ΑΘΗΝΑ: Σισίνη 18 & Ηριδανού Τ.Κ. 115 28 | Τ.: 210 7264700 F.: 210 7293631 (κεντρικό κτήριο), Ορμινίου 38 Τ.Κ. 115 28

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Τσιμισκή 43 Τ.Κ. 546 23 | Τ.: 2310 278271 (κεντρικό κτήριο), Βασ. Ηρακλείου 40 Τ.Κ. 546 23 (φυσικοθεραπευτήριο) Τ: 2310 278249

Αλλάζει και εμπλουτίζεται η τηλεφωνική εφημερία του ΕΔΟΕΑΠ

Από την  Τετάρτη 1η Μαΐου 2024 αλλάζει και διευρύνεται η υπηρεσία τηλεφωνικής-συμβουλευτικής εφημερίας του ΕΔΟΕΑΠ.

Οι «Ιατροί SOS», κορυφαία εταιρεία παροχής ιατρικών υπηρεσιών υγείας βραβευμένη από την Ακαδημία Αθηνών, αναλαμβάνουν την τηλεφωνική εφημερία, μετά την άρνηση των παθολόγων του ΕΔΟΕΑΠ να συνεχίσουν να προσφέρουν μια υπηρεσία που παρέχεται ανελλιπώς σχεδόν επί 30 χρόνια.

Οι Ιατροί SOS θα παρέχουν τις υπηρεσίες τηλεφωνικής εφημερίας για τους ασφαλισμένους της Αττικής και της περιφέρειας μέσω της ειδικής τηλεφωνικής γραμμής 2102201020, αποκλειστικά για τους ασφαλισμένους του ΕΔΟΕΑΠ. Η τηλεφωνική εφημερία για τα επείγοντα περιστατικά θα συνεχίσει να λειτουργεί τις καθημερινές από τις 19:00 έως τις 08:00 της επομένης, ενώ τα σαββατοκύριακα και τις αργίες από τις 08:00 έως τις 08:00 της Δευτέρας ή της επομένης της αργίας.

Αντίθετα με την Αθήνα και την περιφέρεια, που αλλάζει η τηλεφωνική εφημερία και θα παρέχεται από τους Ιατρούς SOS, δεν θα αλλάξει για τη Θεσσαλονίκη αφού οι παθολόγοι του εκεί παραρτήματος του ΕΔΟΕΑΠ θα συνεχίσουν να παρέχουν στους ασφαλισμένους την τηλεφωνική εφημερία όπως μέχρι σήμερα στο τηλέφωνο 6982447854.

Προκειμένου να συνεχιστεί η απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, οι Ιατροί SOS θα έχουν στη διάθεσή τους τα ελάχιστα δεδομένα των ασφαλισμένων όπως όνομα, επώνυμο, όνομα πατέρα και τον Αριθμό Μητρώου του ΕΔΟΕΑΠ. Αντίθετα δεν θα έχουν πρόσβαση στον ΑΜΚΑ και το τηλέφωνο των ασφαλισμένων. Οι Ιατροί SOS, όπως όλοι οι συνεργαζόμενοι με τον ΕΔΟΕΑΠ ιατρικοί φορείς, δεσμεύονται με ρήτρα εμπιστευτικότητας, ώστε να διασφαλίζονται τα δεδομένα των ασφαλισμένων.

Κατά την υπηρεσία τηλεφωνικής εφημερίας ο εφημερεύων ιατρός SOS θα συζητά το πρόβλημα του ασθενούς, θα λαμβάνει το ιστορικό και θα παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες αν κρίνει ότι δεν χρειάζεται να επισκεφθεί νοσοκομείο ή να του παρασχεθούν ιατρικές υπηρεσίες ακόμη και στο σπίτι.

Αν όμως ο ιατρός εφημερίας κρίνει ότι το πρόβλημα υγείας του ασφαλισμένου είναι πιο σοβαρό, τότε μπορεί να αποστείλει είτε γιατρό κατ’ οίκον είτε να τον ενημερώσει για τα νοσηλευτήρια, δημόσια και ιδιωτικά, με τα οποία έχει συμβάσεις ο ΕΔΟΕΑΠ, για παροχή υπηρεσιών επείγοντων περιστατικών, τα οποία μπορεί να επισκεφθεί για επείγουσες εξετάσεις ή και νοσηλεία.

Σε περίπτωση δε που κριθεί ότι υπάρχει άμεσος κίνδυνος για την υγεία του, ο ιατρός εφημερίας μπορεί να αποστείλει και ιδιωτικό ασθενοφόρο, για το οποίο δεν θα επιβαρύνεται ο ασθενής αν νοσηλευτεί.

Η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ κάνει ό,τι είναι δυνατόν για την παροχή των καλύτερων υπηρεσιών υγείας στους ασφαλισμένους. Για να είναι ο ΕΔΟΕΑΠ, το κοινό μας σπίτι, πρότυπο λειτουργίας και παροχής υπηρεσιών υγείας. Είμαστε βέβαιοι ότι και η νέα υπηρεσία τηλεφωνικής εφημερίας μέσω της ειδικής για τον ΕΔΟΕΑΠ τηλεφωνικής γραμμής 2102201020 των Ιατρών SOS θα είναι επ’ ωφελεία των ασφαλισμένων μας.

Ακόμη ως ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τους παθολόγους που συνεχίζουν να παρέχουν την τηλεφωνική εφημερία στην περιφέρεια Θεσσαλονίκης και ευρύτερα στη Βόρειο Ελλάδα, στο τηλέφωνο 6982447854, για το αίσθημα ευθύνης με το οποίο λειτουργούν έναντι των ασφαλισμένων μας.

Ευχαριστούμε, επίσης, εκείνους τους παθολόγους της Αθήνας, που δέχθηκαν να συνεχίσουν την τηλεφωνική συμβουλευτική εφημερία. Δυστυχώς, όμως, δεν επαρκούσαν για να συνεχιστεί απρόσκοπτα, όπως μέχρι σήμερα, μια χρήσιμη υπηρεσία που παρέχει ο ΕΔΟΕΑΠ επί πολλά χρόνια.

Ευχόμαστε Καλή Ανάσταση σε όλους τους ασφαλισμένους.

 

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ