • Να έχει  δυνατότητα  επιλογής  μορφής  θεραπευτικών  ρευμάτων  για  θεραπεία  πόνου  αλλά  και  κινητικής  θεραπείας.
 • Να συνοδεύεται από συσκευή αναρρόφησης
 • Να συνοδεύεται από 4  πλακέ  ηλεκτρόδια  αλλά  και  4  βεντούζες  για  την  αναρρόφηση.
 • Να έχει  δυνατότητα  σύνδεσης  με  VACO.
 • Nα έχει δυνατότητα επιλογής συχνότητας και έντασης τουλάχιστον έως 100 mΑ.

 ΕΙΔΟΣ 5.: ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΚΡΟΥΣΤΙΚΩΝ ΚΥΜΑΤΩΝ (τεμάχιο 1)

Πίεση κρούσης έως 8.0 Bar / Συχνότητα έως 15Ηz τουλάχιστον / 6 κεφαλές / extra ράβδος για αντικατάσταση / να έχει προγράμματα αποκατάστασης και να αποθηκεύει δεδομένα. Το κιτ κρούσεων να συνοδεύεται από εγγύηση αριθμού κρούσεων (2.000.000 ανά κιτ), πιστοποιητικά και εγγυήσεις όπως και ανωτέρω.

 • Να διαθέτει  πληκτρολόγιο  αφής και  έγχρωμη ψηφιακή οθόνη.
 • Να διαθέτει γραφική απεικόνιση της θεραπείας  και να  έχει δυνατότητα διαμόρφωσης  θεραπειών από το χρήστη.
 • Να διαθέτει  βάση  δεδομένων  και  θεραπευτικά  πρωτόκολλα.
 • Να συνοδεύεται από τουλάχιστον 3 εφαρμοστές (Applicators) διαφορετικής διαμέτρου.
 • Nα έχει συχνότητα έως 15Hz τουλάχιστον.
 • Πίεση έως  8
 • Αριθμό κρούσεων  έως 2.000.000  Shocks τουλάχιστον.
 • Να αναφερθεί ο αριθμός κρούσεων  ανά  revision  kit.
 • Η συσκευή θα είναι τροχήλατη.
 • Η συσκευή θα διαθέτει συμπιεστή που θα ενσωματώνεται στο κέλυφος της τροχήλατης συσκευής.
 • Η συσκευή θα συνοδεύεται από 4 τουλάχιστον revision kits.
 • Μόνον στην οικονομική προσφορά θα αναφερθεί η τιμή του ενός revision kit.

ΕΙΔΟΣ 6.: ΣΥΣΚΕΥΗ LASER (τεμάχιο 1)

Laser συνεχές και παλμικό, ισχύος 0,5W – 15W με σημειακή αλλά και επίπεδη κεφαλή.

 Δ. ΕΓΓΥΗΣΗ

Για όλα τα ζητούμενα είδη, η παρεχόμενη εγγύηση από τις συμμετέχουσες εταιρείες θα είναι τουλάχιστον δύο έτη και θα περιλαμβάνει προληπτική συντήρηση του μηχανήματος εάν αυτό απαιτείται, ενδεχόμενες αναβαθμίσεις λογισμικού, επισκευή (με ανταπόκριση εντός 24 ωρών το πολύ) ενδεχόμενων βλαβών με δωρεάν εργασία και ανταλλακτικά.

Ε. ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ο ανάδοχος εκάστου μηχανήματος θα αναλάβει να πραγματοποιήσει επίδειξη της λειτουργίας του στους φυσικοθεραπευτές του ΕΔΟΕΑΠ ή θα πραγματοποιήσει την εκπαίδευση στην λειτουργία του αν αυτό απαιτείται.

 ΣΤ. ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ

Ο μέγιστος χρόνος παράδοσης για όλα τα ζητούμενα είδη είναι 4 εβδομάδες από  την έγγραφη ανάθεση της παραγγελίας στον ανάδοχο. Να αναφερθεί ο χρόνος παράδοσης στην τεχνική προσφορά.

Ζ. ΣΥΜΒΑΣΗ

Με τον ανάδοχο ή τους αναδόχους των ειδών του διαγωνισμού θα υπογραφεί σύμβαση.  Η παρούσα διακήρυξη καθώς και η τεχνική και οικονομική προσφορά του αναδόχου θα αποτελούν παραρτήματα της σύμβασης.

Η. ΤΡΟΠΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

Ο προτεινόμενος από τον ΕΔΟΕΑΠ τρόπος πληρωμής είναι  προκαταβολή  20% με τη σύμβαση, 60% με την παραλαβή σε λειτουργία και  20% μετά από ένα μήνα καλής λειτουργίας στον ΕΔΟΕΑΠ.

Θ. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

 1. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι εταιρείες εμπορίας ειδών & μηχανημάτων φυσικοθεραπείας που διαθέτουν κατάστημα ή υποκατάστημα στη Θεσσαλονίκη.
 2. Στην τεχνική προσφορά οι συμμετέχουσες εταιρείες θα καταθέσουν ένα σύντομο προφίλ της εταιρείας τους, καθώς και αναλυτικά τεχνικά φυλλάδια των προσφερομένων ειδών.
 3. Στην τεχνική τους προσφορά οι συμμετέχουσες εταιρείες θα δηλώσουν ότι αποδέχονται όλους ανεξαιρέτως τους όρους της παρούσας διακήρυξης, εκτός εκείνων που εμφανώς δεν είναι υποχρεωτικοί.
 4. Οι συμμετέχουσες εταιρείες θα απαντήσουν αναλυτικά στα ζητούμενα των κεφαλαίων Α, Γ, Δ, Ε και ΣΤ.
 5. Οι συμμετέχουσες εταιρείες θα δηλώσουν ότι θα υποστηρίζουν το προσφερόμενο μηχάνημα με όλα τα απαιτούμενα ανταλλακτικά τουλάχιστον για τα επόμενα 5 έτη.
 6. Στην τεχνική προσφορά δεν θα υπάρχει κανένα στοιχείο σχετιζόμενο με την οικονομική προσφορά, επί ποινή αποκλεισμού.

Ι. OIKONOMIKEΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Στην οικονομική τους προσφορά οι συμμετέχουσες εταιρείες θα αναφέρουν το συνολικό κόστος του είδους (χωρίς τον ΦΠΑ), μαζί με την μεταφορά και εγκατάσταση στον ΕΔΟΕΑΠ, την εγγύηση καθώς και την ενδεχόμενη εκπαίδευση του αναγκαίου προσωπικού του ΕΔΟΕΑΠ. Θα αναφέρουν ξεχωριστά το κόστος πιθανόν προαιρετικών υλικών του μηχανήματος, που δεν ζητούνται από τις προδιαγραφές.

ΙΑ. ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΑΙ  ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΤΟΥ ΑΝΑΔΟΧΟΥ 

Η Επιτροπή Αξιολόγησης του ΕΔΟΕΑΠ θα αποσφραγίσει πρώτα τις τεχνικές προσφορές. Για εκείνες τις εταιρείες των οποίων η προσφορά κρίνεται αποδεκτή, θα καταρτιστεί λίστα συμμετοχής τους στην οικονομική αξιολόγηση. Στους συμμετέχοντες των οποίων η τεχνική προσφορά δεν έγινε αποδεκτή σε κανένα είδος, θα επιστρέφονται σφραγισμένες οι οικονομικές τους προσφορές.

Σε ξεχωριστή συνεδρίαση, η Επιτροπή Αξιολόγησης θα αποσφραγίσει τις οικονομικές προσφορές των συμμετεχουσών εταιρειών των οποίων οι τεχνικές προσφορές έγιναν αποδεκτές έστω και σε ένα είδος.

Ανάδοχος/ανάδοχοι  θα ανακηρυχθούν ξεχωριστά οι εταιρείες  που θα προσφέρουν την  χαμηλότερη τιμή  ανά  είδος.

Η Επιτροπή Αξιολόγησης θα αποσφραγίσει τις οικονομικές προσφορές των συμμετεχουσών εταιρειών, των οποίων οι τεχνικές προσφορές έγιναν αποδεκτές και θα επιλεγεί η οικονομικότερη προσφορά.

ΙΒ. ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ –  ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ

 1. Προθεσμίες

Οι εταιρείες που θα λάβουν μέρος στο διαγωνισμό πρέπει να υποβάλουν προσφορά  στα γραφεία του ΕΔΟΕΑΠ, Ορμινίου 38, ΤΚ 11528 Αθήνα, στον Τομέα  Εξυπηρέτησης Ασφαλισμένων – Υπηρεσία Πρωτοκόλλου κατά τις  ώρες 08.00 – 16.00,   ή να την αποστείλουν ταχυδρομικώς, το αργότερο  έως την Παρασκευή  21  Οκτωβρίου 2022. Η έγκαιρη υποβολή των προσφορών, θα αποδεικνύεται μόνο από τον αριθμό πρωτοκόλλου ή την ημερομηνία σφραγίδας του ταχυδρομείου.

 1. Τρόπος υποβολής προσφορών

Κάθε προσφορά θα τεθεί σε κυρίως σφραγισμένο φάκελο με την ένδειξη «ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΑ ΕΙΔΗ & ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ  ΥΠΟΚ/ΤΟΣ ΕΔΟΕΑΠ  Β. ΕΛΛΑΔΟΣ», ο οποίος θα περιέχει δύο (2) ξεχωριστούς σφραγισμένους φακέλους.

Τα  περιεχόμενα του κυρίως, ως ανωτέρω, σφραγισμένου φακέλου της προσφοράς, ορίζονται ως εξής:

Α. Ένας ξεχωριστός σφραγισμένος υποφάκελος με την ένδειξη «Τεχνική Προσφορά» που θα περιλαμβάνει τα ζητούμενα όπως περιγράφονται στο κεφ. Θ.

Β. Ένας ξεχωριστός σφραγισμένος υποφάκελος με την ένδειξη «Οικονομική Προσφορά», που θα περιλαμβάνει την οικονομική προσφορά, όπως αυτή ζητείται στο κεφ. Ι.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την κα Γιούλη Περδίκη, στο τηλ. 210 – 7264348 (email: procurement@edoeap.gr).