ΑΘΗΝΑ: Σισίνη 18 & Ηριδανού Τ.Κ. 115 28 | Τ.: 210 7264700 F.: 210 7293631 (κεντρικό κτήριο), Ορμινίου 38 Τ.Κ. 115 28

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Τσιμισκή 43 Τ.Κ. 546 23 | Τ.: 2310 278271 (κεντρικό κτήριο), Βασ. Ηρακλείου 40 Τ.Κ. 546 23 (φυσικοθεραπευτήριο) Τ: 2310 278249

ΕΔΟΕΑΠ: Πού παρέχεται πλήρης νοσοκομειακή κάλυψη – Τι ισχύει για την πρωτοβάθμια περίθαλψη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΕΔΟΕΑΠ: Πού παρέχεται πλήρης νοσοκομειακή
 κάλυψη – Τι ισχύει για την πρωτοβάθμια περίθαλψη

Συνηθέστερες ερωτήσεις και απαντήσεις για την υγεία από 12/06/2023

 Από την ερχόμενη Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023 ισχύουν τα νέα μέτρα για την υγεία, όπως είχε εξαγγείλει ο ΕΔΟΕΑΠ και αναλυτικές πληροφορίες περιλαμβάνονται στο δικτυακό τόπο του Οργανισμού www.edoeap.gr.

Οι αλλαγές στην υγεία – νοσηλεία και πρωτοβάθμια περίθαλψη – αφορούν μόνον στην Αττική, ενώ διευρύνεται η συνεργασία μας με τη Βιοκλινική και για τη Θεσσαλονίκη. Για την περιφέρεια, δεν αλλάζει τίποτα και ισχύει ό,τι ίσχυε μέχρι σήμερα.

Η πλήρης νοσοκομειακή κάλυψη παρέχεται στους ασφαλισμένους του Οργανισμού, εκτός από όλα τα δημόσια νοσοκομεία, και στα εξής γενικά και ειδικά θεραπευτήρια:

Γενικά θεραπευτήρια

  1. ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ – ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ ΠΑΙΔΩΝ
  2. ΒΙΟΚΛΙΝΙΚΗ Αθήνας και Θεσσαλονίκης (νέα σύμβαση)
  3. ΛΕΥΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
  4. ΕΥΓΕΝΙΔΕΙΟ (πανεπιστημιακό νοσοκομείο)
  5. ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
  6. Γενική Κλινική Υγείας Μέλαθρον ΤΥΠΕΤ (Ταμείο Υγείας Προσωπικού Εθνικής Τράπεζας)
  7. THERAPIS GENERAL

Ειδικά θεραπευτήρια

  1. ΡΕΑ (γυναικολογικό-μαιευτικό θεραπευτήριο)
  2. ΩΝΑΣΕΙΟ Καρδιοχειρουργικό Κέντρο
  3. ORL ATHENS CLINIC THERAPIS GENERAL (Ωτορινολαρυγγολογική κλινική Θ.Καρράς)
  4. ΟΜΜΑ  (Οφθαλμολογικό Ινστιτούτο Αθηνών, διαγνωστικό κέντρο και χειρουργική οφθαλμολογική κλινική)
  5. Οφθαλμολογική κλινική ΥΠΑΠΑΝΤΗ

Σε ό,τι αφορά το Ερρίκος Ντυνάν, έως και τις 23 Ιουνίου ισχύει ακριβώς ό,τι προβλέπει η υφιστάμενη σύμβαση. Το ίδιo ισχύει έως και τις 19 Ιουνίου και για τα Metropolitan Hospital (Φάληρο), Metropolitan General (Χολαργός).

Η β’ βάθμια περίθαλψη αφορά στην πλήρη κάλυψη τόσο της νοσηλείας και των εξετάσεων ή επεμβάσεων που διενεργούνται, κατόπιν της έκδοσης του εισιτηρίου από την Ιατρική Υπηρεσία του Οργανισμού (γραμματεία Αρχιάτρου: 2107264807, Έκδοση εισιτηρίων: 210 7264818, 2107264816)

  • Στο Ωνάσειο, περιπτώσεις συννοσηρότητας, δηλαδή σοβαρό πρόβλημα υγείας παράλληλα με καρδιολογικό, αντιμετωπίζονται με τη διαχείριση του καρδιολογικού και διακομιδή του ασθενούς σε έτερο νοσοκομείο για την άλλη ειδικότητα.
  • Δίδεται η δυνατότητα μεταφοράς μέσω ασθενοφόρων από και προς την Ευρωκλινική και το Ωνάσειο. Δυνατότητα ασθενοφόρου παρέχεται και από τη Βιοκλινική. H διακομιδή αφορά στα επείγοντα περιστατικά.
  • Στην Ευρωκλινική παρέχεται κάλυψη και για καρδιολογικά επεμβατικά και καρδιοχειρουργικά περιστατικά.
  • Στα θεραπευτήρια Λητώ, Υγεία και Μητέρα καλύπτεται από τον ΕΔΟΕΑΠ μέρος των εξόδων νοσηλείας και για τα υπόλοιπα επιβαρύνεται ο ασφαλισμένος ή η ασφαλιστική του εταιρεία, σύμφωνα με τη σχετική συμφωνία.
  • Στα θεραπευτήρια Ιασώ παρέχεται μερική αποζημίωση των ασφαλισμένων με ΚΕΝ+20% πλέον του αναλογούντος ΦΠΑ, καθώς και αμοιβές ιατρών σύμφωνα με τον κατάλογο τιμών του ΕΔΟΕΑΠ.

A‘ βάθμια περίθαλψη σε νοσηλευτήρια

Σε όλα τα, γενικά και ειδικά, ιδιωτικά θεραπευτήρια, τα 7+5 που αναφέρονται στην αρχή, ο ΕΔΟΕΑΠ παρέχει και πρωτοβάθμια περίθαλψη, δηλαδή ιατρική εξέταση και διαγνωστικές-εργαστηριακές εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία με ραντεβού, κατά τις ώρες λειτουργίας, χωρίς συμμετοχή του ασφαλισμένου για τους ιατρούς και με τη συμμετοχή βάσει παραπεμπτικού, με εξαίρεση την Ευρωκλινική, στην οποία η συμμετοχή των ασφαλισμένων είναι μηδενική (διαγνωστικές).

  • Ειδικά για τη Βιοκλινική Αθήνας και Θεσσαλονίκης, το Ωνάσειο (καρδιολογικά περιστατικά) και την Ευρωκλινική (καλύπτονται και τα επείγοντα περιστατικά, 24 ώρες το 24ωρο 7 ημέρες την εβδομάδα.
  • Οι ασφαλισμένοι του ΕΔΟΕΑΠ έχουν, επίσης, δωρεάν πρόσβαση σε υπηρεσίες α’ βάθμιας περίθαλψης πανελλαδικά τόσο στους 900 συμβεβλημένους ιατρούς απευθείας με τον Οργανισμό, όσο και στους 3.500 ιατρούς των δικτύων:

 – Affidea

 – Βιοϊατρικής

  – Iatrica

καθώς και στα εκατοντάδες διαγνωστικά κέντρα, με συμμετοχή του ασφαλισμένου όπως ισχύει έως τώρα.

Ογκολογικά περιστατικά – Ανοσοθεραπείες

Όσοι ασφαλισμένοι του ΕΔΟΕΑΠ συνεχίζουν χημειοθεραπείες, ανοσοθεραπείες και ακτινοθεραπείες, που είναι σε εξέλιξη, εξακολουθούν να καλύπτονται πλήρως τόσο από τα Metropolitan Hospital και Metropolitan General, το Ιασώ και το Ερρίκος Ντυνάν μέχρι την ολοκλήρωση της θεραπείας τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο Οργανισμός καλύπτει πλήρως τις ακτινοθεραπείες στο Mediterraneo Hospital και στο Ιατρόπολις. Επισημαίνεται ότι οι ασφαλισμένοι του ΕΔΟΕΑΠ καλύπτονται για τις χημειοθεραπείες, ανοσοθεραπείες, ακτινοθεραπείες και στα δημόσια νοσοκομεία.

Παράλληλα, ο ΕΔΟΕΑΠ προχωρεί, σε συνεργασία με την πανεπιστημιακή ογκολογική ομάδα στο Ευγενίδειο, στη δημιουργία ειδικού ογκολογικού ιατρείου κάθε Τετάρτη 10:00-12:00. Θα υπάρξει ενημερωτική ανακοίνωση.

Αιμοκάθαρση

Οι νεφροπαθείς καλύπτονται σε όλες τις νεφρολογικές κλινικές-μονάδες τεχνητού νεφρού των δημόσιων νοσοκομείων (π.χ. Ευαγγελισμός, Αρεταίειο, Γεννηματάς, ΝΙΜΙΤΣ, Σισμανόγλειο). Παράλληλα, καλύπτονται και από τα συμβεβλημένα με τον ΕΔΟΕΑΠ θεραπευτήρια Ευγενίδειο, Λευκός Σταυρός και Πρότυπο Νεφρολογικό Κέντρο Αττικής. Οι νεφροπαθείς-ασφαλισμένοι του ΕΔΟΕΑΠ που επισκέπτονται το  Metropolitan Hospital και Metropolitan General, το Ιασώ και το Ερρίκος Ντυνάν εξακολουθούν να καλύπτονται πλήρως για την αιμοκάθαρσή τους.

Παιδιατρική κάλυψη

Ειδικά για τα παιδιά, εκτός από όλα τα δημόσια νοσοκομεία παίδων, ο ΕΔΟΕΑΠ παρέχει τόσο α’ βάθμιες, όσο και β’ βάθμιες υπηρεσίες:

  • Στην ORL ATHENS CLINIC THERAPIS GENERAL για ωτορινολαρυγγολογικά περιστατικά
  • Στην Ευρωκλινική Παίδων για παθολογικά περιστατικά, μικροατυχήματα (π.χ. κατάγματα), βασικά χειρουργικά και την εφημερία, με μικρότερη συμμετοχή από ό,τι έως τώρα.