ΑΘΗΝΑ: Σισίνη 18 & Ηριδανού Τ.Κ. 115 28 | Τ.: 210 7264700 F.: 210 7293631 (κεντρικό κτήριο), Ορμινίου 38 Τ.Κ. 115 28

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Τσιμισκή 43 Τ.Κ. 546 23 | Τ.: 2310 278271 (κεντρικό κτήριο), Βασ. Ηρακλείου 40 Τ.Κ. 546 23 (φυσικοθεραπευτήριο) Τ: 2310 278249

Απαντήσεις στα ερωτήματα ασφαλισμένων που υπεβλήθησαν ηλεκτρονικά στη Γενική Συνέλευση

 Απαντήσεις στα ερωτήματα ασφαλισμένων
που υπεβλήθησαν ηλεκτρονικά
στη Γενική Συνέλευση

   

  • Τι προκύπτει από την αναλογιστική μελέτη για τους πόρους που κατευθύνονται για τους κλάδους εφάπαξ και επικούρησης;

Ο κλάδος της Επικουρικής Ασφάλισης θα λαμβάνει το 5% της ειδικής εισφοράς 2% από το διαδίκτυο (ΙΝΤΕΡΝΕΤ), για το έτος 2024, σύμφωνα με την παραδοχή της τελευταίας αναλογιστικής μελέτης για το έτος 2021. Μπορεί στο μέλλον να αλλάξει και να αυξηθεί αυτό το ποσοστό, ανάλογα με την πορεία που θα έχει το εν λόγω έσοδο (ειδική εισφορά 2% από το διαδίκτυο). Σε παρούσες αξίες αυτό το ποσό εκτιμάται ότι θα χρηματοδοτήσει την επικουρική ασφάλιση με 20,8 εκατ. ευρώ.

Μετά το 2024 και μέχρι το 2070 στον κλάδο της Επικουρικής Ασφάλισης θα πηγαίνει το 10% του ως άνω εσόδου, σύμφωνα με την παραδοχή της μελέτης του 2021 (αυτό μπορεί να αλλάξει στο μέλλον και να αυξηθεί)

Ο κλάδος πρόνοιας, με την  παρούσα αξία του εσόδου της ειδικής εισφοράς 2% από το διαδίκτυο (ΙΝΤΕΡΝΕΤ), θα χρηματοδοτηθεί περίπου με 29,5  εκατ. ευρώ. Σε περίπτωση που δεν υπήρχε αυτή η χρηματοδότηση, τότε το μέσο εφάπαξ της προβολής, που εκτιμάται στα 7.026 ευρώ, θα μειώνονταν κατά 25%. Η χρηματοδότηση και των δύο κλάδων (πρόνοια – επικουρική ασφάλιση) επηρεάζεται καθοριστικά από το 2% της ειδικής εισφοράς στο διαδίκτυο (ΙΝΤΕΡΝΕΤ). Το έσοδο αυτό για το 2021 ήταν πολύ καλό και θετικό, αφού είχε παρουσιάσει μεγάλη αύξηση, τόσο σε ποσό όσο και σε ποσοστό εισπραξιμότητας.

 

  • Τι γίνεται με τους τεχνικούς των εταιρειών που είναι στο μητρώο της ΕΡΤ που δεν μπορούν να είναι στον ΕΔΟΕΑΠ. Τι γίνεται με αυτούς τους συναδέλφους; Δεν πρέπει και αυτοί να έχουν δικαίωμα να είναι στον ΕΔΟΕΑΠ; Ο συγχωρεμένος ο Νεστορίδης είχε πει «μόνο με παρέμβαση πολιτική γίνεται». Υπάρχει άλλος τρόπος για να μπούνε και αυτό οι συνάδελφοι; Ευχαριστώ

Όλοι οι υπάλληλοι της ΕΡΤ που έχουν μισθωτή σχέση ή αμείβονται με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών (που εκδίδει ο εργαζόμενος σε έως δύο εργοδότες, άρθρο 39 παράγ. 9 του ν 4387/2016) υπάγονται στην ασφάλιση του ΕΔΟΕΑΠ.

Οι απασχολούμενοι σε εταιρείες παραγωγής που συνεργάζονται με την ΕΡΤ δεν ασφαλίζουν το προσωπικό τους στον ΕΔΟΕΑΠ. Εργοδότης είναι η εταιρεία παραγωγής και όχι η ΕΡΤ.

 

  • Προβλέπεται να επανέλθουν τα δώρα και οι μειώσεις που έγιναν στις επικουρικές συντάξεις;

Δεν προβλέπεται προς το παρόν. Θα επανεκτιμηθεί στο μέλλον ανάλογα με τα έσοδα, την αναλογιστική μελέτη βιωσιμότητας του κλάδου και τη γενική νομοθεσία.

 

  • Υπάρχει πρόβλεψη για αναπροσαρμογή των επικουρικών συντάξεων; Ευχαριστώ.

Δεν προβλέπεται προς το παρόν. Θα επανεκτιμηθεί στο μέλλον ανάλογα με τα έσοδα, την αναλογιστική μελέτη βιωσιμότητας του κλάδου και τη γενική νομοθεσία.

 

  • Πού κατευθύνεται το 2% του Internet; Στις παροχές υγείας, στο εφάπαξ ή μοιράζεται;

Για το 2021 και το 2022 το έσοδο της ειδικής εισφοράς 2% από το διαδίκτυο (ΙΝΤΕΡΝΕΤ) χρηματοδότησε και χρηματοδοτεί τον κλάδο υγείας κατά 70% και τον κλάδο εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης κατά 30%.

 

  • Καλησπέρα σε όλους. Έχουν απευθυνθεί στο παρελθόν εκκλήσεις από την Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος να μπουν τα μέλη της στον Οργανισμό. Σε πολλαπλές ερωτήσεις μου εκεί έχω πάρει απαντήσεις ότι τίθεται «θέμα ΠΟΕΣΥ», ότι υπάρχουν αντιρρήσεις δήθεν από κάποια μέλη της Ομοσπονδίας ή ακόμα και ιδρυτικά μέλη του Οργανισμού μας κ.λπ. Θα ήθελα μια επίσημη απάντηση. Ποια είναι η θέση του ΔΣ για την πιθανότητα πρόσκλησης της ΕΦΕ, ώστε να υπάρχουν συζητήσεις, διεργασίες για την πιθανή/τελική εκπλήρωση αυτού του πάγιου αιτήματος των φωτορεπόρτερ που βρίσκονται πάντα στην καρδιά της ενημέρωσης και δυστυχώς πολλοί από αυτούς αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα με την ασφάλισή τους και, βέβαια, ζητήματα επιβίωσης; Σας ευχαριστώ πολύ.

Ο ΕΔΟΕΑΠ είναι φορέας που ασφαλίζει μισθωτούς. Συνεπώς, ασφαλίζονται οι φωτορεπόρτερ που είτε είναι ενταγμένοι σε μισθολόγιο Μέσων Ενημέρωσης ή πρακτορείων ειδήσεων, καθώς και οι απασχολούμενοι με δελτίο παροχής υπηρεσιών σε μέχρι δύο εργοδότες, εκ των οποίων ο ένας είναι Μέσο Ενημέρωσης. Οι φωτορεπόρτερ που δραστηριοποιούνται ως ελεύθεροι επαγγελματίες με μη σταθερές συνεργασίες ανά μήνα δεν ασφαλίζονται στον ΕΔΟΕΑΠ.

 

  • Με πόσα χρόνια κατοχυρώνεται η μειωμένη και με πόσα η πλήρης επικουρική σύνταξη;

Μετά τις νομοθετικές παρεμβάσεις στη συνταξιοδοτική νομοθεσία, από το έτος 2010 και  εφεξής οι ελάχιστες προϋποθέσεις συνταξιοδότησης λόγω γήρατος, στον ΕΔΟΕΑΠ έχουν ως εξής:

-ΠΛΗΡΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗ:   15 ΕΤΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & 67 ΕΤΩΝ

-ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΣΥΝΤΑΞΗ:  15 ΕΤΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & 62 ΕΤΩΝ

Ανάλογα με το έτος πρώτης υπαγωγής στην ασφάλιση, υφίστανται και ευνοϊκότερες προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, π.χ. 12ετία (πραγματική ασφάλιση) που συμπληρώθηκε μέχρι την 31/12/1997, συνταξιοδότηση με ευνοϊκά όρια ηλικίας για μητέρες ανηλίκων που συμπλήρωσαν την 15ετία με ανήλικο τέκνο μέχρι το έτος 2012 κ.λπ.

 

  • Αύξηση στην επικουρική θα πάρουμε;

Δεν προβλέπεται προς το παρόν. Θα επανεκτιμηθεί στο μέλλον ανάλογα με τα έσοδα, την αναλογιστική μελέτη βιωσιμότητας του κλάδου και τη γενική νομοθεσία.

 

  • Να μας ενημερώσουν οι υπεύθυνοι εάν υπάρχει περίπτωση να λάβουμε αναδρομικά τα ποσά που μας έκοψαν από τη σύνταξη και το επικουρικό όλα τα προηγούμενα χρόνια. Έστω μέρος αυτών….

Δεν υπάρχει πρόβλεψη σε ό,τι αφορά τις μειώσεις που έγιναν στην επικουρική σας σύνταξη από τον ΕΔΟΕΑΠ. Θα επανεκτιμηθεί στο μέλλον ανάλογα με τα έσοδα, την αναλογιστική μελέτη βιωσιμότητας του κλάδου και τη γενική νομοθεσία.

 

  • Καλησπέρα σας. Συμφωνώ απόλυτα με τη διαδικτυακή συνέλευση (κερδίζουμε χρόνο), αλλά θα ήθελα να ρωτήσω εάν ισχύει για τους προσληφθέντες από το 2017 και μετά, ότι δεν θα δικαιούνται εφάπαξ όταν έρθει η ώρα της συντάξεως. Επίσης, για να πάρει κάποιος εφάπαξ, χρειάζονται 12 χρόνια; Σας ευχαριστώ.

Οι ασφαλισμένοι του ΕΔΟΕΑΠ από 1/12/2017 και μετά ασφαλίζονται στον Κλάδο Πρόνοιας, μόνο εάν είχαν ασφαλιστεί σε οποιαδήποτε στιγμή του εργασιακού τους βίου σε Κλάδο-Ταμείο Πρόνοιας, πριν από την ασφάλισή τους στον ΕΔΟΕΑΠ. Για όσους δεν είχαν ασφαλιστεί ποτέ στο παρελθόν δεν προβλέπεται από τις ισχύουσες διατάξεις ασφάλισή τους στον Κλάδο Πρόνοιας (εφάπαξ οικονομική ενίσχυση).

Το εφάπαξ (άρθρο 11 Καταστατικού ΕΔΟΕΑΠ) καταβάλλεται στους ασφαλισμένους-μέλη με τη συνταξιοδότησή τους λόγω γήρατος από φορέα κύριας ασφάλισης, εφόσον έχουν συμπληρώσει 12 έτη πραγματικής υπηρεσίας.

 

  • Γιατί δεν θα παίρνουμε εφάπαξ οι εισερχόμενοι μετά το 2017 ;

Δεν προβλέπεται από τις ισχύουσες διατάξεις ασφάλιση στον Κλάδο Πρόνοιας (εφάπαξ οικονομική ενίσχυση) για όλους όσοι δεν είχαν ασφαλιστεί ποτέ στο παρελθόν σε ΚΛΑΔΟ ΠΡΟΝΟΙΑΣ.

 

  • Σκοπεύει το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ να άρει μία αδικία προς τις μικρές εκδοτικές επιχειρήσεις, ιδιαίτερα της περιφέρειας και όχι μόνο, να έχουν δικαίωμα να εγγραφούν οι εργαζόμενοι έως πέντε άτομα και οι ιδιοκτήτες αυτών των μικρών εκδοτικών μονάδων και οι αυταπασχολούμενοι στον κλάδο υγείας και πρόνοιας του ΕΔΟΕΑΠ, αντί του ΕΟΠΥΥ που είναι σήμερα; Το μέτρο αυτό θα ενισχύσει τον ίδιο τον ΕΔΟΕΑΠ, μια και οι δημοσιογράφοι και αυταπασχολούμενοι θα καταθέτουν τα χρήματά τους στον ΕΔΟΕΑΠ και όχι στον ΕΟΠΥΥ.

Πρόκειται για ένα θέμα που επιθυμεί και ο ΕΔΟΕΑΠ να επιλυθεί. Δυστυχώς, αυτό δεν μπορεί να γίνει μόνον με απόφαση ΔΣ, καθώς απαιτείται  νομοθετική ρύθμιση, δηλαδή αλλαγή νομοθεσίας. Η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ έχει ήδη υποβάλει προτάσεις προς το αρμόδιο υπουργείο για την επίλυση του θέματος και θα συνεχίσει να επιμένει.

 

  • Γιατί το έκτακτο επίδομα του Ιανουαρίου να είναι μόνο σε όσους παίρνουν 200 ή 300 ευρώ; Βάζουμε την ταξικότητα στο Ταμείο.

Η καταβολή της μιας επιπλέον σύνταξης αφορά στην ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων και αυτό όσο το επιτρέπουν τα οικονομικά του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του ΕΔΟΕΑΠ.

 

  • Ενώ διάφορες εταιρείες έχουν ένα σωρό συμβεβλημένους στην Αττική, δίνοντας στους γιατρούς λιγότερα από όσα ο ΕΔΟΕΑΠ, εμείς έχουμε ελάχιστους και οι άνω των 60 καλούμαστε να πληρώνουμε πολλά λεφτά σε ιδιώτες. Γιατί δεν ορίζεται ένας υπεύθυνος για αναζήτηση συμβεβλημένων, παρά στέλνετε απλώς ένα μέιλ στους ιατρικούς συλλόγους και περιμένετε ανταπόκριση γενικώς και αορίστως; Αφήνετε ακάλυπτους όλους εμάς που ζητάτε να σας ψηφίζουμε, όταν αδιαφορείτε για την ανυπαρξία συμβεβλημένων στην Αττική. Σε πολλές ειδικότητες υπάρχει είτε μόνον ένας είτε κανένας, ενώ σε πολλές είναι όλοι μαζεμένοι σε μια γειτονιά. Οι υπόλοιποι νομίζετε ότι μένουμε στο Χίλτον, για να πεταγόμαστε στον ΕΔΟΕΑΠ ή ότι μας περισσεύει το χρήμα για ιδιώτες;

Ο ΕΔΟΕΑΠ έχει πάρα πολλούς συμβεβλημένους ιατρούς είτε με απευθείας σύμβαση είτε μέσω των δικτύων της Βιοιατρικής και της Αffidea. Στην Αττική, όπου αναφέρεστε, οι ασφαλισμένοι εξυπηρετούνται συνολικά από 2.282 ιατρούς. Σύντομα θα οριστεί υπεύθυνος ανάπτυξης του Δικτύου, με ευθύνη την ισόρροπη κάλυψη σε ιατρούς και ειδικότητες σε όλη την Ελλάδα.

Προκειμένου να γίνει αναζήτηση των συμβεβλημένων ιατρών ΕΔΟΕΑΠ διαφόρων ειδικοτήτων, μπαίνετε στην ιστοσελίδα www.edoeap.gr, επιλέγετε ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ, ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ, ΔΙΚΤΥΟ ΙΑΤΡΩΝ ΕΔΟΕΑΠ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΤΤΙΚΗ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Προκειμένου να γίνει αναζήτηση των συμβεβλημένων γιατρών AFFIDEA διαφόρων ειδικοτήτων, μπαίνετε στην ιστοσελίδα www.edoeap.gr, επιλέγετε ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ, ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ, ΔΙΚΤΥΟ ΙΑΤΡΩΝ AFFIDEA ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ και σας παραπέμπει στην ιστοσελίδα του AFFIDEA

Προκειμένου να γίνει αναζήτηση των συμβεβλημένων γιατρών ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗΣ διαφόρων ειδικοτήτων, μπαίνετε στην ιστοσελίδα www.edoeap.gr, επιλέγετε ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ, ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ, ΔΙΚΤΥΟ ΙΑΤΡΩΝ ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ και σας παραπέμπει στην ιστοσελίδα της ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗΣ.

 

  • Ποια μέτρα προτίθεστε να λάβετε (και πότε), ώστε να βελτιωθεί ο χρόνος αναμονής για ραντεβού σε ορισμένες (τουλάχιστον) ειδικότητες ιατρών η διάρκεια του οποίου καθιστά, συχνά, δύσχρηστες τις υπηρεσίες του Οργανισμού προς τους ασφαλισμένους. (π.χ. καρδιολόγος, απεικονιστικές εξετάσεις κ.ά.);

Ο χρόνος αναμονής παρακολουθείται συνεχώς. Την περίοδο της πανδημίας, τα ραντεβού είχαν μεγαλύτερη διάρκεια, λόγω της υποχρεωτικής εναρμόνισης του ΕΔΟΕΑΠ με τα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ. Πάντοτε, στις περιπτώσεις όπου παρατηρείται μεγάλη αύξηση, λαμβάνονται μέτρα, όπως η μείωση του χρόνου που διαρκεί κάθε ραντεβού, η επιμήκυνση του ωραρίου όπου είναι εφικτό κ.τ.λ. Πρόσφατα σε καρδιολόγο εντός του Οργανισμού προέκυψε ζήτημα υγείας. Ήδη εφαρμόζεται εναλλακτικό σχέδιο για την κάλυψη των αναγκών των ασφαλισμένων. Για τις απεικονιστικές εξετάσεις έχει υλοποιηθεί ανανέωση και αύξηση του διαθέσιμου εξοπλισμού και αναζητείται λύση και στο επίπεδο των ιατρών-ακτινολόγων.

 

  • Σε περίπτωση που κάποιος δημοσιογράφος βρίσκεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα στην επαρχία και πρέπει εκτάκτως να κάνει εξετάσεις ή να νοσηλευτεί, γιατί να μην μπορεί να αναγνωριστεί απευθείας η συμβολή του Ταμείου αντί να χρειάζεται να καταβληθούν στο Ταμείο οι αποδείξεις των εξετάσεων;

Όταν ο ασφαλισμένος επιλέξει δημόσιο φορέα περίθαλψης, τότε δεν καταβάλλει ποσό για τη νοσηλεία ή για τη διενέργεια εξετάσεων. Σε περίπτωση που επιλέξει μη συμβεβλημένο φορέα, τότε πληρώνει τη δαπάνη και στέλνει τις αποδείξεις με τα σχετικά παραπεμπτικά-δικαιολογητικά, προκειμένου να αποζημιωθεί με βάση τα ισχύοντα. Σε περίπτωση που επιλέξει συμβεβλημένο φορέα της περιφέρειας, εάν πρόκειται για επίσκεψη σε συμβεβλημένο γιατρό δεν πληρώνει, παρά μόνον εάν πρόκειται για εξέταση, οπότε πληρώνει το προβλεπόμενο ποσοστό συμμετοχής του που αναγράφεται στο σχετικό παραπεμπτικό.

 

  • Ως μητέρα δύο παιδιών που παρακολουθούν μαθήματα λογοθεραπείας-εργοθεραπείας θέλω να ρωτήσω εάν υπάρχει το ενδεχόμενο να επανέλθει το κόστος της ωριαίας αποζημίωσης στα 20 ευρώ, όπως ήταν έως τον Αύγουστο.

Προς το παρόν δεν υπάρχει τέτοια πρόβλεψη. Το μέτρο θα επανεκτιμηθεί, στην περίπτωση που τον επόμενο χρόνο οι δαπάνες υγείας κινηθούν καλύτερα των επιπέδων που μας ορίζει η αναλογιστική μελέτη

 

  • Γιατί το Ταμείο μας δεν συνταγογραφεί και δεν καλύπτει την εξέταση hpv test για τον καρκίνο του τράχηλου της μήτρας, όταν μάλιστα ο ΕΟΠΥΥ την καλύπτει; Επίσης, υπάρχει ένα θέμα με τους συμβεβλημένους ιατρούς στην Αθήνα. Σε πολλές περιοχές δεν υπάρχουν βασικές ειδικότητες π.χ. στο Περιστέρι, στο μεγαλύτερο δήμο της Αττικής και σε όλη τη χώρα δεν υπάρχει παθολόγος και πρέπει να κλείνουμε ραντεβού (που δεν υπάρχουν ή δεν μας εξυπηρετούν λόγω εργασίας) στους παθολόγους του ΕΔΟΕΑΠ.

 Σχετικά με τον εμβολιασμό παιδιών και εφήβων για τον ιό HPV σύμφωνα με τα οριζόμενα στην εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας (22 /3/2022 Αριθ. Πρωτ. Δ1α/Γ.Π.οικ.16876), ο εμβολιασμός HPV συστήνεται για αγόρια και κορίτσια στην ηλικία 9–11 ετών. Σε περίπτωση που ο εμβολιασμός δεν γίνει στη συνιστώμενη ηλικία, μπορεί να γίνει αναπλήρωση έως την ηλικία των 18 ετών.

Επισημαίνεται ότι το εμβόλιο HPV αποζημιώνεται πλήρως σε αγόρια και κορίτσια ηλικίας 15-18 ετών μέχρι 31.12.2023. Ο περιορισμός στην αποζημίωση δεν αφορά στις ομάδες αυξημένου κινδύνου που περιγράφονται στην εγκύκλιο. Σε ειδικές περιπτώσεις αυξημένου κινδύνου συνιστάται εμβολιασμός έναντι του HPV σε άτομα ηλικίας 9–26 ετών σε σχήμα 3 δόσεων (0, 1–2, 6 μήνες).

Στις ομάδες αυξημένου κινδύνου περιλαμβάνονται άτομα με πρωτοπαθή ή δευτεροπαθή ανοσοκαταστολή με επηρεασμένη κυτταρική ή χημική ανοσία, όπως ανεπάρκειες Β και Τ-κυττάρων,  Λοίμωξη HIV, κακοήθη νεοπλάσματα, μεταμόσχευση, αυτοάνοσα νοσήματα, λήψη ανοσοκατασταλτικής αγωγής, άνδρες που έχουν σεξουαλικές επαφές με άνδρες. Οι στρατηγικές εμβολιασμού, όπως αυτές αποτυπώνονται στα Εθνικά Προγράμματα Εμβολιασμών, δεν είναι πάντα κοινές για όλα νοσήματα μεταξύ των χωρών ακόμα και μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ. Κάθε χώρα, ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα, τις αναλύσεις κόστους-οφέλους, τις δυνατότητες, τις ιδιαιτερότητες και τις προτεραιότητες που θέτει, καθορίζει και επικαιροποιεί το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού της.

Ειδικότερα, για τη δυνατότητα αναπλήρωσης του εμβολιασμού έναντι του ιού HPV, σε άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί στη συνιστώμενη από τα εκάστοτε προγράμματα εμβολιασμού ηλικία, υπάρχουν διαφοροποιήσεις μεταξύ των χωρών, τόσο σχετικά με τη δυνατότητα αποζημίωσης του, όσο και σχετικά με την ηλικία ή/και τις ομάδες αυξημένου κινδύνου που μπορεί να προσφερθεί. Η προσφορά της δυνατότητας αποζημίωσης του εμβολιασμού με τον ανάλογο αριθμό δόσεων σε άτομα ηλικίας έως 26 ετών, ανεξάρτητα από την συνύπαρξη παραγόντων κινδύνου, δεν προβλέπεται προς το παρόν από τις συστάσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών στην Ελλάδα, ούτε και από τον ΕΔΟΕΑΠ.

 

Οι ασφαλισμένοι του ΕΔΟΕΑΠ στο Περιστέρι εξυπηρετούνται από ένδεκα παθολόγους. Συγκεκριμένα, από πέντε μέσω της Affidea και έξι μέσω της Βιοϊατρικής αντιστοίχως. Πρόκειται για τους:

Μέσω δικτύου Affidea:

Τσιπά Σοφία (Παθολόγος)

Διεύθυνση: Παύλου Μελά 37, Περιστέρι


Affidea Περιστέρι (Παθολόγος)

Διεύθυνση: Θηβών 177, Περιστέρι

Τηλέφωνο: 210 5760345


Λιούρη Ειρήνη (Παθολόγος)

Διεύθυνση: Θηβών 185 & Θεοφράστου 26, Περιστέρι


Καπράλος Χρήστος (Παθολόγος)

Διεύθυνση: Θεμιστοκλέους 66-68 , Περιστέρι


Βαγγής Βασίλειος (Παθολόγος)

Διεύθυνση: Θηβών 209 , Περιστέρι

 

Μέσω δικτύου Βιοϊατρικής:

  • ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΣ
  • ΛΙΟΥΡΗ ΕΙΡΗΝΗ
  • ΑΜΠΟΥΧΑΝΤΙΤΖΙ ΑΧΜΕΤ
  • ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ
  • ΚΑΠΡΑΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
  • ΒΑΓΓΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Για τη διευκόλυνσή σας, σας υπενθυμίζουμε ότι για την αναζήτηση των συμβεβλημένων ιατρών ΕΔΟΕΑΠ διαφόρων ειδικοτήτων, μπαίνετε στην ιστοσελίδα www.edoeap.gr, επιλέγετε ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ, ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ, ΔΙΚΤΥΟ ΙΑΤΡΩΝ ΕΔΟΕΑΠ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΤΤΙΚΗ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ. Για την αναζήτηση των συμβεβλημένων γιατρών AFFIDEA διαφόρων ειδικοτήτων, μπαίνετε στην ιστοσελίδα www.edoeap.gr, επιλέγετε ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ, ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ, ΔΙΚΤΥΟ ΙΑΤΡΩΝ AFFIDEA ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ και σας παραπέμπει στην ιστοσελίδα του AFFIDEA και για την αναζήτηση των συμβεβλημένων γιατρών ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗΣ διαφόρων ειδικοτήτων, μπαίνετε στην ιστοσελίδα www.edoeap.gr, επιλέγετε ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ, ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ, ΔΙΚΤΥΟ ΙΑΤΡΩΝ ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ και σας παραπέμπει στην ιστοσελίδα της ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗΣ.

 

  • Τελικά σε συμβεβλημένους με τον ΕΔΟΕΑΠ ιατρούς πληρώνουμε συμμετοχή στις εξετάσεις;

 Όχι. Μόνο για τις διαγνωστικές-εργαστηριακές εξετάσεις καταβάλλετε την προβλεπόμενη συμμετοχή. Οι  διαγνωστικές-εργαστηριακές εξετάσεις διενεργούνται χωρίς καμία συμμετοχή εντός των πολυϊατρείων του ΕΔΟΕΑΠ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

 

  • Σε περίπτωση που κάποιος δημοσιογράφος βρίσκεται εκτός Αθηνών, σε επαρχία, ανά τακτά χρονικά διαστήματα και χρειάζεται εκτάκτως να κάνει εξετάσεις είτε να νοσηλευτεί είτε να εξεταστεί σε δημόσιο νοσοκομείο είτε ιδιωτικό εργαστήριο, γιατί να μην μπορεί να αναγνωριστεί απευθείας η συμβολή του Ταμείου αντί να πρέπει να καταβάλλουμε τις αποδείξεις εμείς στο Ταμείο ώστε να παραλάβουμε τα έξοδα; Εκτιμώ ότι ο ΕΔΟΕΑΠ είναι ένα δυνατό Ταμείο με ποιότητα, που θα έπρεπε να αναγνωρίζεται και να έχει συμβεβλημένους ιατρούς, εξεταστήρια κ.λπ. σε όλη την Ελλάδα. Ευχαριστώ πολύ.

Όταν ο ασφαλισμένος επιλέξει δημόσιο φορέα περίθαλψης, τότε δεν καταβάλλει ποσό για τη νοσηλεία ή για τη διενέργεια εξετάσεων. Σε περίπτωση που επιλέξει μη συμβεβλημένο φορέα, τότε πληρώνει τη δαπάνη και στέλνει τις αποδείξεις με τα σχετικά παραπεμπτικά-δικαιολογητικά, προκειμένου να αποζημιωθεί με βάση τα ισχύοντα. Σε περίπτωση που επιλέξει συμβεβλημένο φορέα της περιφέρειας, εάν πρόκειται για επίσκεψη σε συμβεβλημένο γιατρό δεν πληρώνει, παρά μόνον εάν πρόκειται για εξέταση, οπότε πληρώνει το προβλεπόμενο ποσοστό συμμετοχής του που αναγράφεται στο σχετικό παραπεμπτικό. Στην ιστοσελίδα www.edoeap.gr στο πεδίο ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ μπορεί να αναζητήσει ο ασφαλισμένος τους συμβεβλημένους παρόχους υγείας με τον ΕΔΟΕΑΠ, καθώς και μέσω των συμβεβλημένων δικτύων AFFIDEA, ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗΣ και IATRICA.

 

  • Εφόσον ο ΕΔΟΕΑΠ διαθέτει πλέον τμήμα για ορθοδοντικές θεραπείες, θα ήθελα να με πληροφορήσετε όσον αφορά στο σκεπτικό βάσει του οποίου ο ΕΔΟΕΑΠ αποκλείει την παροχή ορθοδοντικών θεραπειών στους ενήλικες ασφαλισμένους-μέλη του.

Η ορθοδοντική θεραπεία δεν παρέχεται σχεδόν από κανένα άλλο Ταμείο στην Ελλάδα, καθώς πρόκειται για ιδιαιτέρως υψηλή δαπάνη, για αυτό και άμεση προτεραιότητα δίδεται στα παιδιά και τους εφήβους. Σε εξαιρετικές, σοβαρές ιατρικές μόνον περιπτώσεις μπορεί να εγκριθεί και σε ενήλικα, μετά από γνωμοδότηση της σχετικής υγειονομικής Επιτροπής του και απόφαση του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ. Ο Οργανισμός στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις την οδοντιατρική περίθαλψη και έχει ήδη διευρύνει τις υποδομές του στην Αθήνα με δύο έδρες, δύο ορθοδοντικούς και νοσηλεύτρια, για να καλύψει την αυξημένη ζήτηση των ασφαλισμένων για τα παιδιά τους.

 

  • Οι περισσότερες ανακοινώσεις του ΕΔΟΕΑΠ που παίρνουμε και που αφορούν νέες συνεργασίες, για βελτίωση των παροχών υγείας (νέα ιατρεία, πολυϊατρεία, νέος εξοπλισμός, νέες συνεργασίες με ιδιωτικές κλινικές κ.λπ.), σχετίζονται με το λεκανοπέδιο Αττικής. Η περιφέρεια έχει πολύ περιορισμένες παροχές υγείας, ακόμα και σε Θεσσαλονίκη. Μιλάμε για μεγάλες αποκλίσεις (80%-20% ) κέντρου – περιφέρειας. Ευχαριστώ.

Το μεγαλύτερο πλήθος φορέων παροχών υγείας βρίσκεται στην Αττική και ως εκ τούτου υπάρχει μεγαλύτερη δυνατότητα διαπραγμάτευσης και επίτευξης σύναψης περισσοτέρων συμβάσεων, συμφερουσών για τον ΕΔΟΕΑΠ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν γίνονται συνεργασίες και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, ο ΕΔΟΕΑΠ διαθέτει πανελλαδικά 4.344 ιατρούς και 919 διαγνωστικά κέντρα. Εξ αυτών οι 911 ιατροί είναι με απευθείας συμβάσεις: 420 είναι στην Αττική, 361 στο νομό Θεσσαλονίκης και 131 στην περιφέρεια. Η περιφέρεια εξυπηρετείται, επίσης, πανελλαδικά από 519 ιατρούς μέσω του δικτύου Affidea, 827 μέσω Βιοϊατρικής και 55 μέσω Ιatrica και στα διαγνωστικά κέντρα από 22 με απευθείας σύμβαση με τον ΕΔΟΕΑΠ και από 348 μέσω του δικτύου Affidea, 294 μέσω Βιοϊατρικής και 2 μέσω Ιatrica. Για τη διευκόλυνσή σας, σας υπενθυμίζουμε ότι για την αναζήτηση των συμβεβλημένων ιατρών ΕΔΟΕΑΠ διαφόρων ειδικοτήτων, μπαίνετε στην ιστοσελίδα www.edoeap.gr, επιλέγετε ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ, ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ, ΔΙΚΤΥΟ ΙΑΤΡΩΝ ΕΔΟΕΑΠ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΤΤΙΚΗ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ. Για την αναζήτηση των συμβεβλημένων γιατρών AFFIDEA διαφόρων ειδικοτήτων, μπαίνετε στην ιστοσελίδα www.edoeap.gr, επιλέγετε ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ, ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ, ΔΙΚΤΥΟ ΙΑΤΡΩΝ AFFIDEA ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ και σας παραπέμπει στην ιστοσελίδα του AFFIDEA και για την αναζήτηση των συμβεβλημένων γιατρών ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗΣ διαφόρων ειδικοτήτων, μπαίνετε στην ιστοσελίδα www.edoeap.gr, επιλέγετε ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ, ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ, ΔΙΚΤΥΟ ΙΑΤΡΩΝ ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ και σας παραπέμπει στην ιστοσελίδα της ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗΣ.

Εργαζόμαστε διαρκώς για την επέκταση και την ισόρροπη κάλυψη των αναγκών όλων των ασφαλισμένων. Η συμβολή και συνεισφορά όλων σας με προτάσεις στην περιοχή, όπου ζει και εργάζεται ο κάθε ασφαλισμένος είναι καταλυτική για το καλύτερη δυνατό αποτέλεσμα.

 

  • Τι γίνεται με την επαρχία ως προς τους συμβεβλημένους ιατρούς και τα εργαστήρια; Δεν υπάρχουν σε όλους τους νομούς και δεν μπορεί κάποιος να πληρώνει και να περιμένει την καταβολή του ποσού μετά από μεγάλο διάστημα.

 Ο ΕΔΟΕΑΠ διαθέτει πανελλαδικά 4.344 ιατρούς και 919 διαγνωστικά κέντρα. Εξ αυτών οι 911 ιατροί είναι με απευθείας συμβάσεις: 420 είναι στην Αττική, 361 στο νομό Θεσσαλονίκης και 131 στην περιφέρεια. Η περιφέρεια εξυπηρετείται, επίσης, πανελλαδικά από 519 ιατρούς μέσω του δικτύου Affidea, 827 μέσω Βιοϊατρικής και 55 μέσω Ιatrica και στα διαγνωστικά κέντρα από 22 με απευθείας σύμβαση με τον ΕΔΟΕΑΠ και από 348 μέσω του δικτύου Affidea, 294 μέσω Βιοϊατρικής και 2 μέσω Ιatrica. Για τη διευκόλυνσή σας, σας υπενθυμίζουμε ότι για την αναζήτηση των συμβεβλημένων ιατρών ΕΔΟΕΑΠ διαφόρων ειδικοτήτων, μπαίνετε στην ιστοσελίδα www.edoeap.gr, επιλέγετε ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ, ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ, ΔΙΚΤΥΟ ΙΑΤΡΩΝ ΕΔΟΕΑΠ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΤΤΙΚΗ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ. Για την αναζήτηση των συμβεβλημένων γιατρών AFFIDEA διαφόρων ειδικοτήτων, μπαίνετε στην ιστοσελίδα www.edoeap.gr, επιλέγετε ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ, ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ, ΔΙΚΤΥΟ ΙΑΤΡΩΝ AFFIDEA ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ και σας παραπέμπει στην ιστοσελίδα του AFFIDEA και για την αναζήτηση των συμβεβλημένων γιατρών ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗΣ διαφόρων ειδικοτήτων, μπαίνετε στην ιστοσελίδα www.edoeap.gr, επιλέγετε ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ, ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ, ΔΙΚΤΥΟ ΙΑΤΡΩΝ ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ και σας παραπέμπει στην ιστοσελίδα της ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗΣ.

Εργαζόμαστε διαρκώς για την επέκταση και την ισόρροπη κάλυψη των αναγκών όλων των ασφαλισμένων. Η συμβολή και συνεισφορά όλων σας με προτάσεις στην περιοχή, όπου ζει και εργάζεται ο κάθε ασφαλισμένος είναι καταλυτική για το καλύτερη δυνατό αποτέλεσμα.

 

  • Γιατί μειώσατε τη δαπάνη για επίσκεψη σε γιατρό στα 20 ευρώ, ενώ κανένας γιατρός δεν παίρνει λιγότερα από 40 ευρώ;

Η αποζημίωση επανήλθε μόνον στους νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης στο ποσό προ πανδημίας και σας υπενθυμίζουμε ότι είναι διπλάσια της αντίστοιχης του ΕΟΠΥΥ. Στην περιφέρεια το ποσό αποζημίωσης παραμένει στα 30 ευρώ.

Παράλληλα, ο ΕΔΟΕΑΠ διαθέτει πλήρως οργανωμένα και στελεχωμένα πολυϊατρεία στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα (σε συνεργασία με την ΟΑΤΥΕ), χωρίς καμία επιβάρυνση για τους ασφαλισμένους του.

 

  • Ο συνταξιούχος-άμεσα ασφαλισμένος του ΕΔΟΕΑΠ με ποιο τρόπο μπορεί να έχει παροχές υγείας, εάν διαμένει πλέον εκτός Ελλάδας; Σημείωση: Υπάρχει διμερής συμφωνία Ελλάδας-Σερβίας από το 2018 (σχετικό ΦΕΚ).

Για τα άμεσα μέλη, καθώς και τα έμμεσα-ασφαλιζόμενα μέλη αυτών που διαμένουν μαζί τους, μόνιμα ή για ορισμένο χρονικό διάστημα σε χώρες του εξωτερικού και για δαπάνες που τυχόν διενεργούν σε ιδιωτικές δομές Υγείας, αυτές αποζημιώνονται απολογιστικά με την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών, σύμφωνα με τη συνήθη διαδικασία και τις τιμές που ορίζει ο Οργανισμός στην Ελλάδα για τη νοσηλεία σε μη συμβεβλημένους παρόχους, πολλαπλασιαζόμενο από το συντελεστή που προκύπτει από το λόγο του μέσου κατά κεφαλήν εισοδήματος της χώρας διαμονής, σε σχέση με μέσο κατά κεφαλήν εισόδημα στην Ελλάδα του προηγούμενου έτους. (Σε περίπτωση που το ποσό που θα προσκομίσουν για αποζημίωση στον Οργανισμό, είναι χαμηλότερο από αυτό που προκύπτει βάση της χρήσης του συντελεστή, θα αποζημιώνονται το ποσό που καταβάλλουν).

Όταν ο συντελεστής που προκύπτει είναι μικρότερός της μονάδας, η σχετική αποζημίωση που θα καταβάλλεται, θα υπολογίζεται με βάση το επίπεδο των τιμών που ισχύει στην Ελλάδα.

Παράδειγμα I: Ασφαλισμένος καταβάλλει για ιατρική επέμβαση στην Αγγλία 1.400 ευρώ, ενώ στην Ελλάδα η ίδια πράξη αποζημιώνεται με 500 ευρώ. Προσκομίζει την απόδειξη και αποζημιώνεται με τα χρήματα που θα έπαιρνε στην Ελλάδα επί 2,1 (κλάσμα κατά κεφαλήν εισοδήματος Μ. Βρετανίας/κατά κεφαλήν εισοδήματος Ελλάδας του προηγούμενου έτους, δηλαδή 40.000 ευρώ/19.000 ευρώ). Άρα λαμβάνει 1.050 ευρώ (2,1x500 ευρώ). Εάν το ποσό που έχει καταβάλει ο ασφαλισμένος στην ξένη χώρα είναι χαμηλότερο από αυτό που προκύπτει βάσει της χρήσης του συντελεστή, αποζημιώνεται με το πλήρες ποσό που κατέβαλε.

Παράδειγμα II: Ασφαλισμένος καταβάλλει για ιατρική επέμβαση στην Τουρκία 500 ευρώ, ενώ στην Ελλάδα η ίδια πράξη αποζημιώνεται με 1.000 ευρώ. Με βάση το κατά κεφαλήν εισόδημα Τουρκίας/κατά κεφαλήν εισόδημα Ελλάδας του προηγούμενου έτους, δηλαδή 11.000 ευρώ/19.000 ευρώ=0,6 x 500= 300 ευρώ, το ποσό υπολείπεται των χρημάτων που καλύπτονται εάν η πράξη γίνει στην Ελλάδα. Σε αυτήν την περίπτωση, αποζημιώνεται για όλο το ποσό που κατέβαλε (500 ευρώ), με την προσκόμιση των παραστατικών.

 

  • Ελέγχονται οι συμβεβλημένοι γιατροί εάν παρέχουν υπηρεσίες στους ασφαλισμένους; Ρωτώ, γιατί αντιμετώπισα πρόβλημα με συγκεκριμένο περιοδοντολόγο, ο οποίος μου ανέβαλε τρεις φορές ραντεβού με εμφανώς ψευδείς δικαιολογίες, με διαβεβαίωσε ότι θα μου τηλεφωνήσει για να κλείσουμε νέο (όλα αυτά τον Ιούλιο), αλλά ακόμη περιμένω. Ευχαριστώ.

Οι ασφαλισμένοι μπορούν να υποβάλλουν το οποιαδήποτε παράπονο ή την καταγγελία τους για ιατρό εντός ή εκτός ΕΔΟΕΑΠ μέσω email (info@edoeap.gr). O Οργανισμός εξετάζει άμεσα τις καταγγελίες, ανά περίπτωση. Προοδευτικά εισάγονται συστήματα και διαδικασίες παρακολούθησης του επιπέδου ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών εντός και εκτός του Οργανισμού, με στόχο γρήγορες βελτιωτικές ενέργειες, όπου αυτό απαιτείται.. Παράλληλα γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι, προκειμένου να διασφαλίζεται υψηλό επίπεδο παροχών υγείας από τους συμβεβλημένους φορείς.

 

  • Μπορεί κάποιος να μας πει για ποιον λόγο συμβαίνουν τα παρακάτω: 1. Μειώνονται οι παροχές στον οδοντίατρο. Αν πάμε για έλεγχο, επειδή πόνεσε το δόντι μας π.χ, το πληρώνουμε εμείς ξαφνικά. Γιατί; 2. Στις εξετάσεις αίματος για να τις κάνω δωρεάν ή με ελάχιστη συμμετοχή, θα πρέπει να έρθω στο κτήριο του ΕΔΟΕΑΠ, γιατί αν πάω σε συμβεβλημένο πληρώνω πολύ περισσότερα από ό,τι άλλες χρονιές 3. Επίσης σε ραντεβού με ιδιώτη που πληρώνω 50 ευρώ π.χ, ο ΕΔΟΕΑΠ τώρα μου δίνει τα 20 και όχι τα 30 ευρώ, όπως πριν. Γιατί; Αυτά είναι τα πράγματα που θα έπρεπε να συζητιούνται στη συνέλευση

1ο. Δεν έχουν μειωθεί οι παροχές.

2ο. Δεν ισχύει. Πλέον μεσοσταθμικά είναι πολύ χαμηλότερες οι τιμές και η συμμετοχή.

3ο. Η αποζημίωση στα 30 ευρώ έγινε προσωρινά ως κίνητρο, λόγω των προβλημάτων που προέκυψαν από την πανδημία και της έλλειψης ενεργών ιατρών (δε δεχόντουσαν στα ιατρεία τους). Η αποζημίωση στα 20 ευρώ επανήλθε μόνον για τους νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης. Στην περιφέρεια παραμένει στα 30 ευρώ.

 

  • Καλησπέρα σας. Παρακολουθώ από την έναρξη τη Γ.Σ. μας με μικρές διακοπές λόγω υποχρεώσεων. Δυστυχώς δεν πρόλαβα την ψηφοφορία. Θα ήθελα να επισημάνω την έλλειψη συμβεβλημένων ιατρών σε σημαντικές ειδικότητες στη Θεσσαλονίκη. Παρακαλώ να μας πείτε τι προτίθεστε να πράξετε, έτσι ώστε οι συνάδελφοι που ζούμε και εργαζόμαστε εδώ να έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε συμβεβλημένο ιατρό μεταξύ πολλών. Ευχαριστώ. Καλά αποτελέσματα.

Ο ΕΔΟΕΑΠ διαθέτει πανελλαδικά 4.344 ιατρούς και 919 διαγνωστικά κέντρα. Εξ αυτών οι 911 ιατροί είναι με απευθείας συμβάσεις: 420 είναι στην Αττική, 361 στο νομό Θεσσαλονίκης και 131 στην περιφέρεια. Ο νομός Θεσσαλονίκης εξυπηρετείται, επίσης, από 82 ιατρούς μέσω του δικτύου Affidea, 174 μέσω Βιοϊατρικής και 12 μέσω Ιatrica. Για τη διευκόλυνσή σας, σας υπενθυμίζουμε ότι για την αναζήτηση των συμβεβλημένων ιατρών ΕΔΟΕΑΠ διαφόρων ειδικοτήτων, μπαίνετε στην ιστοσελίδα www.edoeap.gr, επιλέγετε ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ, ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ, ΔΙΚΤΥΟ ΙΑΤΡΩΝ ΕΔΟΕΑΠ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΤΤΙΚΗ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ. Για την αναζήτηση των συμβεβλημένων γιατρών AFFIDEA διαφόρων ειδικοτήτων, μπαίνετε στην ιστοσελίδα www.edoeap.gr, επιλέγετε ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ, ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ, ΔΙΚΤΥΟ ΙΑΤΡΩΝ AFFIDEA ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ και σας παραπέμπει στην ιστοσελίδα του AFFIDEA και για την αναζήτηση των συμβεβλημένων γιατρών ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗΣ διαφόρων ειδικοτήτων, μπαίνετε στην ιστοσελίδα www.edoeap.gr, επιλέγετε ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ, ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ, ΔΙΚΤΥΟ ΙΑΤΡΩΝ ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ και σας παραπέμπει στην ιστοσελίδα της ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗΣ.

Εργαζόμαστε διαρκώς για την επέκταση και την ισόρροπη κάλυψη των αναγκών όλων των ασφαλισμένων. Η συμβολή και συνεισφορά όλων σας με προτάσεις στην περιοχή, όπου ζει και εργάζεται ο κάθε ασφαλισμένος είναι καταλυτική για το καλύτερη δυνατό αποτέλεσμα.