ΑΘΗΝΑ: Σισίνη 18 & Ηριδανού Τ.Κ. 115 28 | Τ.: 210 7264700 F.: 210 7293631 (κεντρικό κτήριο), Ορμινίου 38 Τ.Κ. 115 28

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Τσιμισκή 43 Τ.Κ. 546 23 | Τ.: 2310 278271 (κεντρικό κτήριο), Βασ. Ηρακλείου 40 Τ.Κ. 546 23 (φυσικοθεραπευτήριο) Τ: 2310 278249

Ανακοίνωση για το ασφαλιστικό

Με την έναρξη της συζήτησης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΟΕΑΠ που αποτελείται αποκλειστικά από αιρετούς εκπροσώπους δημοσιογράφων και υπαλλήλων των ΜΜΕ, μέλη των Ενώσεων (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜΘ, ΕΠΗΕΑ και ΕΠΗΕΘ), κατηγορηματικά απορρίπτει κάθε διάταξη η οποία θίγει ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζόμενων και συνταξιούχων μελών μας, όπως και κάθε πρόθεση ανατροπής του αυτοδιοίκητου και αυτοδιαχειριζόμενου χαρακτήρα του ΕΔΟΕΑΠ που από τον Ιδρυτικό του Νόμο είναι ΝΠΙΔ. Συγκεκριμένα απορρίπτουμε:

  1. Την υφαρπαγή του 10% των εσόδων του ΕΔΟΕΑΠ, που  προέρχονται από το αγγελιόσημο, το οποίο στο Ταμείο μας  υποκαθιστά  την εργοδοτική εισφορά.
  2. Τη μείωση των επικουρήσεων στο 20% των κύριων συντάξεων, ενώ ουδείς οικονομικός και αναλογιστικός λόγος ή πρόβλεψη στον ΕΔΟΕΑΠ συνηγορούν γι΄ αυτό.
  3. Την επιχειρούμενη ένταξη -δια της ασάφειας διατάξεων  τροπολογίας της τελευταίας στιγμής- κατηγοριών εργαζόμενων που δεν ανήκουν στο χώρο των κατά τον Νόμο ασφαλιζόμενων στον ΕΔΟΕΑΠ.

Η Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ με αίσθημα ευθύνης, τόσο απέναντι στους ασφαλισμένους όσο και στην κοινή γνώμη ζητά από την Υπουργό να δεχθεί τις προτάσεις της για τροποποίηση σχετικών διατάξεων του σχεδίου Νόμου στα παραπάνω σημεία.

Καλούμε την κυρία Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας να επιδείξει σύγχρονο πνεύμα και να επαναπροσδιορίσει τις σχετικές διατάξεις με βάση το συμφέρον των ασφαλισμένων ενός απολύτως υγιούς Ταμείου, που καλύπτει τους σκληρά εργαζόμενους και συνταξιούχους  στον Τύπο και τις οικογένειές τους.

Ήδη το εκλεγμένο Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ έχει προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες προς την Κυβέρνηση και στα κόμματα και συνεργάζεται στενά με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του χώρου, διεκδικώντας  την άμεση  επίλυση των προβλημάτων που προκύπτουν από το υπό ψήφιση σχέδιο Νόμου.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ