ΑΘΗΝΑ: Σισίνη 18 & Ηριδανού Τ.Κ. 115 28 | Τ.: 210 7264700 F.: 210 7293631 (κεντρικό κτήριο), Ορμινίου 38 Τ.Κ. 115 28

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Τσιμισκή 43 Τ.Κ. 546 23 | Τ.: 2310 278271 (κεντρικό κτήριο), Βασ. Ηρακλείου 40 Τ.Κ. 546 23 (φυσικοθεραπευτήριο) Τ: 2310 278249

Κανονικά και δωρεάν το TEST PAP στον ΕΔΟΕΑΠ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ

ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ
ΤΟ TEST PAP ΣΤΟΝ ΕΔΟΕΑΠ

 

Αγαπητοί/ες συνάδελφοι

Όπως γνωρίζετε ο ΕΔΟΕΑΠ  προέβη σε ορισμένες περικοπές απολύτως αναγκαίες για τη βιωσιμότητα του Οργανισμού μετά  από τη μελέτη των οικονομικών στοιχείων του εννεαμήνου 1/1-30/9/2009. Οι περικοπές αυτές δεν αφορούν μόνο σε παροχές υγείας, αλλά και σε διοικητικά θέματα.

Συγκεκριμένα, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΟΕΑΠ, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και μετά από σοβαρό προβληματισμό αποφάσισε στη συνεδρίασή  του 41/09-11-2009, τη διακοπή της λειτουργίας του κυτταρολογικού εργαστηρίου του Οργανισμού μας από 01-04-2010, λόγω των μεγάλων λειτουργικών εξόδων του.

Η αναστολή λειτουργίας του κυτταρολογικού εργαστηρίου δεν επιφέρει καμία αλλαγή στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων. Όσες ασφαλισμένες επιθυμούν να κάνουν το test pap στον Οργανισμό, θα κλείνουν κανονικά ραντεβού στο 15315 με τους γυναικολόγους κ.κ. Τσεκαρέλλι και Ιωαννίδη και θα παραλαμβάνουν κανονικά τα αποτελέσματα από τον ΕΔΟΕΑΠ.

Για εξετάσεις που πραγματοποιούνται εκτός ΕΔΟΕΑΠ σε συμβεβλημένα εργαστήρια με ελεύθερη επιλογή, απαιτείται όπως πάντα η έκδοση σχετικού παραπεμπτικού από την ιατρική υπηρεσία του Οργανισμού.

Η συγκεκριμένη εξέταση καλύπτεται μέχρι και 2 φορές το χρόνο για λόγους Πρόληψης,  ενώ καταβάλλεται το ποσό που αναλογεί σε λήψη και εξέταση για το test pap, σε περίπτωση που γίνεται σε γυναικολογικό ιατρείο ήτοι ποσό 25,96 πλέον ιατρική επίσκεψη € 35,00.

Πιστεύουμε ότι θα κατανοήσετε την προσπάθεια της Διοίκησης να προασπίσει το μέλλον του ΕΔΟΕΑΠ για όλα τα μέλη του, ενεργά και μη.

Σε αυτή την προσπάθεια ευελπιστούμε στη συμπαράσταση όλων των ασφαλισμένων του Οργανισμού. Σκοπός μας είναι να διατηρήσουμε τον ΕΔΟΕΑΠ δυνατό, υγιή όχι μόνο για σήμερα αλλά και για το μέλλον. Για να μπορούν οι σημερινοί 30άρηδες και 40άρηδες να βγουν στη σύνταξη και να απολαμβάνουν και αυτοί τις παροχές του ΕΔΟΕΑΠ που έκτισαν με αγώνες οι παλαιότεροι.

ΠΡΟΣΟΧΗ

  • Καμμία αλλαγή ή επιβάρυνση δεν προκύπτει για τις ασφαλισμένες Άμεσα και Έμμεσα μέλη μας από την απόφαση αυτή.
  • Οι λήψεις για test pap θα γίνονται δωρεάν και κανονικά από τους γυναικολόγους του ΕΔΟΕΑΠ.
  • Το ιατρικό αρχείο των αποτελεσμάτων θα τηρείται όπως πάντα στον Οργανισμό και τα αποτελέσματα θα παραδίδονται στις ασφαλισμένες στον ίδιο χρόνο ακριβώς όπως πριν.
  • Η Διοίκηση ζητά την κατανόηση των ασφαλισμένων για μέτρα που αφορούν οικονομίες κλίμακας χωρίς να επιβαρύνουν τα μέλη μας και παρακαλεί τους συναδέλφους που υπογράφουν σχετικές διαμαρτυρίες να ενημερώνονται πρώτα από την Διοίκηση και τις Υπηρεσίες του ΕΔΟΕΑΠ.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ