ΑΘΗΝΑ: Σισίνη 18 & Ηριδανού Τ.Κ. 115 28 | Τ.: 210 7264700 F.: 210 7293631 (κεντρικό κτήριο), Ορμινίου 38 Τ.Κ. 115 28

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Τσιμισκή 43 Τ.Κ. 546 23 | Τ.: 2310 278271 (κεντρικό κτήριο), Βασ. Ηρακλείου 40 Τ.Κ. 546 23 (φυσικοθεραπευτήριο) Τ: 2310 278249

Ενημερωτική ημερίδα για τη σωστή χρήση των αντιβιοτικών και των εμβολίων συνδιοργανώνει ο ΕΔΟΕΑΠ με το ΕΔΔΥΠΠΥ, τον ΙΣΑ και την ΕΕΧ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενημερωτική ημερίδα για τη σωστή χρήση

 των αντιβιοτικών και των εμβολίων συνδιοργανώνει

ο ΕΔΟΕΑΠ με το ΕΔΔΥΠΠΥ, τον ΙΣΑ και την ΕΕΧ

Ημερίδα με θέμα «Η σημασία των Εμβολίων και της Ορθολογικής  Χρήσης των Αντιβιοτικών», για την ενημέρωση των ασφαλισμένων του, συνδιοργανώνει υβριδικά, την Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 (12:00-14:00, Σισίνη 18, α’ όροφος), ο ΕΔΟΕΑΠ με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ),  τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών (ΙΣΑ) και την Ελληνική Εταιρεία Χημειοθεραπείας (ΕΕΧ).

Η ημερίδα εντάσσεται στο πλαίσιο της  πανελλήνιας εκστρατείας ενημέρωσης «Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια» που διενεργείται επί δέκα έτη από το ΕΔΔΥΠΠΥ σε συνεργασία με τον ΙΣΑ. Σκοπός της εκστρατείας είναι η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και εν τέλει η αφύπνιση των πολιτών για την ορθή χρήση των αντιβιοτικών και τη σημασία των εμβολίων, καθώς η χώρα μας κατέχει μια θλιβερή πρωτιά παραμένοντας από το 2011 πανευρωπαϊκά πρώτη στην άσκοπη κατανάλωση αντιβιοτικών, με αποτέλεσμα τη δημιουργία υψηλού ποσοστού ανθεκτικών μικροβίων. Το γεγονός ότι δεν αναμένεται να κυκλοφορήσουν στο κοντινό μέλλον νέα αντιβιοτικά, δραστικά στα νέα ανθεκτικά μικρόβια, καθιστά απόλυτη αναγκαιότητα να διαφυλαχθούν και να παραμείνουν αποτελεσματικά αυτά τα φάρμακα.

Εισηγήσεις θα γίνουν από  διακεκριμένους επιστήμονες, τις καθηγήτριες της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Ελένη Γιαμαρέλλου, Κυριακή Κανελλακοπούλου, Μαρία Τσολιά, τον καθηγητή του ΑΠΘ Συμεών Μεταλλίδη και τη διευθύντρια ΕΣΥ, Βησσαρία Σακκά, καταγράφοντας και την ανάγκη της αρωγής των δημοσιογράφων στην ενημέρωση για τα εμβόλια και τα αντιβιοτικά. Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ, Σταύρος Καπάκος, και ο Αρχίατρος του Οργανισμού, Εμμανουήλ Ανδρεάδης.

Θα ακολουθήσουν ερωτήσεις και συζήτηση με τους δημοσιογράφους και το κοινό. Η ημερίδα θα ολοκληρωθεί με προβολή της ταινίας μικρού μήκους «41 βαθμοί Κελσίου», όπου με χιούμορ αποτυπώνονται οι επιπτώσεις της παραπληροφόρησης και της άσκοπης κατανάλωσης.

 

zoom για τη συμμετοχή: https://bit.ly/3IflV1S